• Shagwell

    Älska din svärmor!

    Jag tycker det är så synd att många tjejer tycks ha problem med svärmor, varför är det så?? Problemet med killarna som har problem med sin svärmor (tjejens mamma) verkar ju betydligt färre..Är det för att mammorna står närmre sina döttrar och är med på ett annat sätt?

    Jag kan erkänna att jag kanske inte drar jämt med svärmor alla gånger men så är det ju i livet, stort som smått. Vi är ärliga, öppna och olika men också lika. Vi har TRE gemensamma kärlekar: sonen(min sambo) barnbarnen/dottern och sonen. Det borde förena mer än sätta split tycker jag :_)

    Min svärmor är fantastisk på många sätt, ställer alltid upp och passar barnen, tar gärna dem på eget initiativ för att hon vill umgås med dem. Vi hittar på mycket  ihop, bara hon och jag och barnen. Jag vill att mina barn ska älska sina mor och farföräldrar lika mycket. Ibland gaddar vi ihop oss mot sambon*s* vilket han förstås inte gillar alla gånger..men det är skönt att ha henne som medmänniska, kompis och stöd.

    Jag blir så ledsen att höra bland mina vänner & bekanta de som ogillar sin svärmor och som så tydligt visar det. För barnens skull - knip igen!! Minns från egen barndom att min mammas "hat" för svärmor svärtade av sig på mig....Nu vart deras relation frostig av anledningar, farmor vart inte alltid så snäll mot min mamma så till viss del vart ju min mammas agg mot henne befogat. Men på ett annat sätt så stal det ju lite av min förmåga att älska min farmor och farfar.

    Var glad åt att du har en svärmor i livet, en som engagerar sig och bryr sig om er som familj. Hellre att de lägger näsan i blöt för mycket än inte alls. Oh i mitt fall, så kan jag säga till svärmor när det blir för mycket och hon respekterar det och retirerar lite grand

    Tack du för att du finns

  • Svar på tråden Älska din svärmor!
  • Stårschan

    Jag håller med på ett sätt. Jag älskar min svärmor fast hon kan vara lite knasig ibland. Men det finns många märkliga kärringar där ute, och man kan inte tvinga sig till att älska (eller ens stå ut med) vem som helst. Någonstans finns en gräns för den egna integriteten. En del verkar tycka att det är OK att bete sig illa mot den egna familjen på ett sätt som de aldrig skulle römma om att göra mot utomstående.


    Bättre lyss till den säng som brast, än aldrig spänna på någon.
  • Shagwell

    Sant Stårschan, jag menar inte att man ska acceptera vad som helst för beteende men jag tror att man banne mig får lägga manken till att göra det bästa av situationen för barnens skull, för mannens skull och för sin egen skull.
    Vem vet, man kanske får en vän för livet?

    kram

  • Bei Bei

    Jag håller helt med. Tycker det är tragiskt och sorgligt att så många verkar "hata" sin svärmor djupt.
    Jag kanske har tur, men mina barns farmor och farfar ställer alltid upp, finns där för barnen och jag vet att de älskar våra barn.


    ♥ Ronja ♥ Hannes ♥
  • ming

    Ha, min svärmor är både korkad och elak. Jag står ut med henne, men jag tänker inte tycka om henne, och jag tänker inte acceptera vad som helst!

  • Disco

    Jag älskar inte min svärmor men jag respekterar henne och tycker om henne. men känner en viss bitterhet då hon ALDRIG på eget initiativ kommer hit, vill vara med barnen, passa dem etc. Mina föräldrar alltså barnens morföräldrar bor 30 mil härifrån och trots detta har mina barn en betydligt bättre kontakt med dem än med farmor som bor 2 mil bort.....Jag skite rärligt talat i vilket, det är henens förlust. Mina barn kan klara sig utan hennes kontakt om det skulle vara så. No problems. Kan bar aint eförstå hur man kan vara så helt utan känsla för at var amed sina barnbarn...Hon har dessutom många och jobbar på dagis men ändå....Nån gång, ett par timmar, hade betytt så mycket....

  • Milkina cerka

    Har svårt att tycka om min svärmor, inte ens mannen gör ju det utan förbehåll eftersom hon(eg. båda hans föräldrar) favoriserar hans syskon(o. alltid har gjort vad jag förstår) o. syskonbarnet frfr våra.


    Jesus han är svaret för vår värld idag, han har makt att göra under än idag!
  • ica

    Det är en stor skillnad mellan att hata och inte älska. Jag älskar inte min svärmor men vill ha så lite med henne att göra som möjligt. Helt enkelt för att hon varken är snäll eller trevlig.
    Som vuxen insåg jag att min farmor var en hemsk svärmor. Men min mamma visade det aldrig utan var alltid vänlig, trevlig mot henne. Något jag annammat!

  • mammamutilltre

    Jag accepterar min svärmor men svårt att gilla någon som bara klagar och är negativ orkar inte ens skriva alla hennes dåliga sidor. Hon köper hellre presenter än att vara närvarande...bläää.

    Men hon har väl en del bra sidor med men tyvärr alldeles för många negativa, sidor som min man fått växa upp med som man undrar hur han stått ut med.

Svar på tråden Älska din svärmor!