• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hej kamrater!

    Vi har fått vår gåva! En liten pojk på hela 4236g o 52 cm. Han kom 1 april 09:41 o fick namnet Mak.

    Jag har haft kraftiga eftervärkar och varit rätt orörlig men nu har det släppt. Känner lite som en uvi och ska lämna odling. Dom vill kolla för att va på den säkra sidan men misstänker att det är kateten som gjort lite bus.

    Vi kommer hem ev imorgon men dom trode att vi får vänta till på måndag.

    JAg vill tacka för all stöd, för all info och för att ni hjälpt mig o kämpa för mina rättiheter. Jag kommer fortsätta skriva i tråden så gott jag hinner, ju fler känner till gbs bakterien dessto bättre!

    Må gott alla o GLAD PÅSK!

  • L E A
    Stina85 skrev 2010-04-06 09:00:22 följande:
    Stort grattis till lill killen!
    Tack så hjärtligt!
  • L E A

    Så var det dax igen Uvi visades på odlingen, riklig växt sa hon. Nått som glädjer mig är att gbsen var negativ. HAr fått Selexid som jag ska ta 1x3. Tycker det är lite konstig dos då jag fått 1x2 innan men hon tyckte så denna gång.

    Det som är lite märkligt denna gång är att jag inte har besvär av min uvi, inga trängningar, det svider inte eller så...Det gjorde det på bb dock och dom själva misstänkte kateten men så var inte fallet....

    Trött jag blir på detta...

    hur har ni andra det? Vem är näst på tur o få bebis?

  • L E A
    thia79 skrev 2010-04-08 09:13:40 följande:
    Jag fick oxå selexid 1x3 i fem dagar, pga riklig tillväxt, jag har aldrig haft några besvär av min gbs. Hur länge ska du ta?Jag har bf 29 maj, men nån är väl före mig?
    Har ju 14 tabeletter så jag ska ta dom. Sen lämna en ny odling 10 dagar efter kuren.

    Jag har inte heller haft besvär av min gbs mer än att jag vid förhöjda halter fått uvi. Vid riktigt höga halter har jag kissat blod. Dock aldrig några sammandragningar eller annat...
  • L E A
    gulligavera skrev 2010-04-08 10:43:35 följande:
    Har BF 6 Maj, 35+6 idag!!Mig gör det inget om han tittar ut i v.38 eller så, har aldrig behövt gå riktigt hela tiden ut innan.Så det känns drygt, jobbigt också om man skulle gå över tiden..Har ni andra köpt eller tänkt köpa andningslarm?Jag har ej haft det till dom andra barnen men nu är man mer nojjigkänns det som.LEA: Guud vad jobbigt med din UVI, nu när du bara ska njuta av din bebis.Hoppas det går över snabbt och massor av kramar.
    Jag känner inte av min uvi mer än att jag måste tömma blåsan lite oftare. Vet dock inte om det har med uvi att göra då jag ammar o dricker massor. Jag är ständigt törstig...

    Hoppas det går bra för dig inte långt kvar.

    Vill du leta rätt på bf listan så vore det snällt, jag ska in i duschen innan lillfisen vaknar!

    *kram*
  • L E A
    gulligavera skrev 2010-04-12 17:05:29 följande:
    Det har fortsatt komma en massa brunt nu slem nu och har massor av förvärkar!!
    Fy fanken va jag lider med dig. Kan ju inte va roligt att gå med oron och allt! Hoppas verkligen att det blir bra. Nu är ju din bebis redo o komma ifall det skulle starta. Jag tänker på dig! *kram*
  • L E A
    Birry skrev 2010-04-13 20:41:21 följande:
    Hej igen. Nu behöver jag er hjälp!Är i v 15 nu och fick mitt förra barn i 29+6 pga vattenavgång i 28+6 pga GBS. I går skulle jag träffa läkaren på specMVC för samtal om detta och hur jag ska provtas under denna graviditet. Jag var oerhört laddad och skrev upp frågor på lapp etc. När jag kom dit fick jag träffa läkaren i 14 minuter, hon förklarar att hon inte fattar varför jag ens skulle gå på ett läkarbesök ("att bebisen kommer för tidigt kan vi ju inte göra något åt") och deklarerar att jag ska få lämna urinprov varannan månad. That´s it och vips står jag ute i korridoren igen med mitt frågepapper fortfarande i fickan!!!Jag hann inte ens fatta vad som hände, men efteråt grät jag som en tok och ville bara glömma allt. Efter pepping från min fru (som tyvärr inte var med pga sjuka barn) så ringde jag min BM och berättade hur jag hade blivit bemött. Hon var chockad och erbjöd ny läkarkontakt (men en annan läkare!!!) snarast. Hon hade ingen förklaring till varför den första läkaren betedde sig som hon gjorde.Men, nu undrar jag, eftersom den nya läkaren har rätt att ändra "provtagningsplanen" som första läkaren satte: Vad är en rimlig provtagningsrutin tycker ni? (Jag hade liksom trott att jag skulle få höra det av min läkare, men inser att jag behöver hjälp av er som varit i samma sits som mig). Är varannan månad "ok" intervall? Lämnar ni urinprov som kollas med sticka och skickas för odling om det är utslag på något (jag hade 1+ på protein, men läkaren ville ändå inte skicka igår eftersom de odlat i mitten på mars - är det normalt?). Kan man ha neg på allt på stickan och ändå ha farliga halter GBS i urinen? Jag trodde nog att jag skulle få odling varannan vecka, oavsett urinstickan... Är det galet att tro? Är det någon som fått provtagning någon "annanstans" (tappen) regelbundet? Ska man kräva det? Jag har fortfarande svårt att köpa att urinodlingar kan säga hur det står till i vagina/ på tappen... Är det något annat jag ska be om/tänka på när jag träffar läkaren? Den första läkaren sa dessutom att det inte är säkert att jag får AB-dropp vid förlossningen eftersom jag ska snittas, om inte hinnorna är sönder, är det vettigt??Förlåt att det blev långt, hoppas att någon orkar/kan svara. Tack på förhand!
    Rutinerna är olika på olika sjukhus det har vi lärt oss i denna tråd. Jag slutar dock inte förvånas över läkarnas sätt att se på detta med gbs. Dom tar det för lätt på nått sätt.

