Inlägg från: AnnelieJohan |Visa alla inlägg
  • AnnelieJohan

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Tack love11!! Åh, jag är också i v 36 (35+1) idag!! Bf 6 nov! Vilket sammanträffande :) Ja, det är väl vanligt med sammandragningar, bara märkligt att mina tagit en sån rivstart från i lördags kväll! Men det är bara spännande att det händer lite. Har du några krämpor annars?

  • AnnelieJohan

    Började packa BB väskan innan men fastnade på lillans kläder, att det ska va så svårt att bestämma vilka de första plaggen ska va :)

  • AnnelieJohan
    Love111 skrev 2011-10-04 10:31:40 följande:
    Vilket sammanträffande, jag har BF den 5 november med första barnet, är det ditt första också? Jag har inte haft så mycket krämpor, har endast känt av en fog lite till och från men ändå kunnat röra mig så jag ska inte klaga. Nu den senaste tiden har även ryggen börjat göra lite ont men det är nog bara för att man bär tungt hela tiden. Har du varit förskonad med krämpor själv?

    Kan berätta att humöret skiftar fort och ofta här också. Nätterna är jobbiga då jag har problem att sova pga magaktivitet och oskön sovställning.
    Ja, det är vårt första här också! Var bor du någonstans? Själv bor jag i Arlöv, nära Malmö.
    Nej jag kan inte klaga på några krämpor speciellt, visst har jag lite ont i ryggen ibland, liite foglossning då o då, sover dåligt nu och så, men annars får jag nog säga att jag känner mig grymt lyckligt lottad med greviditeten. Kanske har det med att göra att man inte lagt på sig alls mkt heller, blir ju mindre belastning för kroppen! Känner mig knappt stor ens, iaf inte för att snart va i nionde månaden! Mest jobbigt när man ska knyta skorna osv :)

    Även mitt humör är hur bra som helst faktiskt, va väl lite smått labil emellanåt i början men sen har det varit som vanligt!
  • AnnelieJohan
    Love111 skrev 2011-10-04 14:51:58 följande:
    Vad roligt att det är erat första med. Jag bor i närheten utav Linköping om du vet vart det ligger. En ganska bra bit från dej med andra ord. Skönt att du inte heller haft så mycket krämpor, ibland känns det nästan som om man har mått för bra.
    Hur känner du inför förlossningen? börjat bli nervös?
    Jag vet bara att det, som du säger, ligger långt från där jag bor, haha :)
    Ja eller hur, lite för bra! Men det är bara att tacka o ta emot!
    Hmm...förlossningen...ja, jag har alltid varit skiträdd för att föda barn, innan man blev gravid o så. Sen i början av graviditeten tänkte jag inte så mycket på det, utan det har fått komma naturligt med tiden. Sen har jag känt mig så himla lugn och påläst hela tiden, inte alls nervös. Tycker det ska bli så häftigt och är jätte förväntansfull! Men så har det kommit nån liten känsla av panik ibland, haha. Typ hallå, hur ska jag klara detta? Och när den känslan kom kändes det som att jag bara var en liten flicka med en mycket vuxen kvinnas uppgift, ungefär!
    Hur gammal är du förresten? Själv är jag 25, och min sambo är 28!

    Hur känner du själv inför förlossningen? Och har du börjat få några sammandragningar eller så? Jag har haft jättemycket sedan i lördags!
    Vet ni vad ni ska ha? Vi ska ha en liten tjej!
  • AnnelieJohan

    Ja  precis, smärtlindring i tid är en bra idé! Vad har du tänkt dig för någon smärtlindring?

    Jag känner mig inte speciellt begränsad av dem för det mesta, tycker det är lite skumt att de ökat från typ ingenting till jätteofta bara på en dag sådär bara! Jag får absolut sammandragningar om jag är ute och går, vilket jag för övrigt inte varit nått alls nästan. Dåliga jag ;) Annars får jag bara jag reser mig eller typ står upp. Går på toa, eller bara sitter i soffan. Så det krävs liksom inget för att sätta igång dem precis!

    Är du "normalviktig" annars eller? Jag vägde 64 när jag blev gravid.
    Kul med en liten kille också ju, finns så mkt coola pojkkläder!! :)


    Love111 skrev 2011-10-04 18:45:59 följande:
    Jag har inte direkt tänkt så mycket på förlossningen vad det gäller rädsla och så utan också läst på mycket och försökt förbereda sig så gott man kan för att kunna ta det hela på rätt sätt. Men nu när det kommer krypande in på så är det precis som du säger, man är som en liten flicka med en stor vuxen uppgift att slutföra. Men jag försöker ta det som det kommer , jag tror nog aldrig man blir riktigt förberedd egentligen. Men jag ska vara noga med att få smärtlindring i tid, det har jag iaf bestämt!!

    Jag är 22 år och min sambo fyller nu i oktober 27 år. Sammandragningar har jag inte haft så mycket ännu. Men nattetid har jag en del sammandragningar men inget överdrivet ändå måste jag säga. Det kommer och går lite skulle jag vilja beskriva det. Går det bra med dina sammandragningar eller känner du att du har blivit mer begränsad pga det?  Själv kan jag ut och gå mycket fortfarande och det är jag tacksam för, säkert därför jag inte gått upp så mycket heller.

    Vad roligt med en liten flicka, själv ska vi få en liten pojke =)
  • AnnelieJohan
    Love111 skrev 2011-10-04 19:28:49 följande:
    Jag hade tänkt mig ryggmärgsbedövning och kanske lustgas vid behov. Vad har du för önskemål om smärtlindring?

    Skönt att du inte känner dej begränsad av sammandragningarna iaf. Jag bara älskar att gå ut och gå och hade nog fått myror i hela kroppen om jag inte hade kunnat röra mig som jag gör idag. Hoppas jag kan fortsätta fram till BF och att man kan komma igång igen när man är hemma från bb =)

    Jag är lite överviktig sedan innan så därför har jag försökt att inte gå upp mer än nödvändigt. Så hittils är jag jätte nöjd som inte har behövt gå upp mer än 5,5kg. Min BM har sagt att jag hållt vikten mycket bra och mina värden har ju alltid varit bra genom graviditeten så det är ju kalas.

    Jag tycker faktiskt det finns mest utbud för tjejer när det gäller kläder, men en del fint har jag hittat till våran kommande pojke med. Har ni handlat det mesta ännu, eller har ni mycket kvar?
    Packat någon bb-väska ännu? Jag har börjat med att göra en lista nu men tycker att det är lite svårt när man väl sitter här och ska komma på vad man ska ha med sig.
    Jag börjar väl med lustgasen och sen ryggbedövning om jag känner att jag vill det, vilket jag lär göra :) Jag var med i en studie om lustgas för några veckor sedan så jag har fått prova på det, vilket känns bra. Blev iaf inte illamående o så då, så hoppas jag inte blir det vid förlossningen heller!

    Ja sen får man ju ge sig ut på promenader för att bli av med fläsket, hehe. Eller ja, blir väl mest daller på magen kvar på dig o mig kanske eftersom man inte gått upp så mycket. Hoppas man kan få bort det helt!!

    Ja, jag skulle nog kunna påstå att vi har allt vi behöver! Sen kan man ju komma på nåt i efterhand, eller om man skulle behöva bröstpump el liknande, men det får man ta då. Onödigt att inhandla en massa som man kanske inte behöver!! Ni då?

    Jag har också skrivit lista till BB-väskan, börjat lägga fram en filt och kläder till lillan bara, sen tog det stopp, var skitsvårt att komponera hennes första outfits, haha!!
  • AnnelieJohan
    ArtISkin skrev 2011-10-05 13:13:35 följande:
    På tal om lustgas. Jag trodde också innan att jag inte skulle må bra av lustgas. Jag har väldigt lätt för att bli illamående och åksjuk o.s.v. Men det var inte alls som jag föreställt mig. Ge det ett försök. Funkar det inte för er så går det ju ur efter en liten stund bara Glad För mig var det en superbra smärtlindring och jag sörjer verkligen att jag inte kan använda det nu denna gången Obestämd

    Min man var på apoteket idag och köpte något för min halsbränna. Han frågade vad man skulle ta om man var gravid och fick nått slags tuggummi som ska lindra. Har aldrig hört talats om att det skulle finnas som tuggummi. Har ni det?? Ska ge det ett försök ikväll i alla fall. Hoppas det funkar för igår var ett rent helvete att somna. Rynkar på näsan  
    Tycker också alla som vill ska ge lustgas en chans!! Jag fick som sagt chansen att delta i en studie om lustgas för några veckor sedan, och visst blev jag ordentligt borta, men för det första var det ingen "yr" känsla som om något snurrade eller så, utan mer att man sjönk ned i sängen typ...ingen snurrigt alls. Och för det andra sa de som gjorde studien att man oftast inte blir lite påverkad på det "dogade" sättet när man använder den vid förlossning! Och som du säger här så går det ju ur på en liten stund!
  • AnnelieJohan
    SilverLadyG skrev 2011-10-05 17:07:42 följande:
    Hej.
    Har ni andra också börjat känna kramper och stickningar i buken, slidan m.m.? Jag har sammandragningar flera gånger per dag och senast hade i 1 timma mensvärk på vänstra sidan av buken, samt stickningar. Idag har det kommit och gått, magen blir hård då och då. Det sticker jätte mycket på vänstra sidan ner mot blygdläpparna, mot ryggen och det gör rejält ont. Jag undrar hur ont kommer förlossningen att göraSkäms Är i vecka 34+4. Hur har ni andra det med sånt? Börjar undra om jag ska födda snart men hoppas att han ska stanna kvar några veckor till...Skrattande
    Skruttensmamma: Ja, du har en fin och liten mage, precis som en av mina närmaste vänner, bara en fin mage och inga extra kilon Skrattande
    Yes, det har jag också börjat få. Har i stort sett inte haft några sammandragningar alls innan, men from i helgen har jag riktigt mycket, alltså nu pratar vi i stort sett hela tiden! Visst är det normalt, men samtidigt undrar man ju över ökningen!? Min BM sa att jag skulle kolla det om de blev smärtsamma, vilket de inte är, förutom då såna här stickningar ibland, som du pratar om. Jag är i v 35+2 idag.
  • AnnelieJohan
    OllesMamma85 skrev 2011-10-05 17:21:10 följande:
    Aj det låter inte särskilt skönt Obestämd Sammandragningar känner jag igen och att magen blir stenhård.. Men inte stickningarna som du beskriver. Ring och fråga din barnmorska kanske? Om det fortsätter i alla fall..

    Haha, inga extra kilon? Vad snäll du är! Flört Nu är det dock såhär att jag har gått upp hela 16 kg än så länge! Skäms
    16 kilon, var har dom satt sig nånstans?? Skrattande
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)