Inlägg från: SilverLadyG |Visa alla inlägg
  • SilverLadyG

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    krillelkpg skrev 2011-10-17 13:37:22 följande:
    En pojke fick vi för 2 dagar sen ca en månad tidigare.
    Grattis!!!!Skrattande{#emotions_dlg.flower}
  • SilverLadyG

    Jag har läst att hallonbladste innan förlossningen kan bli giftig för fostret, tyvärr..men jag vet inte hur mycket sanning vi har i det.
    Men vet flera som har ätit ananas och fått igång förlossningenFlört Nej, ingen bebis för mig än, han måste hålla ut tills vi är i vecka 38+, alltså 2 veckor tillSkrattande

    En konstig klick har jag också hört någon gång, inte varje dag men har hört ett par gånger. Vet inte vad det kan vara, kanske något i min egen kropp och inte i bebisen...

  • SilverLadyG
    OllesMamma85 skrev 2011-10-17 19:47:40 följande:
    Ja tjejer nu är det inte långt kvar.. Eller ja, vi ska ju på vändningsförsök på onsdag så beroende på hur det går då är det antingen 4-6 veckor kvar till vanlig förlossning eller 3 veckor kvar till snitt. Nervöst!

    Under dagarna går det bra än så länge (förutom trötthet, foglossning och sammandragningar vid ansträngning) men nu har jag börjat få ont i magen på kvällen/nätterna.. Jag vet inte om det är sammandragningar, men de gör riktigt ont emellanåt :( Konstigt eftersom det bara kommer på kvällen/natten.. Någon som känner igen det eller har någon tanke om det? Går runt och känner mig allmänt orolig just nu faktiskt.. Med vändningen och allt det, men främst att skrutten på något sätt far illa eller mår dåligt.
    AnnelieJohan skrev 2011-10-17 20:42:34 följande:
    SkruttensMamma85; jag tror inte du behöver oroa dig, jag brukar också ha mest på kvällarna. Känns som en molande mensvärk som kommer o går. Känner du också så

    Hoppas vändningsförsöket går bra!!
    har samma som AnnelieJohan, molnande mensvärk och ibland kan det sticka till. Håller i sig ca 10 min på natten försvinner ett tag och sedan kommer tillbaka. Nej jag tror att smärtan är helt normalt. Hoppas att det kommer att gå bra på vändnings försöket.
  • SilverLadyG
    Sofiia2 skrev 2011-10-18 13:16:03 följande:

    Gud vad sött. Jag har helt kommit in i en fas med barbapapa, sängkläder, sängmobil, "spylappar" och till skötbordet är allt i barbapapa! Tycker det är så otroligt gulligt.


     


     


     


    snygg och modern sovrumSkrattande Saknade bara en tavla på väggen Skrattande Jag älskar grodorSkrattande
  • SilverLadyG

    Var hos spec MVC idagSkrattande De gjorde CTG, allt såg fint ut enligt läkarenSkrattande Bebisen är helt fixerad och trycker neråt sade hon Skrattande, inte konstigt att jag har ont mellan benen och andra besvär. SF måttet var 35-36. Nu är det tids fråga tills han kommer utSkrattande Bf 12 november.

  • SilverLadyG
    OllesMamma85 skrev 2011-10-19 12:03:20 följande:
    Då var man hemma från förlossningen och ett vändningsförsök.. Det är en envis liten skrutt där inne kan jag lova!

    Vi blev mottagna av en jättebra och mysig barnmorska som började med att göra ett ultraljud för att se hur skrutten låg. Sen körde hon en kurva (30 min) för att se att allt verkade okej med skrutten. Hon satte en nål på ovansidan av min ena hand och informerade oss om hur vändningsförsöket skulle gå till. Jag fick byta om och ta på mig en jättesnygg vit sjukhusrock Flört När hon sett att skrutten mådde bra och att kurvan såg bra ut gick hon och hämtade läkaren. Det var en kvinnlig läkare som också var jättebra! Hon tittade med ännu ett ultraljud innan de satte igång med vändningen.

    Ja, man har ju hört olika erfarenheter, känslor och tankar angående dessa vändningsförsök... Jag vill inte skrämma upp någon som ska genomföra det men det gjorde rejält ont! Obestämd (Men har även hört försök där de har lyckats vända på bebben direkt utan problem) Läkaren smörjde in hela min mage med sånt där genomskinligt klet så det inte skulle bli för mycket friktion. Efter att ha försökt 3 gånger insåg de att skrutten hade kilat fast sig med rumpan neråt riktigt rejält och att h*n inte alls var särskilt pigg på att vända på sig. Så det blir ett planerat kejsarsnitt...

    Efteråt tog de ännu en kurva på skrutten (60 min) för att se så h*n inte blev påverkad av att de varit där och grejat. Men h*n verkade oberörd och hade en jättebra kurva vilket var himla skönt! Så jag fick klä på mig igen och sen blev vi båda två bjudna på frukost Glad Jättemysigt och gott efter att man fastat och genomgått detta!

