• micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Prylmässigt är jag redo för bebisankomst nu men vet inte riktigt r jag önskar förlossningen ska ske. Ska läsa färdigt denna kurs som slutar om 2 veckor sen påbörja en sista kurs med slutsatum sista mars. Bebis kommer ju komma under sista kursen, det har jag räknat med men jag hoppas det blir lägligt så jag ändå lan göra de två sista tentorna. :)

  • micksaan

    Jag tror man känner av ganska bra själv också i vilken lägen man klarar av att ligga. Jag klarar inte av rygg mer eftersom jag blir yr direkt. Varierar mellan vänster och högersida, kan nämligen ej ligga still en hel natt. Med dottern kunde jag ligga på mage hela graviditeten, denna gång är det obehagligt.

  • micksaan

    Magens storlek beror helt enkelt på allas olika kroppsformer och livmoderns placering. Vissa har livmodern mer ytligt och andra mer mot ryggen. :)

  • micksaan

    Jag har ej haft hormonrand varken denna eller förra graviditeten. Förra graviditeten var det en tjej, denna gång vet vi inte.  

    Nä'r min mamma väntade mig hade hon hormonrand som gick över hela magen men när hon väntade mina bröder stanna hormonranden vid naveln.  


    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
  • micksaan

    Jag räknade ut mitt BF till 13 mars enligt den dag jag upplevde mig ha ägglossning. Bm räknade dock efter mensens första dag, i mitt fall första dagen utan minipiller och då fick hon 11 mars medan hennes dator räknade ut 9 mars. På ultraljudet blev vi flyttade till 21 mars. Men isåfall bör jag ha plussat tidigt. Tror mer på mitt egna datum och utifrån det hoppas jag några dagar före då dottern kom 5 dagar före BF.

    Har planerat att föda kring 7 mars, varken före eller efter för att passa min planering ;) men sen vad bebisen vill får vi väl se. ;)

  • micksaan

    Har också börjat packa bb-väskan, det som redan nu går att ha nerpackat. Övrig finns på en lista vid väskan och är bara att bocka av när det väl är förlossnigsdags. Går in i vecka 37 till veckan.

  • micksaan

    Är nog svårt att säga hur det ska kännas eftersom alla känner olika. Men du kan ju testa ta Alvedon och eller ta en varm disk, och går värken över då kan du nog avvakta. :)

    Jag hare inte känt något alls med dottern förrän jag natten mot den 7 april hade som du beskriver. Mensvärk som kom i attacker men ej så smärtsamt. På morgonen hade jag blodig slempropp på pappret. Hade inbokat ett besök hos bm den morgonen och blev skickad till förlossningen direkt pga ggr blodtryck och äggvita i urinen, men de visade hu sig att kroppen påbörjat förlossningsarbetet. Blev inlagd och man bestämde att de skulle t stål på hinnorna om jag öppnar mig tillräckligt till morgonen därpå. Det hare jag så de tog hål på hinnorna vid halv 10, stoppade dropp vid 12 och 16.00 föddes dottern. Hade förmodligen dröjt minst en dag om jag inte hade fått hjälp. :)

    Men ring annars förlossningen, skadar ju inte att rådfråga och få prata med någon som kan.

  • micksaan
    candydarling skrev 2012-02-21 11:58:19 följande:
    Hej tjejer! Kl 23.30 samma kväll som jag satt här och snackade mer er så åkte vi in eftersom vattnet gick (big time!) och vi åkte in på undersökning. Fick stanna kvar trots att de egentligen ville skicka hem oss. Värkarna började ta sig efter någon timme, jag var öppen 3 cm efter ytterligare någon timme och efter mycket stånk och stön så kikade våran älskade Seth ut kl 13.45 dagen därpå. Han är helt perfekt och vi mår alla jättebra!

     


    Skriver mer när jag kommer hem från sjukhuset :) är bara hemma snabbt nu och hämtar ombyten, vi hann liksom inte få med oss någonting när vi väl åkte in.
    Kram!
    Grattis till lilla sötnosen!  
    Helt otroligt, du låg ju efter mig...så nu känns det mer och mer verkligt att saker och ting kan ske närsomhelst.  
    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
  • micksaan

    Här är en till med oerhörda svettningar. Har haft problem med värme hela graviditeten men har helt klart förvärrats de senare 2 veckorna. Beror nog på att jag även börjat samla vätska. Nätterna är värst.

  • micksaan
    Blå fågel skrev 2012-02-22 22:02:51 följande:
    Hej alla Solig

    Candydarling: Stort grattis till er nya familjemedlem!  Nalle

    Jag läste precis att ni diskuterar såriga/ömma bröstvårtor och jag fick ett tips från min mamma i veckan att man kan smörja in dem med bröstmjölken, den är tydligen fet och bra =)   Jag är själv förstföderska och har inte hunnit testa det ännu men kanske kan det hjälpa?!
    Ja efter amningstillfällena ska man trycka ut nån droppe bröstmjölk och låta lufttorka. Gör susen för såriga bröstvårtor. Jag kombinerade det med att stoppa på snäckor innan jag stängde bhn sen.
    Saga 100408 & bebis beräknad till 120321 | micksan.org/syskon
  • micksaan

    Jag har en känsla av att det blir före BF för vår del. Dottern kom 5 dagar före. Denna gång misstror jag även ultraljuds BF som sattes till 21 mars, isåfall bör jag plussat i vecka 3+0. Tror mer på mitt egna uträknade 13 mars eftersom jag räknade på vad jag antar var min ägglossning. Hoppas på en bebis om 2 veckor! :)

  • micksaan

    Här är en till som har svårt att sova om nätterna. Sover oftast en timme, sen vaken en, sover en osv. Men inatt har det faktiskt blivit mer sömn tack och lov.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD