Inlägg från: SilverLadyG |Visa alla inlägg
  • SilverLadyG

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    ArtISkin skrev 2011-10-06 18:41:01 följande:
    Jag har faktiskt ingen aning. Har inget större behov av att veta så exakt. Jag vet ju vad de säger till mig när jag är på kontrollerna. Och igångsatt kommer jag ju bli oavsett om några veckor. Barn kanske är normalt mindre i norge, vad vet jag Tungan ute Kanske är därför de tycker att min är så stor.
    Möjligen Skrattande Här verkar de inte sätta igång pga vikt förens man misstänker att barnet kommer att väga över 4,5 kg har jag hört. Över det kan även kejsarsnitt bli aktuellt. Om de säger att barnet ökar i vikt ca 300 g i veckan så borde ditt barn väga i v40, 4, 5 kg..inget som tas allvar här i alla fall.Skrattande
  • SilverLadyG
    lillaknas skrev 2011-10-07 08:51:49 följande:
    Oj  vad liten min bebis är förstår jag nu när jag läser hur stora era är.
    Min vägde 1990 runt vecka 34.
    Varje bebis ökar i vikt i sin egen takt, inget att oroa sig överSkrattande
    OllesMamma85 skrev 2011-10-07 09:07:58 följande:
    Hur får ni reda på hur mycket era små väger osv? TUL? Vad är det?
    Det enda vi gör här är ett ultraljud i vecka 20.. Sen är det bara rutinkontroller där barnmorskan mäter min mage samt lyssnar på skruttens hjärtljud. Möjligtvis tar något blodprov.. Obestämd
    TUL- tillväxtultraljud. Jag har fått gå till ultraljud 5 gånger, eftersom jag har diabetes vilket gör att bebisen kan bli för stor för förlossning samt är olika hjärtkomplikationer vanliga för diabetessjuka. Ja, är man frisk får man gå endast till barnmorskan och lyssna på hjärtljud, ta järnvärden, blodtryck och mäta sf-mått (livmoders storlek). Om du skulle ha något avvikande kan SF måttet visa det för barnmorskan. Du har inget att oroa dig omSkrattande
    Jag skulle helst vilja undvika ultraljud men har inget val, läkarna tycker att jag ska gå dit, då är det medicinska orsaker till UL (ultraljud).
  • SilverLadyG
    OllesMamma85 skrev 2011-10-07 12:19:12 följande:
    Nyss hemkommen från barnmorskan.. Hon sa förra gången att skrutten hade vänt sig med huvudet neråt. Men när hon kände idag insåg hon att huvudet fortfarande var uppåt. Jag fick göra ett ultraljud för att se säkert och mycket riktigt så låg skrutten med huvudet uppåt på höger sida, ryggen och rumpan neråt och benen på höger sida. Nästan som en fällkniv... Jag blev väldigt chockad eftersom hon sa förra gången att h*n vänt sig rätt och att allt var bra Obestämd Nu sa hon typ bara.. "Ja jag kanske inte kände så noga. Vi kan ju också ha fel". Jag blev så irriterad och ledsen...

    Så nu har vi fått en tid på förlossningen på tisdag för ett vändningsförsök. 50% chans att det fungerar.. Annars blir det kejsarsnitt Rynkar på näsan Usch jag känner mig så fruktansvärt ledsen och upprörd.. Jag var Inte beredd på detta!
    Håller tummarna att lillan bestämmer sig för att vända sig under veckan. Men kejsarsnitt är inte så farligt heller, tänk positivtSkrattande Allt kommer att lösa sig, viktigast att bebisen kommer ut och mår bra. Bättre att veta i förväg att man ska ha kejsarsnitt än få en akutsnitt.
    Jag hoppas att min ligger med huvudet neråt fortfarande, han har gjort det hela graviditeten, redan i v 20 var det skönast för honom att ha huvudet neråt.
    Tanya skrev 2011-10-07 12:25:53 följande:
    När jag va hos barnmorskan den senaste gången hade hon en som utbildade sig med henne, hon frågade mig om det avr okej att denne "praktikant" mätte magen och lyssna på hjärtat.. ni vet allt man gör på en undersökning. När vi lyssnar på hjärtat slår det i 168. Jag tyckte det lär JÄTTE mycket då han brukar ligga på 140. Men praktikanten sa att "nej då, hans hjärta slår på bra".. jag tänkte lite på saken och sen försökte lugna ner mig själv då jag brukar stressa upp mig i onödan.

    Precis hemkommen efter 1½ timmes hemresa så ringer min RIKTIGA barnmorska och har lite panik för att hon såg hur praktikanten mätt hjärtslagen. "Det är ALLDELES för fort!" säger hon och vill att jag kommer in akut. Väl där sa hon att allt såg bra ut igen med 135 slag i minuten. Praktikanten hade "glömt" att vänta i 5 minuter för att sen lyssna på hjärtat igen.

