• Anonym (Härdar ut)

    Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?

    Just nu är jag inne på den tredje dagen utan Venlafaxin, önskar inte detta helvete min värsta fiende. Låter kanske hemskt och överdrivet, men det är det inte.


    Jag har gjort som läkaren sagt och trappat ut. Har varit nere som minst på ca 9 mg (delat 37,5 mg på fyra delar) Det har gått bra under tiden jag trappat ner, lite skakningar, yrsel men inte mer än vad jag klarar av.

    Det hemska börjar när jag slutar helt, tycker inte det borde vara sån stor skillnad eftersom jag nästan inte äter någonting längre. Yrseln är värst, jag kan inte stå upp, vrider jag på huvudet så hinner inte blicken med och jag är nära att ramla. Bara att flytta blicken gör mig yr. Har försökt att vara uppe och "ignorera" yrseln så mycket det går men då blir jag illamående och måste sätta mig ner och djupandas för att inte spy.

    Sedan är det dessa "stötar" jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dom. Dom sitter inte i huvudet utan i bröstet, känslar är den samma som när man ställer sig upp för snabbt och innan det svartnar för ögonen. Det känns som ett tryck över bröster och allt blod rusar till huvudet. Detta händer säkert var 5:e minut om inte oftare.

    Är det någon som har haft liknande erfarenhet med utsättningssymtom? 
    När börjar det kännas bättre? Orkar inte ha det så här många dagar till, måste ju tillbaka till jobbet.

  • Svar på tråden Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?
  • Kvinna52

    Jag är ordinerad 150 mg Venlafaxin på kvällen och 100 mg Sertralin på morgonen. Skulle verkligen vilja bli fri från dessa kemikalier! Tidigare tog jag bara Sertralin (började år 2006 med låg dos), trappade ut och klarade av att vara helt utan några månader 2-3 gånger under årens lopp. Men sedan var det bara att inse att jag måste börja med dem igen, enligt läkarens upptrappningsordination. Nuvarande, höga (?), dos har jag inte ätit så väldigt länge. Venlafaxin började med 37,5 mg och trappades upp till nuvarande 150 mg. Har nu ätit den några månader. Muntorrheten är en otäck biverkning som verkar vara bestående, de övriga varade inte så jättelänge. Ett stort problem är läkarna byts ut hela tiden! Den ena tycker en sak och den andra en annan. Ingen vill egentligen alls lyssna på det här med att behandla psykisk ohälsa (?) med andra metoder. Som det nu är upplever jag att jag inte har den minsta aning om hur jag egentligen mår! Jag har en obehaglig känsla av att vara i medicinernas våld. Hur kan man veta om man verkligen HAR brist/obalans vad gäller serotonin och noradrenalin? Har förstått att det inte kan göras med blodprov. Era berättelser om hur ni upplever att det är att sluta med Venlafaxin är jätteskrämmande!

  • mrSSRI

    Sorry, blev lite fel där. Allt jag provat FÖRE venlafaxin var ssri-preparat.

    Mådde såpass dålig att jag fick börja igen. En vecka senare var jag i princip tvungen att sluta tvärt då mitt blodtryck var på tok för högt. Är nu inne på femte dagen helt utan och det är en riktigt berg-och dalbana.

    Har sedan en vecka tillbaka börjat Äta Voxra 75mg. Trots att jag mår som jag gör just nu känner jag mig optimistisk (vilket var längesedan jag gjorde). Hållet tummarna att man blir lite piggare av voxra och orkar ta tag i saker på ett annat sätt.

  • Mozakka

    Hej!

    Appropå frågan du ställde om graviditet, födsel osv med venlafaxin i kroppen.

    Jag åt venlafaxin HELA graviditeten såfort vattnet hade gått skulle jag sluta med dem tvärt o hålla uppe tills bebis va ute o någon dag till. Mitt vatten gick aldrig för jag blev igångsatt pga andra orsaker slutade med akut kejsarsnitt pga mitt tillstånd som INTE hade med venlafaxin att göra. Typ 2 dagar efter BF Så började jag igen med medicinen o jag ammade såfort jag fick min bebis från neonatal. Bebis mår hur bra som helst fick ingen "abstinens" när han va ute o jag mår fint, min son är 9 månader idag. Inga som helst problem :) idag försöker jag trappa ut medicinen där av hittade jag denna diskussion. håller med om att det INTE är någon dans på rosor. Jag är ARG fruktansvärt arg, har vatt det i 4 dagar nu då jag inte tagit någon kapsel alls. Jag är yr. Jag har lite ångest. Hoppas du fick ngt svar iaf :)

  • Bastante

    Har varit utan venlafaxin i 10dagar, slutade tvärt från 75mg. Det har gått upp och ner, mycket yrsel, mardrömmar, svettningar och stickningar i benen/pirr vid sänggående. Har inte upplevt några brain zaps som många beskriver så jag har ändå kommit lindrigt undan. Värsta är humöret. Kan fyllas av en sådan extrem känsla av irritation / blir tjurig pga vad som helst nästan, där är dock min omgivning underbara då de vet varför jag reagerar som jag gör. Om ni verkligen bestämt er för att sluta så håll ut, det blir bättre. Gör utsättning i samråd med läkare. Jag har varit felbehandlad i 6 år då problemet egentligen är sköldkörtelsjukdom, därav kom jag och läkare (en som äntligen tagit sig tid att titta på vad jag verkligen behöver)överens om tvärt slut med venlafaxin för att snarast möjligast få rätt effekt av levaxin och liothyronin (sköldkörtelmedicin). Hoppas verkligen att ni alla kommer att hitta rätt väg till välmående, utan eller med venlafaxin.

