Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Tingeling85 skrev 2010-09-19 09:52:53 följande:
    Nä min blir jättebra, inte alls svår att kavla ut, blir den hård så micrar jag den bara typ 5 sek så är det riktigt mjuk och elastisk igen!
    Har provat med både cocosfett och olja tidigare men då har den bara blivit jättekladdig och svår att arbeta med då den kladdar.

    Men nåt som jag har problem med i efterhand är att tårtan blir väldigt blöt efter att den stått en stund i kylen?
    Brukar täcka med glasscreme? Men det kanske är själva vaniljkrämen i grädden som gör de?
    Men man ska väl inte behöva fodra mmf?
    nu brukar jag inte täcka mina tårtor, då jag precis börjat med detta, men kan det inte va att spackla med smörkräm inunder isf om man inte vill att den ska svettas. som nån skrev innan så ska väl sp/mmf etc utan gelatin alltid fodras... men är ej helt 100 själv...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Tingeling85 skrev 2010-09-19 15:40:01 följande:
    mmm men den är gelatin i marshmallows så..
    tänkte att det var tvunget att tillsättas extra, hehe.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Maskrosbarn skrev 2010-09-19 18:53:21 följande:
    hur många personer räcker en långpannetårta till?
    beror ju helt på hur många lager du gör/hur hög den blir. testa tårtbitsuträknaren i ts
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Lady Namárië skrev 2010-09-19 22:22:56 följande:
    SMBC = Swiss meringue butter cream, alltså en marängsmörkräm. Det finns recept i jfl:s bloggar, se trådstarten.

    Jag spaklar med grädde ibland, men då fodrar jag ordentligt med smält kokosfett eller olja innan jag täcker. Men jag tycker att det är lättare att få tårtan snygg om man spacklar med smbc.
    kanske jag som är bäng, men vart hittar jag jfls bloggar? hittar inget i trådstarten...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen

    många fina bilder egensinnig och dina tårtor va riktigt fina!


    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    7 michelingodingar skrev 2010-09-24 12:11:31 följande:
    hej!!

    tänkte bara fråga om ni kan detta med fluff?
    min syster står i ren panik just nu och har gjort fluff på gelehallon men nu när det stått kallt sen igår så är det bara som en enda stor geleklump vad kan man göra åt det? eller har hon gjortnågot fel?

    likaså så ska hon göra fluff på ahlgrens bilar och gjorde den för ett par timmar sen men den blir bara hårdare o hårdare o går knappt o röra i kan man slå på lite mer grädde för o få den lite mer lösare eller är det bara o kasta?

    en annan fråga,när man gör fluff på choklad t ex så ska det ju vara 3 dl grädde samt 180 gr choklad men hur är det eg med godis som t ex ahlgrens bilar är det samma mått som gäller då?

    tack på föhand!!
    när man har tex skumbanan räcker det med 80gr.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    gumsan74 skrev 2010-09-24 08:58:41 följande:
    Någon som har ett bra recept på botten i långpanna?
    det ligger länkar bara några sidor bakåt i tråden...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    7 michelingodingar skrev 2010-09-24 14:17:15 följande:
    haha ojj inte konstigt att det kanske blev misslyckat då tack för era svar iaf
    har ej testat själv, men en vän som gjort tårtor med tex skumbanan sa att det räckte med 80gr...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    h80 skrev 2010-09-28 21:22:26 följande:
    sista dagen på öppna förskolan på torsdag, Tänkte baka cupcakes o ta med. Nån som har några tips på "barnvänliga"? Det är ju mest 1-2 åringar
    morotscupcakes?
    det bidde inget av det...
Svar på tråden Tårttråden del 17