• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Blingbling: Grattis till din graviditet! Vad roligt att det har lyckats. Men du gör mig lite nervös. Jag är också gravid men blev tillsagd av alla läkare att sluta efter v 12 med progesteron. För då skulle halterna i kroppen vara så höga att det inte gav något längre. Någon sa tom att det kunde ge fosterskador om man tog det för länge. Jag började trappa ner förra veckan, i v 12 för att sluta helt häromdagen, 12+4. I fredags fick jag värsta febertoppen och var riktigt sjuk utan någon yttre anledning. Därför tog jag i går blodstatus och både leukocyter och neutrofila låg över gränsvärdena efter att ha legat ok hittills. Undrar om det kan ha haft med progesteronet att göra då!?

    Jag mailade Dr D svaren i går, men hörde inget från honom. Konstigt tyckte jag eftersom värdena var så kraftigt förändrade. Någon annan som varit gravid med värden över gränsvärdena, men ändå inte har blivit ordinerade nytt IL-dropp?

  • Skogsbruden

    Blingbling: Nej det är ju bara bra att få all info även om jag är så stressad nu. Tänk om en sån liten sak ska förstöra allt det man kämpat så fruktansvärt hårt för. Till slut blir man tokig för man försöker göra rätt hela tiden och har egentligen inte tillräcklig kunskap för att kunna göra det utan måste lita till läkarna. Det är så stressande. Jag har 3 askar kvar, då kanske jag ska börja igen och ta slut på dem i alla fall. Innan jag trappade ner tog jag 3 per dag. Undrar om jag skulle ta en eller två då. Kanske ska fråga dr D om saken också.

  • Skogsbruden

    Blingbling: jag håller helt med om att inte lyssna på de svenska läkarna i första hand. Problemet med progesteronet är att Dr D inte har sagt någonting om det och eftersom jag också är google-beroende har jag kollat hur mycket som helst, men alltid fått infon att det är tom v 12 som gäller som längst. Det här är första gången jag hör något om v 16. Naturligtvis händer det några dagar efter att jag har slutat. Så typiskt! Att febertoppen kom i samband med detta gör ju inte att jag sover bättre om nätterna. Jag är panikslagen just nu. Jag som äntligen började tro att det hade gått vägen i och med att jag har passerat den magiska v 12 och faktiskt varit på UL senast i lördags.

    Problemet nu när jag faktiskt är gravid är att jag kan inte göra som jag vill längre. Eftersom jag inte kommer att få barnet i Aten så har läkarna här ansvar för mig och jag bor på en liten ort så jag har inte så mycket val om de vägrar hjälpa mig. Som tur är har jag fått en läkare som är ödmjuk men kanske inte så kunnig så hon ska prata med honom.  

  • Skogsbruden

    Blingbling: jag är inne på samma spår. Jag försöker boka ett IL-dropp till början på nästa vecka också och så tog jag progesteron i morse. Det är apotekets egna som bara heter progesteron MIC. De är på 400 mg och innan tog jag 3/dag. Frågan är vad kroppen säger om man har slutat och börjar igen!? Jag tänkte att en per dag tills jag vet är i alla fall en medelväg. Men snälla den som vet ge gärna svar, för jag hatar att hålla på och mixtra med så här allvarliga saker.

  • Skogsbruden

    Någon som vet vilka som jobbar på det dyra stället för IL-dropp i Stockholm nu? Kommer inte ihåg hur deras semestrar såg ut. Får inte tag på någon och är lite desperat. Vore jättesnällt om någon kunde inboxa mig.

  • Skogsbruden

    Cathy: Ja jag börjar nog ta igen. Jag blir bara så ledsen att jag börjar få den här infon nu så nära efter att jag har slutat om det skulle ha orsakat något. 

    Jag gick in på din presentation och såg att dina bröst hade läckt och att det hade med prolaktin att göra. Jag bara insåg då att i samband med febern så läckte mina bröst och det har de varken gjort före eller efter. Tänkte inte så mycket på det då utan tänkte att det bara hade med graviditeten att göra och att det skulle fortsätta. Men det är konstigt att det slutar igen. Ja, ja min kropp verkar inte vara i superbalans i vilket fall.

    Mäter de progesteronvärdena på er andra? I USA verkar de hålla en väldig koll på det. Mig har de inte kollat en enda gång.

  • Skogsbruden

    TWH och Strumpan81, tack för era lugnande svar om leukocyterna. Dr D svarar inte fast jag har skrivit till honom en gång till i dag och frågat om progesteronet. Hur skulle ni ha tagit det? Att han inte tror att progesteronet spelar någon roll? Det tråkiga är att förra gången sa han inget när jag skickade FBC, men när jag frågade igen sa han att det var jätteviktigt att jag tog IL direkt, så jag litar tyvärr inte riktigt på hans tystnad.

    Försöker få tag på hon som brukar ge mig IL utan framgång, men då kanske jag inte behöver jaga henne då. 

  • Skogsbruden

    Ledsen förresten att jag har kidnappat tråden i dag, men ni är de enda som tar mig på allvar. Min stackars man tycker jag är helt hopplös. Han hotar med att ta datorn ifrån mig. Ska boka ett privat UL så jag kan sova på nätterna. Det här stackars barnet kommer att vara självlysande när han kommer ut.

  • Skogsbruden

    Återigen, tack alla snälla ni för allt stöd. I dag känns det lite bättre. Jag ska ringa min hemläkare för IVF på måndag och boka ett UL. Jag har inte utnyttjat det tidiga UL de ska göra och det här är ju ganska tidigt ändå...

    FineS: Jag fick kontakt i dag så nu är det bokat ett IL till måndag. Känns skönt.

    Cathy: Vad roligt att du har kommit så långt! Måste kännas fantastiskt. Då kanske det inte var något sammanträffande att brösten läckte precis när febern kom alltså. Hoppas verkligen inte den dippen förstörde graviditeten. Nu känns ju allt ok i kroppen igen, men efter att ha lurats innan med MA så litar jag inte på det. Om progesteronet hade sjunkit till farliga nivåer känns det ändå som om jag borde få spottings, men inget sånt i alla fall.  Åh så onödigt att spekulera, kan bara inte låta bli.

    Trevlig helg allihop! 

  • Skogsbruden

    Snartgravid: Jag gjorde FET nu i naturlig cykel med 2-dagars embryon. Jag kommer inte ihåg om jag började dagen efter ägglossningen eller transferdagen. Det är ju viktigt att inte ta för tidigt så man stör ägglossningen. Tror faktiskt det var transferdagen jag började. Sedan har jag tagit 3 progesteron MIC 400 mg/ dag fram till v 12, men efter vad jag har fått lära här nu skulle jag väl ha fortsatt längre. Är det dags snart? Du behöver naturligtvis inte svara om du inte vill.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!