• nexa79

    Varför är alla så sockernojjiga?

    Som titeln säger: Varför är alla så nojjiga för socker?
    Jag tror att många av de som inte låter sina barn äta eller dricka saker med socker i egentligen är lite lata, de orkar inte hantera sina barn när de fått en sockerkick.
    För visst kan det vara jobbigt. Men det är lika jobbigt att sortera bort mat med socker i, eller är det inte det?!
    Jag vet inte, för jag skiter i vilket. Mina barn får äta allt.

    Vissa vill t o m att man inte får bjuda på glass när man fyller år, vilket låter helt absurt i min värld. Vad är det för fånerier? Fyller man år ska man fira, och det innebär något gott att äta, sen att det blivit lite tradition, att bjuda på glass, gör det något?

    För mig är det ett solklart NEJ på den frågan. Anta att det är 20 ungar på avdelningen. Det blir 20 glassar MAX. Om inte vissa fyller på lov och liknande. Hur skadligt är det med 20 glassar utslaget på ett år? Vill man inte låta barnen äta socker så låt bli att mata dem hemma då.

    Jag kan ju fundera på varför man lägger sig i vad förskolan serverar ALLS så länge man inte har ett barn som är allergiskt eller intolerant mot något.

    tremoten.blogg.se

  • Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?
  • Plutteli
    chivasregal skrev 2009-12-30 19:37:04 följande:
    folk dömer utan å veta hoppas du skiter i det. Jag tror att om man förbjuder godis blir de mer intressant jag har alltid haft godis hemma å framme men ingen äter bara för de finns så  jag vet inte om de är bra ir dåligt men som du så hade jag me fri tillgång till godis så jag äter  knappt nåt än i dag
    Nä, jag tror att det ligger i annat liksom. Jag hade fri tillgång till godis, popcorn och chips, men jag åt alltid måttligt. En chipspåse kunde räcka 2 veckor. En ask choklad typ alladin som jag fick varje jul räckte 3-4 månader... Innan jag blev sjuk tränade jag mycket och tävlade på elitnivå och enligt de flesta var jag för smal (fick höra att jag hade anorexi tex.) Så när det kommer till min vikt har det aldrig varit riktigt bra
    Så nä, jag bryr mig inte i vad folk säger, jag vet ju själv vad som är sant.
  • wiizz

    äh..socker hit och socker dit är urtöntigt. Folk tycker jag är en dålig mamma bara för jag ger min dotter risifrutti och jordgubbs yoguhrt.. hehe Ella smakar på allt som vi äter hon är nu 9 mån:)

  • chivasregal
    Plutteli skrev 2009-12-30 20:26:09 följande:
    Nä, jag tror att det ligger i annat liksom. Jag hade fri tillgång till godis, popcorn och chips, men jag åt alltid måttligt. En chipspåse kunde räcka 2 veckor. En ask choklad typ alladin som jag fick varje jul räckte 3-4 månader... Innan jag blev sjuk tränade jag mycket och tävlade på elitnivå och enligt de flesta var jag för smal (fick höra att jag hade anorexi tex.) Så när det kommer till min vikt har det aldrig varit riktigt bra Så nä, jag bryr mig inte i vad folk säger, jag vet ju själv vad som är sant.
    Ja det är bra du inte bryr dig å som sagt de finns sjukdomar man kan gå upp av har oxå en så jag förstår.
  • PennyD
    PennyD skrev 2009-12-30 19:52:05 följande:
    För att socker är beroendeframkallade och dåligt för tänderna.
  • Amine
    PennyD skrev 2009-12-30 22:11:32 följande:
    Enligt..................?????
    Nej just det, fler bra argument, som inte förutsätter att man i övrigt inte missköter sig, dvs tandborstning x 2 minuter 2 ggr/ dag samt måttliga mängder och inte alltid/varje dag (dvs sunt förnuft).
    Nä sockernoja är för dom som av olika anledningar inte klarar av att ha ett normalt förhållande till socker, men för måttlighets brukare är det en njutning - ingen last, även om man självklart ska vara observant.
  • PennyD
    Amine skrev 2009-12-30 22:23:25 följande:
    Ifrågasätter du att socker är beroendeframkallande och skadligt för tänderna?

    De flesta droger kommer vi undan med med hälsan i behåll, om vi håller oss till måttliga mängder. Det legitimerar för mig inte deras användning.
  • Stinky
    PennyD skrev 2009-12-30 19:52:05 följande:
    För att socker är beroendeframkallade och dåligt för tänderna.
    Skulle man resonera så, kan man ju lika gärna sluta leva. Det mesta kan vara "beroendeframkallande" och dåligt om man inte brukar det måttligt. 
  • PennyD
    Stinky skrev 2009-12-30 22:30:46 följande:
    Skulle man resonera så, kan man ju lika gärna sluta leva. Det mesta kan vara "beroendeframkallande" och dåligt om man inte brukar det måttligt.

    Det är inte beroendet i sig som är problemet. Utan just kombinationen beroendeframkallande och ohälsosamt.

    Det är väl inte så svårt att leva efter principen att man i största möjliga mån försöker eliminera sådant.
  • Stinky
    PennyD skrev 2009-12-30 22:33:12 följande:
    Skulle man resonera så, kan man ju lika gärna sluta leva. Det mesta kan vara "beroendeframkallande" och dåligt om man inte brukar det måttligt. Det är inte beroendet i sig som är problemet. Utan just kombinationen beroendeframkallande och ohälsosamt. Det är väl inte så svårt att leva efter principen att man i största möjliga mån försöker eliminera sådant.
    Sött, salt, syrligt kan alla vara beroendeframkallade och ohälsosamma om man inte brukar dem i måttliga mängder. Jag tror absolut att man ska avdramatisera det mesta när det gäller just kosten, för jag tror att det är mkt där problemet sitter. Ju mer förbud och "ajabaja", desto mer lockande blir det med alla dessa "ajabaja" när barnet blir äldre och större risk för frosseri, vilket bidrar till övervikt om man inte rör på sig. 
  • PennyD
    Stinky skrev 2009-12-30 22:41:03 följande:
    Globalt sett tycks det inte te sig så. Fri tillgång = fetma och diabetes.
Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?