• Anonym (orkar inte)

    Har jag en barnslig sambo??

    På fredagarna är de dagar då man kan ta sig lite öl här hemma.
    Såhär funkar det i vårat hem, köper jag 4 öl så skall min sambo köpa 4 öl. Jag dricker mina 4 öl på fredagen han dricker en och sparar 3 st. Han har nu sparat 6 öl och en liten vin. Han har satt upp en skylt i kylskåpet där han skrivit upp  "x hylla, rör ej! 6 öl och 1 vin" För att jag inte skall ta något av han.

    Jag sa till han att jag tänkte gå ner nu på fredag och köpa några öl. Då säger han "skall du ha öl så skall jag med ha". Då sa jag "men du har ju för fasiken 6 öl och en liten vin i kylen!".
    Då säger han "ja men du dricker ju upp alla dina på en vecka då blir det ju orättvist för mig då du får mer per vecka". Då sa jag "ja men det är väl inte mitt bekymmer, att du inte dricker upp dina öl?". Då säger han "köper du 5 öl så skall du köpa 5 öl till mig med, det skall vara rättvist". samtidigt som han lät jävlig irriterad. Han fortsätter "köper du inte lika många till mig så behöver du inte gå ner till systemet alls!"

    Jag fattar inte vart detta kommer ifrån?

    Samma sak för någon månad sen så köpte jag 1 flaska vin och ett par öl till mig. Han köper 1 flaska whiskey och 3 öl. Jag fick ta en pytteliten whiskey av han sen var det hans, då han sa "du har din vinflaska". Då sa jag "ja men du kan väl inte jämföra en billig vinflaska på 50 spänn med wn whiskey flaska på 230 spänn?? klart du kan dela med dig lite?" "nej" sa han.

    Så jag gick och tog lite av han i smyg, av whiskeyn under en månads tid. Tror det var där skylten kom upp i kylen.

    Hur skall jag ställa mig till allt detta? Köper jag inte till han imorrn, lika många som mig, då blir det hus i helvete och han kommer ta bilen och åka ner och säkert köpa dubbelt så mycket bara för att markera.

  • Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??
  • Anonym (ursäkta)
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:47:28 följande:
    Så hur FAAAAAN skall jag göra? han gör så att jag får dåligt samvete. Skall jag behöva gömma öl och makrillburkar i min väska då jag är och handlar för att han inte skall bli sur?
    Jag LOVAR att han kommer rusa ner till systemet imorrn efter jobbet imorgon om jag inte köpt till han.
    Men jag handlar inte till mig, jag handlar till oss. Det är inte en fråga om att du ska handla till dig men inte till honom, det är väl era saker? Han får lägga av att "spara" och "hamstra" till sig, du får väl också föregå med gott exempel. Drick inte så mycket. Känns som om alkohol är en central del i ert liv...
    Ni får väl dela på makrillen.
    Gaahh...
  • MamaInternational

    Om det ska vara så jävla lika så ska han fan oxå dricka ALLA ölen osv. Äter du mindre så ska han oxå äta samma och har du mens så ska han oxå använda tamponger (det går som man, finns hål där solen aldrig skiner). Han är inte klok ju.

  • TheBobCat

    Hur är det, brukar han köpa något åt sig själv? tex kläder, rakmaskin, .... Köper han lika/något annat åt dig då också? Jag är inget fan av att skrika "lämna!", men om han köper saker åt sig själv utan att köpa åt dej med OCH kräver att du ska köpa åt honom när du köper åt dig själv OCH tjatar om att du ska ha allt, då hade jag ALDRIG vågat leva ihop med den mannen, han låter alltför skum!
    Det GÅR att ha gemensam ekonomi / separat ekonomi utan att vakta på varandra så mycket så man "kräver in" tex 10kr av den andre om denne råkat köpa ett tuggummi..... Det kan man tyvärr inte uppnå om inte BÅDA försöker och litar på varandra, vilket det låter som att åtminstone din man knappast skulle kunna.

  • Anonym (ursäkta)
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:52:37 följande:
    Häromdagen var det nåt med nycklarna när jag skulle gå och han frågade "men VAR är  dom du hade ju dem nyss". "men jag vet inte!!!" sa jag och blev smått irriterad. Då säger han till mina barn "mamma är fanimej blåst"
    och då markerar du direkt genom att säja ifrån, i vettig ton, att det inte är okej att tala nedsättande om varandra inför barnen!
  • Anonym

    funderat på delad ekonomi? för då kan du köpa det du vill för dina pengar och vill han slösa sina på exakt samma saker så får han göra det :)

  • La Lola
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:52:37 följande:
    Jag har märkt på han (då vi sitter i skype och vi pratar med samma personer) att de skrattar åt mina skämt, lyssnar på mig och så, att han blir tyst och han skrattar inte bara de. Jag känner mig så uppskattad av de människorna, DE tycker jag är rolig och rolig att prata med. De är karlar båda två.

    Kanske därför min stora pojk inte respekterar mig, det gör ju inte hans pappa heller=(

    Häromdagen var det nåt med nycklarna när jag skulle gå och han frågade "men VAR är  dom du hade ju dem nyss". "men jag vet inte!!!" sa jag och blev smått irriterad. Då säger han till mina barn "mamma är fanimej blåst"
    Vill du verkligen att era barn ska växa upp i den där miljön? Obestämd
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Anonym (sök hjälp)

    Be honom söka hjälp. Det låter ju verkligen inte som att han mår bra. Han borde gå till en prykolog och berätta hur han beter sig, så att han kan få hjälp med att reda ut varför han beter sig som han gör. Det där är inte normalt över huvud taget. Jag tror inte han är medveten om varför han gör som han gör, så då hjälper det nog heller inte att du tjatar och tjatar och tjatar och vill pressa ut honom svar han inte har. Det gör nog snarare saken värre.
    Nej, boka en tid till en psykolog och ställ ett ultimatum. Går han inte dit så är du inte beredd att kämpa mer. Ni måste reda ut det här.

    Lycka till!

  • Anonym (orkar inte)

    Nu vet jag varför jag känner mig så deprimerad hela tiden. När jag gråter över förhållandet så kramar han inte om mig utan sitter i soffan och tittar på teven. han har sagt "tänker inte trösta dig när du gråter över förhållandet, då det är du som gjort det så här".

    Ofast slutar det i världens gräl för att han inte ser mig när jag gråter.

  • tundra
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:47:28 följande:
    Så hur FAAAAAN skall jag göra? han gör så att jag får dåligt samvete. Skall jag behöva gömma öl och makrillburkar i min väska då jag är och handlar för att han inte skall bli sur?
    Jag LOVAR att han kommer rusa ner till systemet imorrn efter jobbet imorgon om jag inte köpt till han.
    Dåligt samvete?
    Tror du på allvar att han blir ledsen?
    Ha!

    Du sårar garanterat inte hans känslor! Du eldar bara på hans kontrollbehov.
    SLUTA spela med i hans galna charader!
    Din karl mår säkerligen rätt så dåligt och dämpar sin ångest med att straffa dig som en 5 åring som ätit upp lördagsgodiset före sitt äldre syskon.
    Ingen kommer att börja må bättre innan ni bestämmer er för hur ert förhållande ska se ut för att hålla 20 år till (minst).
    Känns som att han är jävligt bitter över något (att tvingas växa upp, bli familjefar, ta ansvar?). Skit samma. Nu är nu och kommer aldrig tillbaka.
    Vill ni båda ha det så här?
Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??