    Jag känner din ilska! Jag blev förbannad då och blir förbannad nu när jag läser detta. Klart dom kan ha små fel här och där, men en erfaren barnmorska ska ju inte slänga ur sig att huvudet ligger neråt om det inte gör det. MORR!!     
    Min barnmorska säger att bästa är att hjärtrytmen varierar, alltså under en mätning som oftast sker under 5 minuter minst, hjärtljudet ska variera under den tiden. Min lilla hade senast 134-157 hjärtljud. Hon sade att därför de mäter för att se om det varierar, precis som hos oss vuxna, rör vi på oss ökar hjärtrytmen, är vi stilla sjunker den. Sen tar de medelvärdet enligt det. Men vad jag blir förvånad, om det finns avvikelser får praktikanten inte uttala sig innan denne har pratat med riktiga barnmorskan. SJUKT!
  • SilverLadyG
    ArtISkin skrev 2011-10-09 16:25:43 följande:
    Förkylning nr 3 (på raken) Rynkar på näsan Någon mer som verkar ha dåligt immunförsvar nu under graviditeten. Vad jag än gör så tycks jag aldrig bli riktigt frisk.
    Krya på digRynkar på näsan
    Hittills inte den enda förkylningSkrattande eller allmänt har jag inte varit förkyld sedan jag slutade röka augusti 2010Skrattande. Nu när det är förkylningstider äter jag dagligen 2 vitlöksklyftor till maten, 2 apelsiner/dag och pressar 1/2 citron varje morgon som juiceSkrattande
    Konstigt så har jag inte ens varit snorig under min graviditet än, men ca 5 veckor kvar, så mycket kan hända.
  • SilverLadyG
    Love111 skrev 2011-10-10 15:21:29 följande:
    Här är en bild på min mage i v.37 =)

     


    Fin mage du har Skrattande men så litenSkrattande Jag har enorm jämfört med din Skrattande

    Är i v 35+ och mjölk har jag inte sett, har klämt mina bröst och värmt de, men ingen mjölk kommerSkrattande Bröstvårtorna är torra och fjällar lite men annars som vanligt. Hoppas att jag får mjölk då bebisen är ute.
  • SilverLadyG
    OllesMamma85 skrev 2011-10-11 09:16:31 följande:
    Hemkommen ifrån förlossningen där de skulle göra ett vändningsförsök eftersom skrutten inte har vänt sig rätt...

    De tog en kurva på skruttens hjärtljud i ca 30 min och sa sen att det var för tidigt med ett sånt här försök i vecka 35 så vi får snällt komma tillbaka nästa vecka. Jag blir så trött... Rynkar på näsan Ingen som verkar veta hur fan det ska vara. Visste inte vår barnmorska att det var för tidigt? Kunde de inte sagt det på förlossningen när hon ringde och bokade tiden?

    Så nu har man sovit dåligt och gå runt och varit orolig helt i onödan i nästan en hel vecka.. och så ska man gå ännu en vecka och oroa sig och tänka på detta. Fan vad ledsen och besviken jag känner mig.. Jävla sjukvård.
    Vilka idioter! Visste de inte innan att det inte går i v 35? Men tänk positivt att 1 vecka kvar, möjligen vänder din bebis sig själv, vi håller tummarna. Stressa dig inte, ta det lugnt och prata med din bebis i magen, säg till den att vänd dig, snälla vänd dig Skrattande Du kan säga nästa gång till barnmorskan att det är väldigt fult att leka med sina patienter.
  • SilverLadyG
    Veronica80 skrev 2011-10-11 11:39:50 följande:
    Här kommer ett kort på min mage i vecka 36 :)

     


    äntligen någon som har en mage nästan som minSkrattande Är i samma vecka. Lite mindre har jag men nästan som dinSkrattande Fin mage!!!
  • SilverLadyG
    strawberri skrev 2011-10-11 14:43:42 följande:
    Usch, såg på sanning och konsekvens ang dödfödda barn och minskade fosterrörelser... såå hemskt!! grejen är att jag oroar mig ofta att bebis inte rör sig lika mycket längre, vissa dagar rör h*n sig mer o andra mindre... det är ju så svårt att veta o känna av... hur ofta och hur mycket rör sig era bebbar/dag? :S
    straw, min är också ganska så lugn men känner honom flera gånger per dag ändå. Han hickar 4 gånger, rör på sig vissa dagar mer vissa dagar knappt men som tur känner jag hicka. Har moderkakan i framväg, vilket gör att jag fortfarande inte känner så bra. Var på TUL 3 veckor sedan, och kände knappt rörelser men barnmorskan sade, att han rörde på sig jämt. Ibland när jag ligger på sidan kan maken känna rörelser men jag känner ingenting. Konstigt. Vissa barn är bara lugnare. Titta inte på såna hemska serier m.m. du stressar bara upp dig själv. Om ödet vill så oavsett vad man gör kan denna hemskhet att hända, hände med min bästa vän, tyvärr, hemskt men nu är hon glad mamma till ett annat barn ändå oavsett tomheten och saknaden efter hennes första. Titta inte på sånt....
  • SilverLadyG
    strawberri skrev 2011-10-11 16:04:41 följande:
    Nä ja ska hålla mig borta från sånt nu känner jag... man mår inte bra av att se de heller :( men de får en att fundera. o känner ja minskade rörelser så kommer ja ringa direkt ist för att avvakta.
    självklart! Själv anser jag att det är svårt att avgöra minskade rörelser, eftersom när jag ändå känner så lite. Så fort jag känner att jag inte har känt min lilla älskling hela dagen, blir jag orolig och då brukar han vanligtvis röra på sigSkrattande Nej inget dåligt ska hända!
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)