Inlägg från: JA77 |Visa alla inlägg
  • JA77

    Sjuksköterskestudenter!

    aronnax skrev 2013-11-19 22:18:29 följande:
    Jag har också fått resa till mina VFUplatser. Nu pendlar jag trekvart en väg. Inte kul alls men det är så det är.
    En trekvart är ju inte lång tid alls. Inom tex Stockholms län kan man få pendla 1 1/2 timme :) 
  • JA77
    Flashbulb skrev 2013-11-30 15:22:11 följande:
    Åkte ut till järnvägsspåret i vår stad igår kväll och tänkte hoppa... satt vid sidan och bara tittade
    mot spåret i  2 timmar. De hade räknat fel och gett mig  3 p för lite och rättat helt felaktigt. Tom svar som finns på vårdhandboken har man inte fått poäng för. Jag vill inte bli rik, jag vill inte ha nåt stort hus eller snygga bilar. Det här är det enda jag vill och inte ens det kan jag få bli. Jag tvingas alltid kämpa dubbelt så hårt som alla andra, hela jävla livet har varit en uppförsbacke och aldrig kan jag få åka på ett räkskal, nä jag måste kämpa 100 gånger hårdare än alla andra för att ta mig från A -> B. Inte ens att man klarat av alla tentor utan omtenta är tecken nog för att bli sjuksköterska.

    Jag orkar inte ladda om psykiskt inför nästa omtenta. Vi har praktik nu och det blir inte mkt plugg över. Jag pluggade
    7 timmar om dagen inför den här tentan och så behandlar dom en så här.. Finns ingen människa på hela jordklotet som vill det här mer än jag.

    De tog min passion, nåt jag brann, de tog min dröm ifrån mig och aldrig förlåter jag dem för det här.
    Det där låter inte bra! Är du allvarlig? 

    Vad var det som rättades fel? Vad skrev du som var fel?
  • JA77
    Momalicious skrev 2013-12-11 13:57:14 följande:
    Men varför tjafsar du? Jag har inte sagt att det är säkert, bara att jag TROR att det säkert finns kvar. Jag är inte korkad, det finns ingen garanti för nånting.
    Argumentationen känns igen, bläddra bara bakåt och hitta liknande… Tyvärr. Strunta i henne. :)
  • JA77

    En medicinsk ordbok tycker jag är onödig eftersom man fort lär sig alla termer. Det man inte vet kan man hitta på nätet eller i en app. Lägg inte pengar på det!

  • JA77
    aronnax skrev 2013-12-15 00:38:09 följande:
    Jag tyckte NKSE´n var rätt bra. Man fick pluggat lite på det mesta och satte en hel del kunskap på plats.

    Lärde mej massor, även om jag pluggade och var så jädrans trött den perioden mitt i VFU och så.

    Den är ju ett mått på hur skolan ligger till kunskapsmässigt, som ett nationellt prov, väldigt bra i min mening, så att skolorna kan få reda på vad dom lärt ut bra/dåligt.
    Jag tycker att den verkar bra, som ett nationellt prov där man kan se skillnader sinsemellan. Och du lär dig väl för ett yrke, inte ett prov? Men å andra sidan kommer ingen arbetsgivare att titta på dina betyg; de vill ha en leg. sjuksköterska, vilket alla ssk blir oavsett betygsresultat (G/VG)
  • JA77
    Flashbulb skrev 2013-12-15 16:09:56 följande:
    Lättare än andra tentor på programmet? Jag tyckte den stora medicin kirurgi tentan i termin 3 var MKT lättare än den här tentan. Det finns inte en chans att man kan allt inom alla områden. Vissa gör dessutom praktik på olika avdelningar och man får djupare kunskaper inom olika områden.  Tycker du ska fråga en T6a som skall gå ut om de vet vad ett S-transferrin är för något blodprov och varför det mäts? Tycker du ska fråga en vanlig T6 student inom vilka gränser ett kalium eller natriumvärde. Vad ett hb ska ligga inom  för resp kvinna/ man. Vilka åtgärder bör man sätta in vid för höga / låga värden. Det där är basic kunskap för mig och sådant som skall sitta i ryggraden. Inte vad KLL står för eller vad FEV är för något eller hur man ska prata med ett barn.
    De frågor som du räknat upp är några jag kan ge svar på som sjuksköterska, inte alls orimligt. Och kommunikation och samspel måste du behärska som sjuksköterska. Tentan är värdefull, annars skulle man ju inte ha den kvar. För varje år du jobbar som ssk, kommer du bygga på din kunskapsbank. 
  • JA77
    Vackert skrev 2013-12-16 21:36:40 följande:
    Är inte labblistan journal då?
    Jo då, du har alldeles rätt. Strunta i de svarta medlemmarna :)
  • JA77
    Treskot skrev 2013-12-17 16:27:47 följande:
    Labblista tillhör normalt sätt inte journalen, visst det är en journal men inte samma som man antecknar i. 
    Bla bla bla. Som vanligt. Labblistan är en journalhandling. 
  • JA77
    Vackert skrev 2013-12-18 17:30:05 följande:
    Haha.. Hoppas vi kan reda ut det här. Jag anser att labblistan är lika mk journal som allt annat ja :)
    Det är det också. Vissa medlemmar håller bara på och hävdar än det ena, än det andra… 
  • JA77
    lilia4ever skrev 2013-12-20 00:13:15 följande:
    En fråga till

    Jag får ersättning via facket för litteratur, dock inte i oändlighet. Funderar att köpa viss litteratur ny, viss begagnad, viss lånar på biblioteket. Kan ni ge tips vilken litteratur är i första hand bra att ha om man vill spara det för egen skull (typ medicin) samt vilka böcker används i flera kurser? Litteraturlista för varje kurs, behövs verkligen all litteratur?
    Nej, allt behövs verkligen inte. Ofta är listan lång, och de flesta böckerna är rekommendationer. En viss anatomisk kan anges, men man kan oftast ta ett liknande exemplar. Jag har behållt böcker i medicin, resten har jag lånat. Det är ju för det mesta bara enstaka kapitel som man läser. 
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!