• Julia1234

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Mango Morsan

    Vi har en liten herre här hemma med springmask.. den dyker upp på nättera och tårarna sprutar för det kliar så, dagarna är det bättre.. På nätterna smörjer vi med lite hydrocortison, det lindrar klådan, men de kanske ni vet =) 
     Vi avmaskade oss i torsdags hela familjen och nu tvättas det för fullt..
    Jag känner mig jättenojjig :-S

  • Emmel
    Mango Morsan skrev 2010-02-14 22:12:20 följande:
    Vi har en liten herre här hemma med springmask.. den dyker upp på nättera och tårarna sprutar för det kliar så, dagarna är det bättre.. På nätterna smörjer vi med lite hydrocortison, det lindrar klådan, men de kanske ni vet =)  Vi avmaskade oss i torsdags hela familjen och nu tvättas det för fullt..Jag känner mig jättenojjig :-S
    Jag vet inte om du läst tråden men jag kan säga att vi haft sprinmask ´4 - 5 gånger på två år (tre gånger på tre månader) och jag är fortfarande EXTREMT nojjig. Om jag tex tappar en ren strumpa på golvet i tvättstugan där det legat en hög med smutsig tvätt så måste strumpan tvättas om. Och jag slänger de kläder jag haft på mig när jag burit smutsiga sängkläder direkt i tvätten... Spritar händerna JÄMT.

    Detta är ju så klart under "maskperioder", endast... Men djäklar vad nojjig man kan vara.
  • LabLover

    Nu har vi avmaskat oss vuxna också. Kunde inte sluta tänka på de äckliga maskarna

    Har tvättat ochvädrat en stund idag också. Dags för badrum och våttorkning igen när barnen har somnat.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Julia1234

    Har tröttnat på att städa... Svårt att hinna med både daglig storstädning, supertvättande, byta sängkläder och tre barn... Å så matlagning, badning av barn etc. Fullt upp minst sagt! Hur ska man orka i 24 dagar till?

    Store killen ska i alla fall till dagis i morgon, får ta ett snack med pedagogerna ang tvättning av händer. Vi har pratat mkt om hur viktigt det är att tvätta händerna med tvål innan mat och vila (han suger ju på tummen) och efter toabesök. Då säger han att han inte kan få ut tvål på dagis (!) Att det är så svårt...att bara fröknarna och de stora (5-åringarna) kan. Men jösses - undrar hur ofta de händerna blir ordentligt tvättade per dag? *ryyyys*

  • LabLover
    Julia1234 skrev 2010-02-15 19:45:33 följande:
    Har tröttnat på att städa... Svårt att hinna med både daglig storstädning, supertvättande, byta sängkläder och tre barn... Å så matlagning, badning av barn etc. Fullt upp minst sagt! Hur ska man orka i 24 dagar till? Store killen ska i alla fall till dagis i morgon, får ta ett snack med pedagogerna ang tvättning av händer. Vi har pratat mkt om hur viktigt det är att tvätta händerna med tvål innan mat och vila (han suger ju på tummen) och efter toabesök. Då säger han att han inte kan få ut tvål på dagis (!) Att det är så svårt...att bara fröknarna och de stora (5-åringarna) kan. Men jösses - undrar hur ofta de händerna blir ordentligt tvättade per dag? *ryyyys*
    Här är en till. Kan inte tvätta varje dag eftersom vi jobbar och tvättstugan ofta är bokad på kvällarna och vi kan inte vädra eller lägga ut sängkläder när vi inte är hemma eftersom vi bor på markplan. På fredag slutar jag tidigt dock så då kan jag ta ett race till.

    Hade också tagit ett race med personalen på fsk om det är så!
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Julia1234

    Pratade med personalen och de lovade att tvätta hans händer även innan vilan, då han då suger på tummen.

     Jag frågade om det var några andra som hade fått mask, men det var det tydligen inte... Fast i nästa andetag säger hon att det förekommer att föräldrar inte säger något för att de tycker att det är genant, men sen berättar barnen själva Hur genant blir det inte då? Å hur lätt är det att stoppa spridning?
    Nu hade de i alla fall satt upp en lapp att det förekommer och lite info, samt uppmanar att vara lyhörda om ett barn klagar på klåda i rumpan. Jag hoppas ju i alla fall att han har fått det någon annanstans än dagis, då borde dagis vara hyfsat "rent".

    Jag är fortfarande övernojig, har storstädat idag igen... suck vad trist det är.
    Bytte även kläder på sonen så fort han kom innanför dörren efter dagis.

    Måste ändå säga att det är lyxigt att lägga sig i en renbäddad säng, varje kväll! Det hade man ju kunnat vänja sig vid

  • Mango Morsan

    I morgon har vi dagispremiär också, veckobyte så sonen ska hem till pappa.. Mina händer har fått en ordentlig chock efter denhär veckan, jag byter också sängkläder varje dag, storstädar varje dag, tvättar händerna säkert 3-4 ggr i timmen beroende på vad jag håller på med.. Känner att detta håller på ta musten ur mig eftersom sonen också varknar varje natt och kissat i sängen.. tar  man på blöja vaknar han av att det är kiss i blöjan och kliar och gör ont i rumpan istället.. :(
    Alla mattor är utslängda, jag har tom tvättat soffan och gardinerna.. handdukarna tvättas varje dag.. ibland när det skönt att bo på bottenvåning men ändå ha balkong, coh även egen tvättmaskin!

  • Julia1234

    Känner mig också helt slut... Gör inget annat än städar och samtidigt försöker ta hand om två bebisar som skulle behöva långt mer uppmärksamhet än de får nu
    Mina händer är också helt röda och fnasiga..ser ut som riktiga tanthänder.

Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid