• Anonym (Härdar ut)

    Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?

    Just nu är jag inne på den tredje dagen utan Venlafaxin, önskar inte detta helvete min värsta fiende. Låter kanske hemskt och överdrivet, men det är det inte.


    Jag har gjort som läkaren sagt och trappat ut. Har varit nere som minst på ca 9 mg (delat 37,5 mg på fyra delar) Det har gått bra under tiden jag trappat ner, lite skakningar, yrsel men inte mer än vad jag klarar av.

    Det hemska börjar när jag slutar helt, tycker inte det borde vara sån stor skillnad eftersom jag nästan inte äter någonting längre. Yrseln är värst, jag kan inte stå upp, vrider jag på huvudet så hinner inte blicken med och jag är nära att ramla. Bara att flytta blicken gör mig yr. Har försökt att vara uppe och "ignorera" yrseln så mycket det går men då blir jag illamående och måste sätta mig ner och djupandas för att inte spy.

    Sedan är det dessa "stötar" jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dom. Dom sitter inte i huvudet utan i bröstet, känslar är den samma som när man ställer sig upp för snabbt och innan det svartnar för ögonen. Det känns som ett tryck över bröster och allt blod rusar till huvudet. Detta händer säkert var 5:e minut om inte oftare.

    Är det någon som har haft liknande erfarenhet med utsättningssymtom? 
    När börjar det kännas bättre? Orkar inte ha det så här många dagar till, måste ju tillbaka till jobbet.

  • Svar på tråden Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?
  • mamma2kids

    fett lebbigt de med synen att man inte kan vrida på huvudeto ch fästa blicken.symtomen kommer nu efter en vecka utan.kan ju inte vara sant.

  • Hoppsankerstin

    Fuck jag har slutat.. Har nu i tredagar vart helt väck yr är bara förnamnet.. Illamående och sluddrar när jag pratar... Trodde det skulle bli bättre så fort jag började med min nya medicin i går men näää då.. Lika dant i dag... Köra bil borde jag nog inte göra men jag måste verkligen till jobbet kan inte stanna hemma!!!! Läskig känsla när man vrider på huvudet och man lixom inte hänger med...

  • Anonym

    Jo men det verkar bero på typ av medicin o person. Satte ut anafranil. Märkte rastlöshet. Ingen katastrof. Satte ut voxra. Hemskt! Satte i två v tyvärr. Mardröm. Illamående o förstörd i magen varje dag.

  • Hoppsankerstin

    Två veckors helvete.. Suck jag orkar knappt med dagen utan att behöva vila mej för att jag blir helt slut..hoppas på att vakna ur denna mardröm snart

  • Anonym (usch!)

    Skönt att hitta denna tråd och se att jag inte är ensam. Jag fick ingen som helst information av min läkare om att dessa utsättningssymtom kunde förekomma, så när jag slutade helt med medicinen och började med min nya trodde jag att något var allvarligt fel. 

    Det var 14 dagar sedan jag tog bort medicinen helt och det är ju ett rent helvete det här. Hur länge ska detta hålla i sig innan det vänder? Såg att det var frågan på trådrubriken, men hittar inget svar från någon. När vände det för dig? 

  • Anonym (usch!)

    1 vecka till 2 månader lyckades jag googla mig till.. 2 månader känns alldeles för länge?!!

  • Variabla

    Åhh! Det är alltså fler än jag som genomlider detta helvete just nu. Gråter
    Jag har varit utan Venlafaxin i en knapp vecka nu. Från 150 mg till noll. Har satt ut den innan långsamt men inte fan gick det så bra så nu tänkte jag att jag tar allt på en gång istället för att dra på plågan.

    Svettningar, frossa, illamående, gråter i tid och otid, domningar (speciellt i ansiktet) och dessa superläskiga stötar som går genom kroppen, magen är i olag, mardrömmar kombinerat med kraftiga sömnstörningar. Känner mig helt borta... Vilket jävla rävgift!!!

    Tyvärr har jag inga svar att ge dig TS... Har som sagt gjort det en gång innan men det är en period i livet jag valde att förtränga, haha Men det kan kännas skönt att veta att man inte är helt ensam...

  • Variabla
    blivandemamma86 skrev 2011-04-11 13:34:42 följande:
    Ingen annan som vet hur länge man har utsättningsbesvär?
    På samma sätt som man reagerar olika när man sätter in medicin reagerar man nog rätt olika när man sätter ut det, jag håller tummarna att du inte kommer uppleva det som beskrivits här, det KAN faktiskt gå kanonbra också!

    Märker du av nåt om du missat en tablett eller tagit den med längre uppehåll än du brukar?
  • Variabla
    Hoppsankerstin skrev 2011-09-11 13:00:07 följande:
    Fuck jag har slutat.. Har nu i tredagar vart helt väck yr är bara förnamnet.. Illamående och sluddrar när jag pratar... Trodde det skulle bli bättre så fort jag började med min nya medicin i går men näää då.. Lika dant i dag... Köra bil borde jag nog inte göra men jag måste verkligen till jobbet kan inte stanna hemma!!!! Läskig känsla när man vrider på huvudet och man lixom inte hänger med...
    Du har ingen som kan skjutsa dig? Jag har låtit bilen stå och berättat för de i min omgivning varför. Tack gode gud att jag har några väldigt nära  runtom mig med bil, som vänligt och generöst frågar om jag behöver ta mig nånstans. Det är guld värt!

    Men det är ju ingen som hade kunnat hjälpa mig med den här praktiska (och nödvändiga) biten om dom inte fått veta vad det är som händer :)
  • Anonym (E)

    Jag håller också på att trappa ner Venlafaxin nu från 150mg, är nu nere på 75mg. Ska efter att jag varit nere på 75mg i två veckor ringa läkaren för att få recept osv så jag kan fortsätta nedtrappningen.

    Har tänkt sluta i två år, men pga studier och ett tufft sommarjobb har jag inte orkat ta tag i det på sommaren. Förra sommaren jobbade jag på gamla jobbet en månad och kände mig helt utarbetad och slutade sen jobba för att få vila, men då orkade jag inte börja trappa ner också och sluta. Nu är jag gravid och vill kunna amma sen, så nu har jag ju en väldigt bra anledning till att sluta, och om jag mår så dåligt senare som en del av er så hoppas jag att bebisen i magen får mig att stå ut!
    Samtidigt är det inte bra för bebben om mamman mår så dåligt heller, så då kanske jag blir tvungen att börja igen.
    Jag hoppas verkligen jag slipper så hemska utsättningsbesvär. När jag började med Venlafaxin blev magen helt förstörd i några veckor, tappade matlusten och fick som man brukar få mer ångest och blev deprimerad innan det vände. Hittills har jag bara känt av lite magbesvär. Yrsel kan jag ha ibland i alla fall pga lågt blodtryck och spänningar i axlar och nacke, så svårt att veta om det beror på nedtrappning eller om det bara är det vanliga.

    Vi får kämpa på så gott vi kan!!

Svar på tråden Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?