• Skogsbruden

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel: Jag vet att du har stenkoll själv, men jag tänkte bara säga angående mensproblemen efter äggledaroperationen att min akupunktör med intensiva ansträngningar har lyckats få igång min mens. Den här gången har jag nästan mer än vanligt, men de bruna flytningarna sa hon skulle ta längre tid. Enligt henne har det blivit en stagnation i det området pga operationen som är viktig att få bort.

  • Skogsbruden

    Zinfandel: Ursäkta att jag uttrycker mig lite luddigt. Min mens var som den alltid har varit fram till operationen. Mensen efter var helt annorlunda, mycket kortare och mindre och jag fick tillbaka mina bruna flytningar som jag har varit av med i flera år. Även om det kan ske med åldern så vore det ju konstigt om det berodde på det när allt var ok vid 39 år och 10 mån, speciellt när du var med om samma sak och jag sett många fler på nätet som råkat ut för samma sak. Bruna flytningar är väldigt vanligt när man har endo och enligt kinesisk medicin beror det på stagnation och dålig blodgenomströmning i det området. Jag har tidigare lyckats m hj av akupunktur att helt få bort detta efter att ha haft det i många år. Nu kom det tillbaka efter op och jag är helt övertygad om att det går att få bort igen. Inte bra när det börjar en vecka innan mens, alltså precis när embryot ska fästa. 

    Vad gäller remisserna håller jag helt med dig, jag ville bara förklara att det inte hjälper att ha en remiss om de inte vill hjälpa till. Det är det som gör mig så galen. Jag har fått svar av flera av typen, jag skulle kunna hjälpa dig men jag har bara inte lust.

    En fråga till er andra som har tagit IL inför IVF. Jag har inte fått något svar av Dr D än, men mina blodprovssvar låg alla inom gränsvärdena i går. Brukar man ändå ta ett IL till innan återföringen om det ser bra ut, eller kommer det att räcka med det jag har tagit plus det efter återföringen? Vore så skönt att veta lite vad som väntar eftersom det tar mig en hel dag att få till droppet.  

  • Skogsbruden

    Tack för svaren om IL. Det betyder alltså att det kan bli när och hur som helst... Måste försöka få ett svar av honom.

    Singhatjejen: Vad roligt att ägget blev befruktat! Lycka till och hoppas allt går bra på torsdag! 

  • Skogsbruden

    Är det någon som har bra koll på sköldkörteln och levaxin? Jag blev ordinerad 50 mcg levaxin av Dr D. men min andra läkare är skeptisk till detta i och med att jag har problem med binjurarna. Sedan jag började i söndags (vågade inte ta mer än 25) har jag svettats så mycket på nätterna och sovit ännu sämre än vanligt. Inget annat förändrat förutom att jag har bytt hydrokortison mot kortison så jag gissar på levaxinet. När jag nämnde att jag tog levaxin till min akupunktör i dag så blev hon riktigt arg och tyckte jag skulle sluta stoppa i mig den där skiten. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Egentligen är jag emot kemiska preparat så jag är själv inte alls hågad att ta det, men om jag skulle sluta nu, blir det någon effekt som kan förstöra ännu mer inför FET:en eller har 5 dagar a 25 mcg inte hunnit åstadkomma så mycket? Nu vet jag varken ut eller in. Råd någon?

  • Skogsbruden

    April12: Jag såg dina inlägg och det gjorde mig inte direkt mer positiv till levaxin... Verkade jätteotäckt. Så illa har det inte varit med mig, men jag är orolig att ställa till mer än det hjälper om du förstår. Som du säger, ännu svårare att sova när man redan har problem är ingen höjdare, och svettningarna känns inte ok. Anledningen till att han ordinerade det var att mitt TSH var 1,37. Det är väl inte jättehögt? Dessutom hade jag högt Anti-TPO. Jag har nog berättat om binjurarna, men vet inte om han hörde. Ska nog skriva till honom, men vill inte fråga om precis allt.

    Min akupunktör är helt emot allt som inte är naturligt. Akupunkturen hjälper ju kroppen att stärka sig själv. Hon har varit jättesur för att jag har tagit hydrokortison för binjurarna också. Jag förstår vad hon menar och i den bästa av världar skulle jag gå helt på hennes linje, men jag har inte den tiden. Just nu är jag beredd att göra väldigt mycket för att bli gravid snart, så egentligen oroar jag mig mer för att det här ska störa försöket än att det ska skada mig. Galet när man börjar tänka på det... Det som är jobbigt är vem man ska tro på när alla är så säkra på sin sak. Det kan nästan ta ihjäl mig ibland.  

    Äter du levaxin hela tiden nu förresten? Om man bara ska ta det vid försöken, ska man bara sluta om det blir negativt, eller ska det trappas ner?

