Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Chetti: välkommen hit! :)
    Jag går bara termin 2 så är fortfarande lite ny i student kläderna men kan ju svara dig ur mitt perspektiv :D
    Jag läser på Malmö högskola och jag trivs jätte bra där! Vissa lärare och föreläsningar är bättre än andra, så är det nog överallt.
    Jag har en dotter som blir 2 år nu i mars och det funkar bra att plugga fastän jag har henne. Jag har verkligen fått lära mig att vara disciplinerad och verkligen plugga när jag har satt av tid till det när hon är på dagis osv.
    Ekonomiskt går det helt okej ihop. Jag jobbar minst 3 pass som usk extra i månaden och det räcker för att vår familj ska klara oss :)
    Hur mycket tid jag spenderar i skolan är jätte olika beroende på vad jag har att plugga till för tenta osv. Svårt att svara på den frågan :p
    Jobb är där väl alltid, sålänge dem inte har anställningsstopp och man inte har höga lönekrav osv :p

  • Emmeliina

    Kan absolut tycka det är bra att gå med en usk i början för att få in rutinerna på avd. Menade bara att det hade nog inte gett mig så mycket att gå med en usk i fem veckor när jag jobbat med det i nästan 10 år, däremot kanske det är bättre för dem som inte har någon vårderfarenhet sen innan.

  • Emmeliina

    Nej du blir "allmän" sjuksköterska när du är färdig. Man kan specialisera sig men då går man vidareutbildning efteråt.

  • Emmeliina

    Vi ska va vår första läkemedelsberäknings tenta om ca 2 månader. Tycker matte överlag är det tråkigaste och svåraste som finns :p har ni några tips på hur ni pluggat? Bara tragglat beräkningar eller? Och har ni klarat det på första försöket eller behövt göra om?

  • Emmeliina

    Ja fy grupp arbeten är skit trist. Som tur är har vi bara haft ett änsålänge. Ni kanske får dela upp hennes arbete som ni inte hört något från och sen helt enkelt utesluta henne ur gruppen. Det är ju jätte viktigt att man iaf hör av sig när man jobbar så tillsammans.

  • Emmeliina

    Tror jag har börjat fatta hur jag ska räkna :) vår lärare har gett oss exempel på hur vi kan göra men det är mest kluddigt tycker jag. Jag räknar på mitt eget sätt, så länge det blir rätt borde det väl räcka? :p

    Det är väl 3 läkemedelsberäknings tentor man har under dessa 3 år?

  • Emmeliina

    Får du några tips där mosaik dela gärna med dig :p jag fick underkänt på den tentan och ska göra om den nästa lördag :(

  • Emmeliina

    Du behöver nog inte fokusera så mycket på det med grampositiv och negativ, vi behövde iaf inte kunna det. Däremot vilka bakterier som gav vilka sjukdomar och hur dem smittades (droppsmitta, luftburet osv) och skillnad på endotoxin och exotoxin. Och bakterierna i normalfloran.

  • Emmeliina

    Ja RNA och dna virus ska man också kunna. Singelsträngade har jag inte hört talas om :p

    Jag känner mer att jag använder för mycket tid för att lära mig alldeles för avancerade saker. Sen när tentan väl kommer har jag pluggat så dåligt på det "lätta" så då kan jag inte det och det är det jag ska kunna. Typiskt :p

  • Emmeliina
    Totti skrev 2013-02-21 09:09:57 följande:
    Måste bara fråga, vad händer i termin 1 och två?är det olika På alla skolor? Ska gå på Sophia hemmet
    Tror de flesta har iaf anatomi och fysiologi i termin 1, det är ju rätt så grundläggande för att förstå allt annat man ska läsa sen.
    Sen i termin 2 har vi iaf patofysiologi, sjukdomslära och omvårdnad.
    Men jag läser på Malmö Högskola.
    Nicole 110322 <3
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!