• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Aint Your Fairytale

    Jag har till och från en längre tid kikat in i denna tråd och även bildtråden då jag är sugen på att lära mig göra lite roligare tårtor än de jag brukar göra...

    Men vet inte alls hur jag ska börja eller med vad. Förvånad

    Någon som har lite bra nybörjartips?

    Jag själv tål inte komjölkprotein, men brukar ändå göra tårtor med komjölkprodukter i när någon i min familj fyller så att alla andra som är på besök inte behöver äta mina "konstiga" produkter, hehe. Solig


    ~ Alice 5/2-2011 ~
  • pindile

    Nån som har ett bra recept på vaniljmousse? Testat flera olika jag googlat fram men hittar inget riktigt bra ....

  • Zelmilainen
    Aint Your Fairytale skrev 2012-09-21 22:53:00 följande:
    Jag har till och från en längre tid kikat in i denna tråd och även bildtråden då jag är sugen på att lära mig göra lite roligare tårtor än de jag brukar göra...

    Men vet inte alls hur jag ska börja eller med vad. Förvånad

    Någon som har lite bra nybörjartips?

    Jag själv tål inte komjölkprotein, men brukar ändå göra tårtor med komjölkprodukter i när någon i min familj fyller så att alla andra som är på besök inte behöver äta mina "konstiga" produkter, hehe. Solig
    kakburken och tårtdecor (nätshoppar) är två affärer som är bra tycker jag. jag har bara hållt på sen april och har köpt mycket där. men utstickare har jag uteslutande köpt från ebay (SÅÅ billigt, men längre leverans) och någon från tradera (billigare än nätet/butik, ok leverans). alfabetsutstickare, kantstavar, färger, en del strössel etc har jag köpt från nämna nätshoppar. sockerpasta gör jag själv, men många väljer att köpa. vaxduk är super att kavla ut sp på och majsstärkelse att "mjöla" vaxkduken, utstickarna med. smoother är bra att ha, köpte på ebay
    min andra hälft är oxå allergisk mot mjölkprotein, det är inga större problem att baka så. jag gör tex bottnar efter 3-lika principen och smörjer då bara formen med mjölkfritt margarin. det är inga mjölkprodukter i själva botten.
    i ts finns en länk tills en tårtbitsuträknare som är super. på samma sida finns även 3-lika receptet
    jag har säkert glömt massor men några flera är säkert snälla och fyller i
    nehepp...
  • Zelmilainen

    tack förresten till flera om tipset av majsstärkelsen vid kavling och det. märker ej nån jättestor skillnad just när ja kavlar sp, men en viss ändå. men framför allt går det SÅÅ mkt smidigare att använda stärkelsen när jag använder bokstavs och kantutstickarna. tack! (jag ser mig besegrad )


    nehepp...
  • LindaB78
    SockerStinn skrev 2012-09-21 12:40:58 följande:



    Varmt vispad har jag heller aldrig hört om (lärt mig allt i tråden och här är det 3-lika som gäller) Måste prova! Men på vilket sätt skulle det vara bra? Glömt - skyller på trötthet

    Tyvärr tyckte jag det var oinspirerande.
    Varmvispad tårtbotten kallas också anslagsbotten. Den innehåller inget bakpulver utan istället så bygger det hela på att man vispar in mycket luft iden. När smeten kommer in i ugnen utvidgas de små invispade luftbubblorna sig och tårtbotten stiger. och blir förhoppningsvis fluffig och hög. När man rör ner bakpulver i smeten sker istället en kemisk reaktion som bildar gas (koldioxid) som gör att kakan stiger.

    Lite inspiration och instruktionfilm...
    www.brodpassion.se/2012/05/en-god-tartbotten-bra-utgangspunkt-for.html


  • pindile

    Är det inte enklare att göra 3 separata bottnar om man ska göra en långpanne tårta? Ska göra en sån och tänkte förbereda och frysa in, är ju så svårt att dela bra, vilket recept i länken blir bäst om man vill grädda bottnarna var för sig tror ni?

  • Zelmilainen
    pindile skrev 2012-09-23 15:30:48 följande:
    Är det inte enklare att göra 3 separata bottnar om man ska göra en långpanne tårta? Ska göra en sån och tänkte förbereda och frysa in, är ju så svårt att dela bra, vilket recept i länken blir bäst om man vill grädda bottnarna var för sig tror ni?
    jag kör på 3 lika till långpanna, har gjort med både 4 och 5 ägg. 5 tycker jag nästan blir för tjockt, 4 mer lagom (ganska stora ägg). gör varje lager botten för sig
    nehepp...
  • Zelmilainen

    när mina föräldrar kom förut och skulle hämta hundarna jag vaktat hade de med sig två springformar (18, 20 cm) från gammelfaster och en marmorkavel från de själva (de hade varit i sthlm). jag som suktat efter alltihop imorrn blir det att använda kaveln och till bröllopsbeställningens nedre plan blir en av de nya formarna perfekt (ska bara köpa 12cm oxå till övre lagret) vill baka mera NU!!


    nehepp...