    Jag har förresten fått svar om IL. På ägglossningsdagen eller dagen efter. Om man tar ägglossningsspruta, när är det då? Om det infaller på en helg, är det bättre en dag tidigare eller senare då? Tänkte att någon annan kanske har frågat om det och har svar. Progesteron skulle jag börja ta 3:e dagen efter sprutan och ta 3/dag. Hoppas jag får någon att skriva ut, för så mycket har jag inte.

  • Skogsbruden

    April12: Så du tror det är bäst att fortsätta med den här dosen? För 25 är väl väldigt lite? Jag ska inte sluta tvärt nu i alla fall då verkar det som. Borde kanske skriva några rader i alla fall till honom. Skrev visst lite rörigt som vanligt. Det sista stycket var inte specifikt till dig, bara allmän info och frågor till någon som ev vet. Tänkte i fall någon annan undrar över hans rekommendationer så skrev jag mina.

  • Skogsbruden

    Singhatjejen: Vad roligt att du fick tillbaka så många. Lycka till med ruvningen!

    Tack för alla svar om levaxinet. Jag kanske måste fortsätta ta det då. Jag har inte så farliga besvär, ingen hjärtklappning eller så. Det är egentligen bara svettningarna. Tack för tipset om Adrekomp, det har jag faktiskt tagit under lång tid innan, men min läkare tyckte inte jag skulle kombinera med hydrokortison. Eftersom jag slutade med hydrokortisonet nu har jag precis beställt hem ny Adrekomp. TWH: tack för tipset om IL. Då finns det bara en dag som passar och då kan jag lika gärna boka med en gång. Skönt med något jag kan planera.  

  • Skogsbruden

    Lillebob: Jag hoppas verkligen att blödningarna inte var något allvarligt och att det lugnar sig. kram

    Här är det så lagom muntert. Nu är det inte ens säkert att det blir något FET. Jag hade uppehåll 2-3 dagar efter mensen, men nu har jag haft konstanta bruna blödningar sedan dess (dag 12 i dag). I går var jag hos min hemläkare och hon fyllde livmodern med vätska för att kunna se om det var några polyper. Hon såg inget mer än att min slemhinna var väldigt tjock. Det fanns heller inga tecken på infektion. Jag hade en follikel på 18 mm så jag har ägglossning den här månaden i alla fall. Efteråt ringde hon och sa att kliniken vill inte göra någon återföring om inte blödningarna slutar vilket jag håller helt med om.

    Det som verkligen oroar mig är att jag de senaste månaderna har haft konstant ont i vad som känns som livmodern. Annars har endosmärtorna varit så mycket bättre så det känns inte relaterat till det. De såg på op också att den gått tillbaka. Den här smärtan är likadan oavsett var i cykeln jag är. Det kombinerat med blödningarna leder mina tankar till livmodercancer. Läkaren hade ingen förklaring till vare sig smärtan eller blödningarna. Just nu är jag kall av rädsla för att dö. Jag skrev till D om detta. får se vad han säger. Om det här misslyckas/inte blir av vill jag göra en hysteroskopi hos honom direkt. Där borde han väl kunna upptäcka om det är cancer? Om man har cancer, borde det synas på blodproverna förresten?

    Jag ska göra återföringen senast må (ägglossningsspruta fr om inget omslag innan dess) och skulle ha behövt IL på lö om det vore optimalt. Försökte då få på fr, men då har hela kliniken stängt så först på må när återföringen ska ske kan jag få. Känns just nu som om jag bara vill lägga ner allt och bara gråta. Det känns inte ens som om vi får en ärlig chans trots allt kämpande. Vore perfekt om jag är allvarligt sjuk också.  

  • Skogsbruden

    Tack för peppen. Jag tror det är sömnlösheten som gör att jag drar iväg så här. På nätterna (speciellt i sällskap med Google) känns allt så övermäktigt och tankarna drar iväg. Sedan är det jobbigt med ständig smärta. Jag kan leva med den välbekanta och trycka ner den, men när det byter mönster då tror jag plötsligt det värsta. I vilket fall blir det nog hysteroskopi om jag inte skulle bli gravid. Värt pengarna att få koll. Visst är ni några stycken som har gjort det?
    Skönt att höra att det inte spelar så stor roll med exakt dag för IL, men det där med att stressa mindre klarar jag inte av. Körde min kropp så i botten så stresståligheten är så där minst sagt. Gör så gott jag kan men har slutat slå på mig själv när jag inte klarar det.  

    Snart lycklig: Jag tar också omega-3 1000x2 och 5000 ie d-vitamin på inrådan av min läkare 

    Maxad: Hur går det? det är väl dags för test snart va? håller tummen så det knakar! 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!