    Jag kan skriva min egen story och det jag krävde (grät floder innan jag fick). Jag krävde orling var tredje vecka vilker jag fick. Stockorna visade aldrig nått på mig inte ens vanlig uvi då jag kissade blod.
    Höga halter av gbsen yttrade sig i uvi på mig så det var rätt enklet o tolka kroppens signaler. Fick lämna odling och pencillin utskrivet ganska direkt.

    Snittades den 1 april och fick ingen dropp. Man skall vid snitt inte ha dropp om inte vattnet gått innan eller så.

    Hoppas någon annan kan ge dig svar på dom frågor du har. Jag fick dock uvi direkt efter förlossningne. Dom misstänker att kateten spökat till det då odlingen inte visade någon gbs alls bara uvi.
  • L E A
    gulligavera skrev 2010-04-14 10:08:52 följande:
    Det har forsatt o kommer forrfarande tjockt slem med både brunt o färskt blod i.Har ont som mensvärk o glesa men rejäla förvärkar...
    Har slemmisen lossnat eller är det kanske det som sker nu? På mig så rann det färskt blod så hela duschkabinens botten var täckt när slemmisen lossnade. Hade dock inga värkar men väldigt kraftig "mensvärk" kvällen o natten innan.

    Hade jag varit du hade jag åkt in! När slemmisen lossnar så blir ju infektionsrisken större. Den "återskapas" om den lossnar tidigt i graviditeten men inte på slutet har jag fått veta...
  • L E A
    gulligavera skrev 2010-04-14 15:42:30 följande:
    Har ju kommit massa segt tjockt slem under 3 dagar nu, med både färskt och brunt blod.Hoppas på att det drar igång snart, har haft som grym mensvärk i 3 dagar nu.Om det skulle bli en infektion får man feber då?
    Jag hade fått panik om jag känner mig rätt

    Hoppas verkligen det ordnar sig för dig! Tänker på dig!
  • L E A
    karinALICEsonny skrev 2010-04-15 10:49:06 följande:
    hej alla!har inte läst i tråden än.Idag fick jag veta att jag har GBS.. har varit inne och läst lite om det tidigare då jag misstänkt det.Eftersom jag började få kraftiga besvär av det så gjorde de en odling som då visade sig vara GBS, mycket sparsam. Jag fick antibiotikakur på 10 dgr och idag är sista dagen på kuren. Läkaren som skrev ut antibiotikan sa aldrig att det var GBS jag har utan det kollade min barnmorska upp idag åt mig... Jag är i v 38. Min barnmorska sa att det e massor med kvinnor som har detta under graviditeten och annars också... enligt henne är det absolut inget farligt och inget som kan skada fostret? Hon sa också att man blir aldrig av med det utan har man det så ÄR man GBS-bärare... det ligger latent i kroppen och bryter ut emellanåt men måste inte göra det heller...Nu ska jag läsa lite i tråden.Kram
    Hej!

    Vad fick du för besvär om jag får fråga?! Sen att din bm säger att det inte är fara för att bebisen ska skadas kan jag inte hålla med om. Förvisso så är risken liten när den ligger i magen att den ska smittas men går vattnet så är det fritt fram för bakterien att komma upp till barnet. Får man dessutom inte antibiotika i god tid före förlossningen löper man där också en risk att utsätta barnet för smitta. Tyvärr så tas hela gbs grejen inte på allvar av väldigt många bm. Det är så enkelt att säga att det inte är farligt. I dom flesta fall är det ju inte farligt men vi har bara i tråden en hel del som tyvärr smakat på gbesens värsta sida.
    Jag vill inte skrämma dig men jag tror att du genom att läsa i tråden och att läsa dom länkar som finns här kommer att lära dig en hel del.
    Det stämmer dock att man för alltid är gbs-bärare om man en gång får det. Gbsen finns inte bara i vaginan, den kan finnas i näsan, på  huden i analtarmarna och är inte farlig för oss vuxna.

    Fråga gärna för många här i tråden kan mycket.
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*