• micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Ja jag har också tvättat bebiskläder i veckan. Fått in de i en byrå. Sålt gamla skötbordet (har tidigare köpt ett badkarsskötbord). Sydde även en förvaringspåse för blöjor så man slipper ha paketen framme synliga. Behöver nu bara köpa tyg så jag kan klä om skötdynan sen tror jag skötplatsen är färdig. :)

  • micksaan

    Har också tvättat bebiskläderna, nya som begagnade. I parfymfritt. Gjorde det med dotterns kläder också, hela första året innan hennes kläder numera tvättas tillsammans med våra. Som flera sagt så har bebisar känsligare hud.

  • micksaan
    Johannanl skrev 2012-01-16 11:07:36 följande:
    Jag pratade med min barnmorska och försäkringsmäkare och ingen av dem tyckte jag skulle ha en gravidetetsförsäkring. Den täcker nästan inget och oftast gäller den första halvåret och har barnet nått fel vid födseln så vill ändå inte försäkringsbolaget förlänga ens brandförsäkring.
    Jag fick höra att det är bättre att teckna barnförsäkring det första du gör när barnet är fött, det ska vara det bästa sättet enligt min mäklare iaf. Ha alla papper och allt klart innan och posta det på väg till BB i princip ;)
    Klart försäkringen som gravid är bra ändå. Men för att ha bra försäkring efter barnet är fött måste man givetvis teckna en riktig barnförsäkring nästan dag 1. Men händer något under gravidieten, du blir inlagd osv kan du ju få ut pengar ur gravidförsäkringen.

    Vi har i alla fall Folksam då vi har alla andra försäkringar hos dom. Än så länge bara gratisversionen men tanken var att vi skulle betala in för den nu i januari. Få se hur det blir av.  
  • micksaan

    Här har inte bm känt bebisens läge än utan blir nu till veckan, i v.33+1. När jag väntade dottern började hon känna i vecka 31+1.

  • micksaan

    Mitt järnvärde låg på 133 vid inskrivningen i vecka 8 och i vecka 29 låg det på 129. Har ej ätit några järntabletter.

    Förra graviditeten startade mitt järnvärde på 122 i vecka 20 och dagen före dottern föddes låg det på 136. Inga järntabletter då heller så förstår inte ökningen.


    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
  • micksaan
    oDitAo skrev 2012-02-02 09:27:16 följande:
    Går in i v33 idag! ska ta en magbild ikväll.
    Bjuder på en bild av lite blöjor vi fått av pappa och hans fru :), behöver nog inte köpa så mycket i början ;) ettor till vä och tvåor till hö.

     


    Haha det var inte lite blöjor. Kommer ni ens hinna använda alla ettor innan det ä'r dags att byta storlek? Ettorna är väl bara för 2-4 kg? Vi använde inte så mycket ettor vad jag kommer ihåg.
    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
  • micksaan

    Men pampers i storlek 2 och upp har väl inbyggd lotion? Något många barn reagerar på, känns inte så hälsosamt. Vi köper då ej pampers, dotter blev sååååå röd.

  • micksaan

    Pampers 1orna var det väl inga problem med, men de större blöjorna. Så vi kör nog rätt och slätt på Libero denna gången och hoppas passformen är bra till vår bebis.


    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD