• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vad roligt att det gick bra för er tjejer som varit i Aten!

    Här känns det riktigt bra just nu. Vi har kommit hem från vårt uppföljningsVUL efter blödningen jag hade. Den andra hinnsäcken hade tillbakabildats och den lille som var kvar for runt så mycket så hon hade svårt att mäta den. Hon tyckte att vi skulle försöka slappna av nu för allt såg mycket bra ut. Helt fantastiskt. 

    Jag berättade för BM när jag var på första mötet om alla mediciner och hon höjde inte ens på ögonbrynen. Det enda hon tyckte var lustigt var att jag oroade mig för att ta Gaviscon för halsbrännan efter att ha sett listan på allt annat jag stoppar i mig. Det var skönt, för på en så här liten ort kan man inte bara byta BM-mottagning för det finns bara en på många mils avstånd... Nu får vi bara se vad läkaren som vi ska träffa om två veckor säger. 

  • Skogsbruden

    Lully, jag hoppas verkligen att de två små pyrena stannar kvar. Håller tummen hårt!

    Angla, så väldigt tråkigt med ett missfall. Men positivt att ni lyckades själva. Hoppas verkligen det lyckas snart igen. 

  • Skogsbruden

    Lully, vad tråkigt att det inte gick vägen. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag lider med dig. kram

    Ni som har problem med spottings, har ni kollat vitaminbrist? Min läkare trodde att jag antingen hade progesteronbrist eller b-vitaminbrist för jag har haft väldiga problem med spottings de senaste åren. Kan vara värt att kolla upp.

    TWH, om du har minskat med så lite som 1,25 mg/v, när började du nedtrappningen? Jag kan säkert inte minska snabbare pga mina binjurar och jag tar 20/dag nu. D ville att jag skulle fortsätta till efter förlossningen men det är jag inte pigg på.

    I dag var det en stor dag. Vi gjorde första UL utanpå magen och allt såg perfekt ut. Det är nästan 11 fulla veckor så nu känns det äntligen lugnt. Vi gör varken KUB- eller NUPP-test eftersom vi ändå inte hade velat vidta några åtgärder utifrån ett dåligt resultat.

  • Skogsbruden

    Stort grattis TWH! Vad roligt att han äntligen är här! Lycka till med allt.

    April12: Vad jobbigt med dina biverkningar. Typiskt också att det händer när du är utomlands. Hoppas verkligen att det ger med sig och att du får veta orsaken.

    Jag träffade en otroligt engagerad mödravårdsläkare idag som var mycket frågande till alla mina mediciner. Hon tänker sätta igång värsta utredningen hos immunologen för att se om jag verkligen ska ta allt jag tar. Exempelvis ställde hon sig frågande till Fragminet eftersom jag tidigare haft problem med ökad blödningsbenägenhet och det faktiskt inte vad jag förstår finns något i mina tester som säger att jag ska ta det. TSH var knappt mätbart, men eftersom jag bara tar 25 mcg Levaxin tyckte hon jag kunde fortsätta så länge. Kortisonet var hon mycket skeptisk till, men IL ryckte hon bara på axlarna åt. Hon ville få kontakt med dr D för att förstå varför han gjort som han gjort. Undrar vad han tycker om det. Men jag känner att det är bättre att de får prata med varandra än att ha mig som mellanhand. Ibland undrar jag faktiskt själv hur behandlingen läggs upp eftersom alla verkar få mer eller mindre samma cocktail trots olika problem. Det enda testerna visade för mig var ju alldeles för höga halter av anti-TPO. Allt annat var inom gränsvärdena. Samtidigt är jag livrädd att hon ska säga att jag måste sluta med medicinerna. Det fungerade ju trots allt. Jag vet inte pga av vilken del, men det fungerade. Jag känner att jag vet för lite för att ha så stort inflytande på min egen behandling. Vill jag kan jag ju fortsätta med allt eftersom jag kan få tag på läkemedlen.

  • Skogsbruden

    Hej allesammans, Jag har en fråga angående något som hände mig i fredags natt. Jag vaknade med hög feber (38,5), frossa så jag skakade och svett som rann. Jag har nästan aldrig feber, tror det var 10 år sedan sist. Detta höll på hela natten så jag blev livrädd och ringde gynakuten och tjatade mig dit på morgonen. När jag äntligen fick träffa läkaren på em var febern borta och alla tester de tog var normala, bla CRP och allt såg normalt ut på UL. Hon hade ingen förklaring, men sa att det i alla fall inte hade något med graviditeten att göra. Jag är i v 13 nu så jag började tro att immunförsvaret hade givit upp kampen mot fostret, men tänk om det var en immunattack. Vet ni om det finns någon som har förlorat ett foster så sent pga något sånt? Jag måste fråga Dr D igen om jag ska ta mer IL snart. Får ju inget svar på mina mail.

    Så tjatar de på mig att jag måste sluta med, eller åtminstone trappa ner kortisonet. Jag tar 20 mg nu. Jag mår jättedåligt av det så egentligen vill jag sluta, men är så rädd att det ska orsaka problem. Vad skulle ni ha gjort?

    En sista fråga. Jag tar 600 mg magnesium per dag för min tröga mage, myrkrypningar och foglossning, men nu läste jag någonstans att man inte ska kombinera det med blodförtunnande och jag tar ju Fragmin. När jag sökt vidare har jag inte hittat mer info. Någon som vet?   

  • Skogsbruden

    Vad positivt att klinikerna på närmre håll börjar vakna upp! Snart kanske det tom sprider sig över sundet.

    Tack Strumpan 81 för ditt svar. Vad roligt att ni har lyckats och kommit så långt. Det är ju ett stort steg att ha kommit förbi v 6-7 och sett ett hjärta slå. Lycka till i fortsättningen också.

    Jag bor i Västervik och här finns ingen specialistmödravård över huvudtaget vad jag har stött på. Ingen kunskap alls om sambandet fertilitet-immunförsvar, men min läkare, som är ganska ung, är både väldigt sympatisk och intresserad. Hon vill ha kontakt med Dr D för att han ska kunna förklara hur han tänker. Jag fick precis svar från honom och han sa att det är ok att hon tar kontakt med honom om hon är intresserad av immunspåret, inte annars, och det förstår jag absolut. Varför anstränga sig och övertala någon som ändå inte lyssnar. Det ska bli intressant att se vad de kommer överens om.   

  • Skogsbruden

    Robsab: det är ingen dum fråga. Jag råkade ut för samma sak i våras efter att Dr D upptäckt vätska i äggledarna. Jag gick till min hemläkare för IVF som jag även använder som vanlig gyn och hon skrev remiss till mitt lokala sjukhus. Jag tror inte att någon läkare kommer att skriva remiss utan att ha undersökt dig så det är nog snabbast att ta kontakt med en gyn direkt. Tråkigt att du måste ta bort äggledarna, men det är bra om du kanske har hittat orsaken till problemen. Lycka till!

    Solrosens: IL står för intralipid och det är egentligen en näringslösning gjord bla av soja som man får i dropp. Vi här får det för att dämpa ett aggressivt immunförsvar.

  • Skogsbruden

    NinaCamilla: jag har råkat ut för samma sak som du. Svår endometrios och blockerade äggledare. Min läkare hemma undersökte dem för att jag var rädd att de var blockerade och hade vätska i eftersom vi på 10 år inte blivit gravida på egen hand. Hon sa att de var blockerade, men såg ingen vätska. Sedan åkte jag ner till Dr D som direkt såg att jag hade vätska i den ena och sa att du kommer inte att bli gravid om du inte tar bort dem. Så jag åkte hem och fick remiss och blev opererad i våras. Sedan blev jag gravid på första IVF-försöket efter det efter att ha misslyckats med 5 i rad med perfekta embryon. Nu fick jag immunbehandling också så jag vet ju inte om det bara berodde på det. Men om de ändå är blockerade och du har endo skulle jag fundera starkt på att ta bort dem, eller åtminstone låta någon duktig läkare kolla igen. En sådan op påverkar inte hormonerna på något sätt. Däremot förstår jag inte varför du skulle ta bort äggstockarna. Som jag förstår det är det ett mycket större ingrepp i kroppen och så måste man medicinera för att ersätta äggstockarnas hormoner i så fall. Det skulle heller inte påverka fertiliteten positivt.

    Eftersom du har endo så finns det ett skäl till att ta bort äggledarna. Man blöder ofta baklänges genom dem ut i bukhålan och därifrån skapas endohärdarna. Tar du bort den passagen kan det inte bildas nya. Läkaren som opererade mig sa att det var det bästa man kunde göra om man har endo. Problemet är om man vill ha barn, men är de blockerade har man ändå ingen nytta av dem. När jag fick beskedet tyckte jag det var jättetungt och jobbigt med operation, men nu i efterhand känns det så rätt att ha gjort det. Tom i Sverige är läkarna överens om att vätska i äggledarna försvårar att bli gravid. Lycka till vad du än gör.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!