• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En fråga angående folsyra. Mina tabletter tog slut så nu tog jag en Filicine som jag köpte i Aten. Nu efter att ha tagit tabletten ser jag att den är 500 mg mot de 400 mcg som är rekommenderat. Har jag gjort bort mig nu?

  • Skogsbruden

    Södertjej: Jag har inboxat dig om ett ställe där du förhoppningsvis kan få hjälp.

    Snart lycklig, jag missade att du hade äggplock i dag. Hoppas det går bra!

    HRE: Jag tycker också alltid det känns bättre när det är igång och händer något än att bara vänta så lycka till med det du har framför dig!

    Själv är jag mer än lovligt vimsig. TWH, jag tror inte heller det var någon fara. 5 mg skulle det ha varit dessutom. Folsyra är ju vattenlösligt, men just nu ser jag faror överallt.

    Ni som äter kortison under längre tid, kompletterar ni med något för att motverka brister? Jag har sett att man kan få kalciumbrist bla. Kanske bäst att börja ta det. Dessutom funderar jag på någonting som hjälper mot svår förstoppning och som är ok när man är gravid. Nu har det gått 2 veckor, tror inte att det är så nyttigt varken för kropp eller själ. Överdosering av magnesium brukar vara det enda som hjälper mig, men nu är jag lite rädd för att laborera mer.  

  • Skogsbruden

    cff: Tack för tipset! Jag gör faktiskt det redan och tidigare har det hjälpt, men allt progesteron jag tar gör att jag måste ta till något mer. Har nu köpt psylliumfröskal, kiwis och katrinplommon. Får se om det hjälper. Gillar inte att behöva ta till något laxermedelsliknande.

  • Skogsbruden

    TWH, det var något jag inte har provat. Ska genast testa. Blutsaft är ju bra att ta ändå.

    Södertjej, vad skönt att det ordnade sig! 

  • Skogsbruden

    Jag har en fråga angående blodförtunnande. Jag träffade en läkare i förra veckan eftersom jag behövde ett recept på Fragmin. Han ifrågasatte varför jag fick det, speciellt eftersom jag ska ta trombyl också, eftersom jag så vitt jag förstår inte har haft några problem med koagulationen. Det enda jag kan få fram ur testerna från Grekland är IgG där jag har skrivit koagulation och det ligger på 5 vilket jag tror är lågt, eller? Tidigare blev jag utredd åt andra hållet då det var nära att jag inte kunde få ryggbedövning eftersom jag hade förlängd blödningstid. Jag har inte fått någon förklaring från D om varför jag ska ta sprutorna, bara att han tror att jag ska ta dem nästan ända fram till förlossningen. Har alla ni andra som fått det ordinerat haft konstaterade problem, eller är det här bara något i förebyggande syfte? Känns bra att ha någon förklaring också nu om jag ska ta kontakt med mödravården.

  • Skogsbruden

    Tack för svaren Hjärtefröjd och TWH. Då verkar det ju som om det är ganska allmänt accepterat i Sverige att ge blodförtunnande även utan koagulationsproblem. Vi har ju fått missfall också så man vill ju göra allt för att slippa det igen. I morgon ringer jag får jag se vad de säger.

  • Skogsbruden

    En fråga till... Jag vaknade upp i natt och var alldeles svettig och kokhet. Har inte haft så på länge innan. Är livrädd att det ska vara tecken på annalkande missfall. För nu är det exakt en vecka sedan jag fick senaste droppet. Det kan ju inte vara från det väl? Har någon av era andra som är gravida upplevt nattsvettningar utan att det var något fel?

  • Skogsbruden
    CurlyRed skrev 2013-07-01 14:44:21 följande:
    ET i Aten gick bra och blastisar inneboende . Bara hålla tummarna 2v nu...

    Vad roligt! Här är en till som håller tummarna!
  • Skogsbruden

    NinaCamilla, hoppas verkligen att ni får den hjälp ni behöver av Peny. Hon verkar efter vad jag har förstått här vara en mycket duktig läkare. Jag håller tummarna hårt för att ni ska lyckas!

    Jag undrar över en sak till er som är gravida. Jag mailade Dr D efter min svettiga natt och skickade dessutom blodprovssvar. Han verkade ha tyckt de var ok eftersom jag inte har hört något. Hur har ni fått reda på när ni ska ta nästa blodprov, och hur långt emellan brukar det vara? Jag kanske måste maila och fråga honom en gång till i alla fall. Hur ofta ungefär har ni behövt ta IL?  

  • Skogsbruden

    Tack TWH för svaret, idag är det 5+6 så det går framåt men så fruktansvärt långsamt. Vi ska få ett VUL om drygt en vecka för både jag och min man håller på att gå under av oro. Hoppas att det ska lugna oss lite. Då får vi veta om det är en eller två också... 

    Då gör jag så att jag tar ett FBC om två veckor igen då. Vill inte ta oftare än nödvändigt eftersom min VC är lite irriterad redan. Jag fick IL måndag för en och en halv vecka sedan så då kanske det är dags igen snart? Jag har fått fyra gånger månaden runt återföringen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!