• Anonym (orkar inte)

    Har jag en barnslig sambo??

    På fredagarna är de dagar då man kan ta sig lite öl här hemma.
    Såhär funkar det i vårat hem, köper jag 4 öl så skall min sambo köpa 4 öl. Jag dricker mina 4 öl på fredagen han dricker en och sparar 3 st. Han har nu sparat 6 öl och en liten vin. Han har satt upp en skylt i kylskåpet där han skrivit upp  "x hylla, rör ej! 6 öl och 1 vin" För att jag inte skall ta något av han.

    Jag sa till han att jag tänkte gå ner nu på fredag och köpa några öl. Då säger han "skall du ha öl så skall jag med ha". Då sa jag "men du har ju för fasiken 6 öl och en liten vin i kylen!".
    Då säger han "ja men du dricker ju upp alla dina på en vecka då blir det ju orättvist för mig då du får mer per vecka". Då sa jag "ja men det är väl inte mitt bekymmer, att du inte dricker upp dina öl?". Då säger han "köper du 5 öl så skall du köpa 5 öl till mig med, det skall vara rättvist". samtidigt som han lät jävlig irriterad. Han fortsätter "köper du inte lika många till mig så behöver du inte gå ner till systemet alls!"

    Jag fattar inte vart detta kommer ifrån?

    Samma sak för någon månad sen så köpte jag 1 flaska vin och ett par öl till mig. Han köper 1 flaska whiskey och 3 öl. Jag fick ta en pytteliten whiskey av han sen var det hans, då han sa "du har din vinflaska". Då sa jag "ja men du kan väl inte jämföra en billig vinflaska på 50 spänn med wn whiskey flaska på 230 spänn?? klart du kan dela med dig lite?" "nej" sa han.

    Så jag gick och tog lite av han i smyg, av whiskeyn under en månads tid. Tror det var där skylten kom upp i kylen.

    Hur skall jag ställa mig till allt detta? Köper jag inte till han imorrn, lika många som mig, då blir det hus i helvete och han kommer ta bilen och åka ner och säkert köpa dubbelt så mycket bara för att markera.

  • Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??
  • Anonym (orkar inte)
    Anonym (sök hjälp) skrev 2011-07-07 09:35:07 följande:
    Du måste prata med någon om det här. Någon som kan stötta dig på riktigt. Här på FL kan du visst få lite olika synvinklar och småtips, men vi kan inte hjälpa dig så mycket. Du måste gå och prata med någon. Någon som kan ge dig styrka och mod att säga att han måste söka hjälp för att ni ska ta er igenom det. Vill han inte inse att han har problem och behöver hjälp så måste du ta dig ifrån honom på något vis. Det här bryter ner dig bit för bit, och det verkar ha gått rätt långt redan nu.
    Hur menar du att det gått långt redan nu?
  • Anonym

    När jag ska göra mackor frågar jag min man om han vill ha.

    Om jag köper något speciellt till mig brukar jag överraska min man med något han tycker om, bara för att göra honom glad.

    Nu skulle jag inte köpa godis - men om jag gjorde det, skulle jag naturligtvis köpa även åt min man och inte bara åt mig.  

    Om jag ska på stan och köpa något nödvändigt (trosor, sockar, whatever) frågar jag om det är något han behöver.

    Om jag tar det sista av någonting - en öl, en laxbit, en chokladbit - frågar jag om han vill ha och om vi ska dela.

    Det känns helt enkelt väldigt naturligt att dela med sig. Vi har semidelad ekonomi men i praktiken är ju allt gemensamt ändå.  Jag tycker att ni verkar väldigt låsta, ego och barnsliga, både du och han.          

  • Anonym (Man 38)
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 09:29:34 följande:
    Är du man på riktigt eller bara i nicket? Dina resonemang fick mig att börja gråta, önskar min sambo var som du....
    Stackare! Jag känner för dig. Jag är en tvåbarnspappa som nyligen har blivit lämnad av barnens mamma för en annan så jag vet vad det innebär att kämpa för att få ett förhållande att fungera. Men det är inte alltid det går. Du skriver att du tror att det är dig det är fel på, och att du ska ändra dig. Nej! Att han t.ex. klankar ner på din matlagning etc är helt åt helvete, och du verkar vilja göra något åt ert förhållande nu, men får inget gensvar från honom, så det är fanimej HAN som ska vakna upp och dra ut huvudet ur sin egen röv och se världen som den verkligen är. Att du tror att det är ditt fel är ett resultat av hans psykiska misshandel. Han trycker ner dig och får dig att känna det som att allt är ditt fel. Klassiskt mönster i såna här situationer. Du är värd ett bättre liv!
  • Anonym (orkar inte)

    Igår så sa min sambo att skall bli skönt att resa iväg nu nånstans i sverige på semestern. Ja sa då "jag tror inte vi har råd med att åka någonstans utan får hålla oss i närheten och hitta på något anant roligt istället" (med snäll röst). Då sa han snäset "jag tänker iaf åka lite nedanför gävle och ni får bestämma själva om ni vill följa med eller inte".

  • tundra

    Du behöver inte göra slut men du måste börja leva ditt liv igen.

    Vad för liv vill du ha?
    Vill du ha glädje och lugn?
    Låt honom inte komma ivägen för det.
    Låtsas att det regnar och gör din grej ett tag.

    Och bara måste han han sabotera (vilket han kommer att försöka med när du är utanför hans kontroll) så kräv familjeterapi. Sen fortsätter du att koncentrera på dig själv.
    Han får må som han mår.

    Flyt inte med i hans skruvade värld. Gör din egen om du prompt vill försöka stanna kvar.
    Flytta fokus till dig och barnen. Ni ska må bra.

    Ge dig själv tid att tänka och reflektera.
    IFRÅGASÄTT när han försöker kontrollera eller provocera.

  • EFI
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:10:12 följande:
    Han vill dela lika, vi skall ha lika tycker han.
    Kommer din man från fattiga uppväxtförhållanden och/eller har många syskon?
     Apple user since 1987
  • Anonym (sök hjälp)
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 09:35:21 följande:
    ok tar gärna råd som inte kräver att jag gör slut.
    Jag tycker inte att man ska be folk lämna sina partners för minsta lilla.

    Du måste få honom att förstå hur han får dig att må, likväl som du måste få veta hur du får han att må.
    Han måste inse att han behandlar dig totalt respektlöst, och ändra på det.

    Ett förhållande går att rädda, om båda vill och är beredda att göra förändringar. Det mesta handlar om att FÖRSTÅ varandra. Kvinnor och män är olika av naturen, och tycker och tänker helt olika. Det du tycker är en sjävklarhet (att han ska se när du är ledsen och göra allt för att hjälpa dig), är inte alltid det för honom. Och saker som han tycker är självklara (att skruva och spika ska räknas till hushållsarbete), tycker du inte alls är självklara.
  • Anonym (orkar inte)

    Han har väldigt svårt att inse sina egna fel. det ofast jag som gör fel eller tänker fel. då brukar jag säga "ja just det ja, du var ju felfri!"

  • MLT
    Anonym skrev 2011-07-07 08:11:14 följande:
    Är det där skon klämmer? Att han inte köper fina dyra halsband till dig?!
    Men du går ju med på att ni ska köpa saker var för sig och "dela upp". Du är minst lika barnslig du. Att ens vuxna människor tänker på det viset...
    Hur kan du få det ts skriver till att hon vill att han ska köpa dyra halsband till henne?
  • Anonym

    Allvarligt talat! Något är det ju som är riktigt fel i er relation, tror att småaktigheten står för ngt annat. Ni skulle ju behöva sätta er ner och rensa luften och verkligen prata ut. Har aldrig hört talas om sånt trams, två "vuxna" människor emellan. Om jag vore du skulle jag tvinga honom till ett snack eller helt enkelt lämna människan. Ni verkar ju ta fram varandras sämsta sidor. Absolut inte bra för er eller för barnen!

Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??