• pp08

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Lycka till Anemon! Hoppas att både Piff o Puff klarar sig så att Pingu kan användas senare för syskon

  • pp08

    Linn: hoppas det var falskt larm. Håller tummarna! När har du TD?

    Poussin: lästa också DN om 3 barn. När vi var i IVF karusselen 2008 kunde jag också vara frustrerat och ledsen när jag läste om stora barnfamiljer och det var väl drömmen att själv kunna få 2-3 barn.  De dagarna man mådde värst var jag även lite arg innuti mot de som klagade om misslyckade syskonförsök. Då tänkte jag: var glad att man i alla fall har 1 barn!!!
    Nu måste jag erkänna att jag är i samma sits, vi har fått en underbar flicka mha IVF men önskar ett syskon till henne. Inte enbart för vår del, men för henne. Jag var nästan 39 när jag fick henne, hennes pappa var 40; farföräldrar ca 75, morföräldrar ca 65. Pappans familj är i övrigt liten, inga kusiner men 1 syster med sambo och 1 barn. Själv har jag flera kusiner med barn samt 1 syster med 3 barn. Men jag undrar....hur ser hennes familj ut om 10-20 år? Min familj bor ju inte i Sverige. Skulle vara trevligt att ha ett syskon även när hon är äldre. I alla fall har hon jämnåriga kusiner. Nu känner man iofs inte samma stress eftersom man redan har henne. SKulle det inte funka med denna (sista?) IVF vet jag inte om jag kommer att lägga mera energi/kraft/ pengar på nytt syskonförsök.

    Lycka till och kramar till alla som behöver!!

  • pp08

    Var på ÄP idag och det blev 6 ägg. Hoppas de var av bra kvalitet

    Om allt går bra blir det ET på lördag.

  • pp08
    Poussin skrev 2011-01-27 21:13:30 följande:
    GRATTIS - 6 ägg är ju jättebra. Håller tummarna för att de är av fin kvalitet och att du får tillbaka ett toppenembryo på lördag! Glad Vad hade du för behandling? Kram på dig!
    Vill gärna ha 2 toppenembryo tillbaka

    Jag körde korta metoden med 300IE menopur.  8 sprutdagar med Menopur varav 4 även med Orgalutran.
    VUL på sprutdag 6 och sprutdag 8. Pregnylspruta dag 9. ÄP 11 dagar efter sprutstart. Hoppas det finns flera mogna ägg än förra gången; fanns möjlighet att ha ÄP på onsdag eller torsdag men jag undrade själv om torsdag skulle vara bättre så vi skulle ha flera mogna ägg. Läkaren avvaktade blodprovet och det blev ju ÄP på torsdag.
  • pp08
    Anemon skrev 2011-01-27 22:11:40 följande:
    Härligt! Håller tummarna på lördag för dig!

    Själv ruvar jag på för fullt......dag 8 snart över. Ramlade ju i helgen när jag fick för mig att åka skridskor och det oroade mig lite men det går ju inte at göra ogjort så bara vänta och se. Tycker det känns som de övriga gångerna när det gäller ömhet i bröst och antydningar till molvärk. Annars känns det som om det gör lite mer ont kring äggstockar osv än tidigare men det kanske beror på att vi nu kört 3 IVF på raken ( med start direkt efter första ordinarie blödning) och att det gör äggstockarna ömma?  
    Hoppas det går lika bra för er som för oss för 2 år sedan. Vi körde också 3eIVF korta metoden direkt efter blödningen från IVF2 (dvs 2 dagar efter TD IVF2).Blev gravid då   Hoppas att 1.5åringen ska bli storasyster nu till hösten.

    Om man gör behandlingarna direkt efter varandra kan det vara påfrestande för kroppen, inte konstigt att du är mera öm. Därför vill kliniken egentligen ha att man väntar till mens nr2 innan man sätter igång.
  • pp08

    4 ägg blev befruktade av de 6 som plockades, nu hoppas jag att de fortsätter att dela sig

  • pp08

    nu är jag dubbelruvare

    ett 4 celigt och ett 5-celligt

    De andra 2 hade stannat i 2 resp 3 cellstadium och gick inte att använda.

  • pp08

    Linn73: jag har gjort 5 IVF (och totalt 6 återföringar)

    Antal plockade ägg har varit mellan 5 och 8 oberoende av metod och preparat och dos. Korta metoden menopur 300/375 har dock gett bäst kvalitet på äggen, mest befruktade samt finast delade inkl 1x graviditet.

    Har läst någonstans att varje kvinna har en viss bestämmt antal ägg som kan mognas även med stimulering med hög dos. För höga doser kan ge mera biverkningar utan direkt fler antal ägg. Samtidigt sa ju läkaren att det kan ge olika resultat för olika månader. Oftast speler tur in, man kan inte se på utsidan av äggblåsorna om de är mogna eller innehåller ägg.

  • pp08

    Linn73: tråkigt med minus. Var det TD nu?
    Själv hade jag också mensvärk o känningar i minst en vecka innan TD och det var ju också negativt ?

    Den gången jag blev gravid hade jag dock lite menskänningar i ca 1 dag (rygg), 2 dagar senare värsta PMS humör och sedan ett positivt resultat redan på RD12.

    Måste dock erkänna att denna ruvningen som resulterade i graviditeten var den som "känndes" minst och hade minst symptom.

    Ska försöka inte tänka så mycket på symptomer denna gång då mycket orsakas av progesteronet!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH