Inlägg från: JA77 |Visa alla inlägg
  • JA77

    Sjuksköterskestudenter!

    Chetti skrev 2013-08-10 22:44:11 följande:

    Jag kan absolut höra med förskolan/fritids om de kan öppna tidigare, ev. får jag köpa en till bil som gör att jag kan ta mig till jobbet snabbare. Vi får klura på det tills termin 2, kanske min man kan byta arbetstider också.

    Jobbar du på sjukhus (avdelning) är det sällan man börjar senare än 07, tyvärr.
  • JA77
    jeja80 skrev 2013-08-12 13:10:56 följande:
    mamajennie: Det lät ju inte roligt :-/ Jag ska börja på mdh i Nyköping och jag hoppas verkligen att jag får praktik så nära Norrköping som möjligt just pga att man har barn på dagis. Man får väl lägga in önskemål om vart man vill vara eller?
    Det kanske är många i samma situation så vfu platserna kanske inte räcker till. Hoppas det löser sig för dig.

    Nu har jag fixat ett studentkonto vilket känns som ett steg närmare studentlivet :)

    I regel får man inte lämna önskemål om var man vill vara (sjukhus/äldreboende, typ av avd), utan högskolan placerar. Många har ju barn, så man kan sällan tillgodose allas önskemål. Jag har mkt studenter på mitt jobb, och känner till problemet, men det bästa är att byta sinsemellan. Men man har som kurskamrat inga skyldigehter att säga ja till bytet, då alla såklart vill ha nära till VFU.

    Som handledare skulle jag heller inte godkänna att studenten alltid kommer efter 07, eftersom vårdarbetet börjar då. Lyckligtvis löser det sig alltid!  
  • JA77
    mamajennie skrev 2013-08-12 18:48:42 följande:
    Jag vet inte om detta gällde mig eller inte... men tidig morgon är inget problem för mig. Det som jag tycker är tråkigt med min skola är deras attityd i första hand till VFU-placeringar... Varför inte underlätta för de som har barn? Det är ju ganska stor skillnad att ha bara sig själv och sin tid att ta hänsyn till och en annan att ha en familj med barn som ska till och från dagis och skola. På Mdh där jag läser lämnas inte ens några önskemål in, för de bryr sig inte vart du bor eller hur dina omständigheter ser ut. Konstigt enligt mig!

    Varför ska de med barn alltid få förtur? Tänk på den student som har andra viktiga åtaganden och måste ha nära? Jag tycker att det ska vara lika för alla, och man får byta sinsemellan om man ser att en barnlös kursare råkar få det närmare än en med barn (precis som att alla med barn inte kan slippa helger/kvällar för att de har barn. OT)
  • JA77
    Chetti skrev 2013-08-12 20:01:10 följande:

    Vad är studentkonto??

    Inloggningsuppgifterna på skolans webb!
  • JA77
    mamajennie skrev 2013-08-13 09:03:16 följande:
    Jag tycker att det är bra om skolan kan ta hänsyn till studenternas önskemål, jag förstår inte varför man inte skulle tycka det? Två dåliga VFU-placeringar gör ju inte att det blir bättre. Det är svårt med "rättvisa" i den här typen av situationer. 

    Sen är ju barn lite av en egen kategori att ta hänsyn till... inte riktigt samma som ett körkort eller inte :)

    Nej, barn är ingen egen kategori. Det är enligt mig mer viktigt att en student som inte kan ta sig till sin VFU kommunalt, ska få byta, än en student som vill hämta/lämna tidigt för att inte barnet ska få långa dagar. Kanske kan man redan nu förbereda sitt nätverk om att man behöver hjälp de veckorna?
  • JA77

    Ni utan barn kan också förbereda er på studentgrupperna, där de med barn inte kan ses efter kl. 13 för de vill hämta tidigt ;)

  • JA77
    AngelandDevil skrev 2013-08-19 23:10:04 följande:
    Låter superhärligt! :D Här startar skolan om 1 vecka. Ser också fram emot att känna efter hur det känns, måste vara underbart att känna den känslan att pusselbitarna faller på plats när man startar! Skrattande Vad skönt att du fick fylla i en blankett om önskan om VFU så behöver du i alla fall inte oroa dig riktigt lika mycket.

    Här har vi 1 veckas jullov vad jag vet så inte så jätte länge men skönt att få två veckor! Glad

    Sällan är det jullov, det brukar vara duktigt med inlämningsuppgifter.
  • JA77
    MammaTillMy11 skrev 2013-08-21 20:43:23 följande:
    Beror på , vi börjar T3 den 2 september :) Längtar!

    Vi ska läsa Patologi, diagnos och behandling inom medicin och kirurgi, någon etik-kurs och avslutar terminen med farmakoterapi tror jag :) 

    Patofysiologi väl...?
  • JA77
    Vackert skrev 2013-09-12 22:26:22 följande:
    Haha.. Läkemedelsräkningen som är så enkel och så lägger högskolorna så mycket krut på det. En tenta räcker gott och väl anser jag.
    I en del vidareutbildningar är det också läkemedelsberäkning. Jag hade en i anestesin. 100 % där också, annars fick man inte fortsätta.
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!