• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Zelmilainen
    Queequeg skrev 2012-09-13 09:20:21 följande:
    Vad brukar ni använda er av för recept när ni gör tårtbotten som ska räcka till en långpanna?

    Jag brukar ofta använda mig av tre lika när jag gör vanliga bottnar, hur många ägg måste jag ha i så fall?
    jag gjorde tre lika med fem ägg häromdagen. tyckte dock nästan att den blev lite för tjock. mina ägg var inte stora. detta blev ett lager. 
    nehepp...
  • Queequeg
    Zelmilainen skrev 2012-09-13 17:45:51 följande:
    jag gjorde tre lika med fem ägg häromdagen. tyckte dock nästan att den blev lite för tjock. mina ägg var inte stora. detta blev ett lager. 

    Tycker det känns som lite med fem ägg till en hel långpanna, då jag har fem ägg till min runda standard form.

    Det var så länge sedan som jag gjorde tårtbotten i långpanna så jag kommer inte riktigt ihåg hur många ägg jag använde då.
  • Zelmilainen
    Queequeg skrev 2012-09-13 23:19:35 följande:

    Tycker det känns som lite med fem ägg till en hel långpanna, då jag har fem ägg till min runda standard form.

    Det var så länge sedan som jag gjorde tårtbotten i långpanna så jag kommer inte riktigt ihåg hur många ägg jag använde då.
    jag tyckte det kändes lite innan, men botten blev nästan 2cm tjock/hög iaf. och det var en vanlig långpanna.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-09-16 20:08:23 följande:
    Hur får man tårtan kantig o rak?
    beror antingen på vilken teknik man använder när man täcker. min senaste bild i bildtråden är det två tårtor på, den mindre har jag kavlat den sp som är på sidorna i en del och sen locket i en annan del, då blir den kantig. annars handlar det nog om att få den så kantig som möjligt under sp, nån här har sagt innan att det är bäst att använda smörkräm att spackla med och ej grädde då.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-09-16 21:14:22 följande:
    Tack!! :)
    så lite så. jag är långt ifrån lika duktig som många i tråden är, så m så nån annan har kanske andra bra tips
    nehepp...
  • eliten

    Kolla youtube sök t.ex. "how to cover a vaken with fondant".
    För att få jämna fina kanter spacklar jag tårtan med smörkräm och låter den stelna ordentligt i kylen innan den täcks med sugarpaste eller marsipan.

  • LindaB78

    Letar efter ett bättre recept på smörkräm etc att fodra tårtan med. Jag har googlat lite men alla amerikanska recept på buttercream iceing verkar innehålla någon typ av halvfabrikat mix. så ett bra recept önskas!

  • LindaB78
    SockerStinn skrev 2012-09-08 10:19:53 följande:
    Hjälp! Jag har låtit grunden till bärmousset stelnat för mycket Kan jag värma det igen, eller kommer det sabba gelatinet så det inte stelnar igen?? 

    för själva gelantinet går det utmärkt att värma och forma om. det proteinnätverk som gelantinet bygger upp är reversibelt (ok, jag är kemist). däremot klarar som inte vispad grädde att hålla formen av värmen. så nej, det går inte att smälta om en bärmousse med grädde. däremot funkar det utmärkt med en panna cotta.