    Så om det hela inte sätter igång tidigare eller om skrutten får för sig att ändå vända sig (vilket inte var så troligt eftersom h*n kilat fast sig såpass hårt..) kommer vår lilla skrutt till oss den 10 november! Hjärta LÄNGTAR!
    Skrattande Viktigast att skrutten mår bra, spelar ingen roll hur h*n är där inne. Hon trivs vilket är bra! Nu kan du också andas ut, vet exakta datumet för kejsarsnitt och har tid att mentalt förberedda dig. Tack att du delar med dig din vändningsförsök. H*n är en envis skorpion som minSkrattande Min ville inte visa sin mage på TUL, bm fick då kämpa en gång 45 min med att kunna mäta något, han ville inte och punkt! Starka viljor vi har i magen!!!
  • SilverLadyG
    MammaMia88 skrev 2011-10-19 14:51:53 följande:
    "menssmärtor" och rejäla sammandragningar har jag haft hela morgonen, och vid varje sammandragning så känns det som att bebisen ska tryckas ut...fast det gör liksom inte "förlossningsont" så vet inte riktigt.

    Fast å andra sidan har jag extrem smärttröskel, när jag låg på ctg-remsa i måndags så låg sammandragningarna på 80 (krystsammandragningar ligger runt 100 tror jag), och jag hade inte ens ont av demObestämd undrar då vad dessa sammandragningar som gör ont ligger på.....?
    Jag hade 20 i sammandragningar idag men barnmorskan sade att dessa är endast för att se om bebisens hjärtrytm inte påverkas åt fel håll vid sammandragningar, alltså att hjärtrytmen ska inte sjunka får lågt. Det finns för många felvärden för att kunna säga något om siffrorna. Allt beror på t.ex. hur mycket bukfett man har, hur hårt sätter de banden, på vilken plats dessa band sätts m.m. Hon sade att man kan se när man har sammandragningar med maskinen och hur ofta de kommer men att avgöra styrka är omöjligt. Hon hade haft patienter som hade vid förlossningen haft 5-15 i styrka och vissa som hade haft runt 150 Skrattande Så enligt min spec MVC säger mätvärden endast saker om bebisenSkrattande
  • SilverLadyG
    Sofiia2 skrev 2011-10-19 17:41:06 följande:

    Var hos BM i morse och hon skickade då iväg en remiss till sjukhuset för ett TUL.


    SF måttet har planet ut igen så hon ville att dom skulle kolla upp det, annars så var allt bra!


    Men jag kan inte låta bli att bli orolig, tänk om något är fel :/


    Hur mycket hade du? Jag hade 35-36 i vecka 36+3, TUL visade +18 %, vilket är helt okSkrattande Oroa dig inte, min läkare sade om sf-mått att det kan variera mellan kvinnor och säger inte mycket. Då kan man bli lite orolig om det verkligen stora skillnader.
    Det är säkert inget att oroa över!Solig De olika BM i landet är helt olika, vissa som stressa upp mammor och andra som lugnar ner. Fattar inte det...
  • SilverLadyG
    Sofiia2 skrev 2011-10-19 18:05:15 följande:

    Jag hade 30-31 i SF mått och det var samma som sist, alltså har det inte växt något alls verkade det som!


    Vet dock inte om det vart riktigt rätt då det är en BM som håller på under upplärning som tog SF måttet sist.


    Nu går jag spänt och väntar på besked från sjukhuset om när jag får tid!


    Jag hade också ett tag det stannade i 3 veckor men sedan växte iväg. Jag gillar inte om studenter ska ta saker på egenhand utan att en proffs kontrollerar det. Jag har sett många praktikanter under min graviditet men alltid har en bm eller läkare kommit och kontrollerat om det stämmer.  Sjukt att man oroas ibland i onödan.
    Stressa dig inte, sf mått kan stå still ett tag, sf mått kan variera med 2-4 cm. Så länge du har normala fosterrörelser är allt säkert bra!
  • SilverLadyG
    LillaEm skrev 2011-10-19 19:33:49 följande:

    Mitt SFmått stod med stilla ett tag .. för ca 6 veckor sen var det 28, för 3 veckor sen fortf 28 cm .. men idag hade det ökat till 31 cm =)
    och min bebis är nu fixerad lååångt ner i kanalen.
    Men BM verkade inte tycka att det var nåt konstigt med att SF måttet stod still så utan sa att det kunde bero mycket på hur bebisen låg...

    efter förra kontrollen (för 3 veckor sen) Så låg min bebis inom normalkurvan men under normalstrecket (det i mitten)  efter idag ligger det fortf under normalstrecket men det pekar lite uppåt igen nu..
    Hoppas på att det ökat liite till nästa gång om 2 veckor =)

    Hon sa att min bebis just nu väger ungefär 2500 gr och är ca 44 cm lång ..så den får faktiskt stanna ett par veckor till där inne !

    Min mamma påminde mig om idag att när jag kom ut så var jag så liten ungefär som min bebis e nu =)
    helt sjukt ju !!
    Jag var 47 cm lång och vägde ca 2400 g .. Måste ju vart pytteliten =P


    Verkligen, du var sååå litenSkrattande Jag var enorm jämfört med dig, 4,4 kg och 56 cmSkrattande
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)