• icka76

    30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet

    Sanne: V.11, härligt. Nu jäklar ska det gå bra

    PP: Klart det kommer att gå vägen för dig. I din vecka sa min läkare till mig att mf-risken var mindre än 1 promille. Hörde på nyheterna tror jag att i sverige dör ca 300 barn av 100 000 i magen efter v.12 och det är lite. Så sådan otur ska du inte ha. Min största oro nu är att få förtidigt, men i den vecka jag är i nu 24 så är överlevnadschansen ca 20 % och den ökar med ca 20%/vecka och det känns skönt. Snart kommer du att känna liten varje dag och även förbanna när den får in en klockren spark på urinblåsan I din vecka kände jag enbart lite sparttel nån gång ibland och det var enligt min BM tidigt. Jag har min moderkaka i bakvägg. Snart är det dags för RUL för dig, kan du tänka att du redan kommit s här långt?

    Liss: Härligt med resor Du är väl oxå i v.18 nu? Har för mig att du och PP ligger lika.

    Massamys: Känner igen nojandet över symtomens vara och icke vara. Håller tummarna att allt ser bra ut på VUL. Nu är det ju inte så fasligt långt kvar dit.

    Monchichi och ni andra som jag missat. Hur mår ni?

  • icka76

    PP: Om det är nått du inte känt tidigare så är det säkert bebis. Ibörjan kändes det som vågor där inne, sen som lätt, lätt fladder. Nu känns det som att något bokstavligt krälar runt där inna och man kan absolut inte ta miste på sparkar. Hela magen hoppar till ibland.

  • icka76

    Monchichi: Skönt att du har en bra känsla inför VUL, ska hålla tummarna. Jobbigt med mormor, jag tror att du ska berätta om bebisen om du känner att du vill. Tror ingen tar illa upp tvärt om så kanske mormor och de andra i er familj får någonting annat mer positivt att tänka på. Tror att du kommer att ångra dig om mormor inte hinner få veta att det ska bli bebis. Kram

  • icka76

    Massamys: Förutom några läs ca 20 stycken myggbett som håller mig vaken på nätterna så mår jag utmärkt. Kommer att vara sjukskriven 50% fram tom 30 juni och sen heltid. Detta för att min EDS (bindvävssjukdom) inte ska bli värre. Hur mår du själv? Vet hur trist det är att vara sist men det kommer säkert nya och fyller på bakom dig. Jag kom på att jag faktiskt är först i tråden

  • icka76

    Åh, vännen! Jag beklagar så mycket. Vet hur det känns att förlora en älskad mormor. Fast de är gamla och man vet att de inte lever för evigt så gör det ont när de går bort. Ta hand om dig. KRAM

  • icka76

    PP: Åh vad kul för Yowzan. Måste också skicka iväg ett grattis till henne. Jag hade oxå ett tryck neråt i den veckan du är. Bebis ligger lågt samtidigt som den växer och sparkar runt. Jag var kroniskt kissnödig ett tag vilket var lite jobbigt. Nu känner jag tryck neråt när bebisen ligger på tvären ovanför blygdbenet och pressar ryggen utåt. Känns jätteskumt.

    Massamys: Det här med att inte våga ta ut något i förväg eller vara rädd att jinxa är vi nog alla. Jag fick ett jättefint plustecken av Pillan, för mer än ett år sedan tror jag det var. Det sitter fortfarande vid spegeln på toaletten. Det är skrynkligt och dant men jag vågar inte ta ner det. Man är allt lite knäpp. Det tog lång tid innan jag ens vågade tänka tanken att det faktiskt verkar bli bebis denna gången. Vi alla här inne är bra på att skydda oss.

    Monchichi: Hoppas allt såg bra ut

    Sanne: Jag gjorde vanligt UL i v.11+3 så det är nog olika hur de gör. Det du känner är nog bara livmodern som växer. Själv kände jag ingen som helst växtvärk utan bara ligamentdrag så jag fick för mig att det inte växte alls där inne, men ack så fel jag hade

    Liss: Skönt att illamåendet börjar ge med sig. hur glad man än är över graviditeten så är illamåendet en pina. Hoppas det ger sig helt snart.

    EGO: Var hos BM idag. Allt såg jättebra ut. Hjärtat slog 152 slag/minut och SF (livmodern)-måttet var helt normalt

    Bokade tid för köns-UL idag oxå. Så den 17 juni vet vi om det är en tjej eller kille, själv är jag säker på tjej så det ska bli kul att se om jag får rätt.

