Inlägg från: Färgen |Visa alla inlägg
  • Färgen

    Allergitråden

    Känner att jag får hoppa in i den här tråden oxå nu efter att bara varit i ägg samt mjölktrådar..Men eftersom vi nu utökar allergilistan till ägg, mjölk och eventuellt fisk så får jag nog kika i lite "bredare"-allergitrådar.


    Vi håller på att falma i lite i mörkret efter vad min dotter är allergisk mot.. Mjölk var det när hon var liten, men när hon  hade växt ifrån det enligt blodprov så hittade de ägg, så då bytte vi mjölkfritt mot äggfritt. När hennes eksem ändå inte blev bättre, tog vi bort mjölken igen. Läkaren gjorde pricktest som bara visade reaktion på ägg, (dock tittade sköterskan länge på fisk och frågade oss om vi tyckte hon reagerat på fisk å när jag sa nej så skrev hon neg på det testet). Nu hade vi uppföljning emd läkaren igen, och efter att jag sett att dottern fått massa nya eksem dagen efter att de ätit fisk på dagis så, kom vi fram till att testa mölk,ägg och fiskfri kost i 2 månader.

    Ger detta nu inte resultat så skulle vi göra ett lapptest.. Någon som har erfarenhet av det? jag vet inte ens hur det går till..


  • Färgen

    Suck! Fick hem en liten tjej med stora röda utslag över hela benen från dagis idag! Å vi har ingen aning vad som orsakat reaktionen:(

  • Färgen

    Vilken omvädning vi fick idag! Varit och träffat en allergiläkare eftersom vi aldrig lyckas bli av med dotterns eksem, och varken blodprov eller pricktest visat något annat än ägg.. på barnmottagningen har de sagt vi ska utesluta ägg, mjölk och fisk.. När vi nu träffade allergiläkaren ifrågasatte hon allt från barnmottagningen och var inne på att det är kvalster. Nu ska vi få göra lapptest på måndag så blir intressant att se vad resultatet visar.


  • Färgen

    Vi håller just nu på att lapptesta dottern hon fick på sin patch igår. När vi väckte henne idag var hon jätte röd och lite svullen kring ögonen och det syntes att hon kliat mycket under natten. Inget rinn eller gul gegga. Kan det vara ämnena på testet som hon reagerar på?? Någon som gjort lapptest som varit med om samma?

  • Färgen

    Tes: Jag pratade med hennes förra läkare (bytte till riktig allergimottagning precis) och frågade henne då om hon trodde dottern kunde reagera på pollen för hennes ögon blev likadana för några veckor sen, men hon trodde det var väldigt liten risk då min dotter bara är 2½.. Men sen har vi ju oxå gått till den läkaren i 1½ år utan att hon lyckats hitta orsaken till alla eksem så vet inte hur mycket jag vill lita på det.

    mithrandil: Hon har inte rinniga ögon, de är bara röda lite svullna och verkar klia, igår på dagis hade hon flera ggr ox sagt att hon hade ont i ögonen. Fick ni ha lappen på tre veckor? Vi ska ta av den efter 2 dygn och sens ka de kolla på henne efter 3 dygn. Hon kändes rätt hängig igår och var typ kallsvettig, kan ju vara någon förkyldning eller nått oxå på g, men dagen innan hon fick lappen var hon helt normal..


  • Färgen

    Mithrandil: skratt, då är jag med:) Såg ni tydligt på ryggen när ni tog bort plåstret? Vi tog bort det idag men kunde inte se någon direkt reaktion, däremot är hon mycket sämre på övriga kroppen, inatt kunde hon inte sova så mycket det kliade.. Känns lite frustrerande att man inte kan se något på ryggen men ändå så reagerar hon på något, hur ska vi då kunna veta vad hon reagerar på?!

    tes75: jag ska säga till mannen att ta upp det med allergiläkaren imorgon, det finns väldigt mycket pollen allergi i familjen. Varken jag eller min man är allergiska men min bros och min mamma är jätte allergiska mot pollen


  • Färgen

    Resultatet från lapptestet: Kvalster, jobbigt men så skönt att förhoppningsvis hittat vad det är som ger all klåda och eksem. Och positivt att hon nu får börja äta ägg, fisk och mjölk igen, dock skulle vi börja introducera en sak i taget.

    Någon som har erfarenhet av kvalsterallergi och kan ge oss lite tips på vad som är bra att tänka på?!


  • Färgen

    Tibell: hon hade positivt på pricktest och på blodprov, men väldigt väldigt svagt som vi nu fick reda på, den förra läkaren sa inga värden så nu när vi kom till allergimottagningen och lapptestet inte visade någon reaktion på ägg så tyckte de vi kunde testa att introducera det.. Däremot ska vi ju självklart ta bort det om det visar reaktion när hon får det igen. Vi tänker vänta att ta tillbaka ägget till sist..


  • Färgen

    Kul att vår barnförsäkring inte täcker kostnaden för kvalsterskydd bara för att hon inte har astma som symtom

Svar på tråden Allergitråden