    //Bastante

  • Bastante

    Är dock nyfiken om någon här har upplevt ökad hunger vid utsättning? Jag lever i kylskåpet för tillfället :) Äter allt. Inte mycket om gången dock men upplever en ihållande riktig hunger (inte att man är småsugen på något sätt t.ex) utanverkligen HUNGRIG.

    Men kan jag få ut denna skitmedicin ur kroppen så är några kilon + på vågen värt det.

  • Ema74

    Hej!
    Är det någon mer än signaturen Basante som slutat tvärt med Venlafaxin?
    Jag slutade tvärt med Venafaxin (150mg) i början av augusti. I början hade jag inga besvär förutom att jag vaknade på mornarna med ont i magen och behövde gå på toaletten. 5-6 veckor efter att jag tog min sista tablett kände jag av lågt blodtryck/yrsel. Sedan dess har jag känt av yrsel och huvudvärk. De senaste 2 veckorna har det blivit värre. Var hos läkaren i fredags för min yrsel och då uppmätte han blodtrycket till 74/60. Han tyckte att jag verkade förvirrad och att blodtrycket var lågt. Han skickade mig till akuten. På akuten togs nytt blodtryck (visade 108/68) och diverse tester gjordes. Enligt läkaren berodde det på att jag slutat med Venlafaxin.
    Nu några frågor:
    Får man verkligen utsättningssymptom så sent som 5-6 veckor efter att man slutat med medicinen?
    Kan jag bli kvitt yrseln på något sätt? (vill inte äta venlafaxin el dyl)

  • Ema74

    Hej Bastante,
    Har du blivit av med dina utsättningssymptom ännu?
    Om så, hur länge hade du dem?

  • Andi75

    Att sluta med venlafaxin är inget att leka med, försökte sluta för 2 år sen från 225mg nedtrappning 37,5 varannan vecka. Jobbade under hela perioden, det gick hufsad bra. Problemet kom 3 veckor efter sista dosen, hemskt=sjukskriven. Ångest, hjärtklappningar det gick bara inte. Började om å stannade på 150mg i ett år. Sedan trappade jag ner med 37,5 på ett år. Nu är jag nere på 75mg å mår bra, nästa år 2017 blir det en sänkning till. Det krävs inte vecker utan månader för varje nedtrappning, tro mig. Den som säger att dem har slutat utan nedtrappning från 150 har jag svårt å tro. Det är omöjligt enligt mig.

  • Fknshit

    Hej! Jag är 20 år gammal och har tagit venlafaxin i över ett halvår (så dålig när det kommer till tider så är inte helt hundra på när jag började).

    Jag tog 150 mg som mest, jag märkte en gång efter att ha missat 2 dagar att 3 dagen mådde jag inte bra.. Fick stötar i huvudet som strålar ut i hela kroppen med jämna mellanrum, sa då till mig själv att aldrig glömma ta tabletten igen. Såklart hände det igen, för ett par veckor sedan. Jag var påväg hem från Kiel. Mådde så dåligt, stötarna kom, hade ingen aptit, var inte röksugen, yrsel osv.. Fick ta tabletten direkt och lägga mig och sova, när jag vaknade var allt bra igen. Innan jag gick och la mig läste jag dock om tabletterna och fick se att folk inte önskar sin värsta fiende utsättningssymptomen och att venlafaxin är råttgift, att dom inte fattar hur läkare kan skriva ut sånt osv. Då ville jag inte mer,då ville jag bara prata med läkaren och trappa ner och sluta.

    Jag har en tid med en läkare 1 mars men nu har jag ju gett upp och tagit saken i egna händer ändå.. Är nu inne på dag 5 utan venlafaxin och som sagt, dag 3 kom alla hemska symtom.

    Mår så sjukt konstigt, är också Uberkänslig, lätt till gråt, lätt till skratt. Idag var allt lite extra jobbigt så jag öppnade kapseln själv..... Har nu läst här i tråden att man INTE ska göra så, så nu nojjar jag över det. Det var 12 små tabletter i kapseln och jag tog 4 st (50 mg). Ville bara ta litegrann för att kanske må lite bättre efter att jag sovit men jag vet inte.. Tror inte på det längre.

    Det är verkligen inget alternativ att börja ta dom igen som vanligt, jag vet att jag ändå måste gå igenom dehär så det är lika bra att ta det nu.. Jag undrar bara om ni vet något som minskar detta hemska mående? Och så undrar jag om det är normalt att man blir trött i hela kroppen, att kroppen blir så trött att de känns som träningsvärk ungefär.. Känns inte som att musklerna är speciellt pigga. När jag spänner rumpan och benen känns det som fan.

    Hatar dessa tabletter och vill aldrig ta några snri preparat igen. Har tidigare tagit fluoxetin och de har funkat bra, kunde sluta tvärt utan problem även om man inte ska göra så.

    Men när jag nu är äldre sa läkaren att vi kan testa något annat. Fick sertralin som inte funkade och sen venlafaxin då, som jag nu hatar och aldrig mer vill stoppa i mig.. Jag är 20 år, vill inte ta dessa sjuka tabletter mer. :(

  • Fknshit

    Juste, kan säga också att jag inte vet längre har jag mår, jag vet knappt vem jag är. Alltså det går inte förklara dehär hemska för någon som inte upplevt det.

    Jag vet inte vad jag vill. Vet inte ens om jag vill leva eller dö längre. Låter sjukt men allt känns bara helt konstigt. Någon skrev att det blev bättre efter 2 veckor, hoppas det är samma för mig. Har då 9 dagar kvar nu.

    Ååh varför skrev läkaren ut dessa droger till mig?..

    Ingen människa borde stoppa i sig venlafaxin.

Svar på tråden Slutar med Venlafaxin, när slutar utsättningssymtomen?