    Är såååå trött på dessa jäkla bett, de kliar fortfarande så jag blir galen. Igår fick båda kissarna loppmedel och vi sanerade och städade överallt. Så nu hoppas jag slippa fler bett.

  • icka76

    Monchichi:  {#lang_emotions_flower}GRATTIS{#lang_emotions_flower} Ett tickande hjärta är trots allt ett tickande hjärta. O som massamys mycket kloka sambo sa så är det en helt ny graviditet och helt nya förutsättningar.

    Sanne: Min mage är stor från bysten och ner, tror inte jag skulle kunna snöra ihop något ens där uppe. Tänk på att livmodern når ett par cm ovanför naveln i v.24-25. Sen beror det på vad man har för kroppstyp, hur livmodern ser ut och hur bebis ligger. Jag är mullig redan innan graviditeten, hade strl 42 upptill. Nu har jag 46 om jag köper vanliga kläder. När det gäller BH har jag gått från 80B till 85 D-E. Så ja, jag har blivit bredare även över ryggen. Men det har nog inte bara med graviditeten att göra utan även att jag lagt på mig mycket. Det är jättesvårt att tänka sig hur stor man blir. I din vecka hade jag ingen gravidmage alls bara fettmage. Efter v. 18 har det bara exploderat. Kan du lägga ut klänningen något? Eller sy om den i midjan?

  • icka76

    Jag har tecknat gravidförsäkring hos folksam + försäkringen inte den som är gratis. Vi gjorde det p.g.a. risken att jag får för tidigt och då tecker försäkringen detta. Ska senare teckna barnförsäkring hos Trygg hansa. Jag tror inte att försäkringsbolagen använder gravidförsäkringen för att undvika försäkra sjuka barn. Du får alltid fylla i en hälsodeklaration när du tecknar försäkring även vid barnförsäkring så sjukdomar kommer ändå alltid fram.

  • icka76

    Idag är det bara 100 dagar tills bebisen ska komma, till snittet alltså. Kan inte fatta att det gått så fort Var på tapp-kontroll idag och allt så jättebra ut O om bara 17 dagar vet vi vad som gömmer sig där inne.

    Jösses vad ego jag blev.

    Liss: Hur mår du annars? Du berättar så lite om hur det är med deig. Har du börjat känna av några krämpor än? Jag har de senaste dagarna fått jätteont under fötterna på kvällarna. Har problem med bristningar i bindväven där sedan tidigare och antar att det inte kommer att bli bättre med tyngden. Det är väl RUL för dig i nästa vecka?

    PP: Bara en vecka kvar till RUL för dig nu. Ska ni ta redan på om det är en kille eller tjej?

    Monchichi: Töttheten är hemsk. Kunde för mitt liv inte hålla mig vaken efter kl 20 mellan v.9-12. Det blir bättre. Nu är jag nog som jag var innan graviditeten. Lite lagom trött vid 22-23 på kvällarna.

    Massamys: Allt bra?

    Sanne: Hoppas du hittar någon bra sömmerska som kan justera klänningen efter magen. Jag tycker min mage är enorm redan men enligt BM så är den helt normal.

    Nu ska jag försöka få ordning på disken och bära ut mna paprikaplantor i växthuset. ha det gott så länge

  • icka76

    Liss: Lycka till i morgon

    Massamys: Vissa har ju turen att må jättebra i början av sina graviditeter. Vet att Pillan efterlyste fler symtom hon oxå. Du ska se att din intuition spelar dig ett spratt nu och att det kommer att se jättefint ut på VUL. Ett stort lycka till

    Sanne: Vilken fin morgongåva och speciellt nu när du faktiskt inte är ensam på bilden Tänk vad mysigt att veta att du bär på ert barn på bilderna. Är helt säker på att du kommer att vara grymt snygg och riktigt stråla. Appropå tiden så tyckte jag det var riktigt segt fram till v.13 sen har det bara flugit fram. Kram

    Viktoria: Bara 3,5 vecka kvar. Jisses vad snabbt det gått, och en liten grabb. Härligt, snart är första trådbebisen i hamn, jag som trodde jag skulle vara först{#lang_emotions_frown} (skoja bara). Själv har jag som sagt 99 dagar kvar. Visst är det svårt att förstå att man faktiskt är gravid och att det bor en liten människa inuti ens kropp. Tror inte jag kommer att förstå förens den är ute och knappt ens då.

    Monchichi: Hur mår du vännen?

Svar på tråden 30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet