• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hmm... det där lilla "F" som står efter priset "Anger att samtliga läkemedelsförpackningar är subventionerade".
    Vad betyder det egentligen...? Är det subventionerade pris även om man kommer med recept från utlandet? Eller tar de fram en helt annan prislista då??

  • Solkattan

    Ploppan: jag är nog extrem... Men under mina första ivf graviditet som blev sonen var det noll sex. Erbjöds vattengympa för foglossning men vägrade gå ner i en pool med baciller. Badade inte på hela sommaren ute eftersom jag vär livrädd för bakterier/infektion. Gick på yoga. Slutade cykla.. gick som max promenader. Tränade innan 2-3 ggr i veckan. Blir jag gravid igen *peppar peppar* så vet i sjutton hur det ska gå. Fattar knappt att det finns de som njuter av en graviditet... Själv ser jag det som en lång transportsträcka. Kanske kan tilläggas att min barnmorska vid vårt första besök skrev en remiss till mödrapsykologen för att jag var så hysteriskt rädd för missfall... ( och då hade jag inte fått Mf innan ... Nu 2-3 mf och ett Ma senare vid syskonförsök känns det som ön nerverna sitter utanpå )... En helt annan fråga... Tidigare i forumet var det ju några som besökte il-dropps tillverkaren. Har det hänt något nytt på den fronten.. ? Bara allmänt nyfiken.. :)

  • Solkattan

    Zwillinge86: "Turligen" är man ju inte gravid mer än 9 månader... sen efteråt så kändes det så himla skönt att äntligen få tillbaks sin kropp. Slippa vara livrädd för allt. Har nog aldrig känt mig så lycklig o levande som efter sonens födelse. Så det finns hopp!!  :)

  • Solkattan

    Fidelia: Härligt med ett plus till... det stärker min tro på att immunbehandling verkligen fungerar! :)
    Börjar nedräkningen mot nästa IVF här. Spottingen har börjat och beräknat mens om nån vecka. Verkar dock som om den för en gång skull kommer några dagar för tidigt! Sen blir hela mars en transportsträcka fram tills mensen i april då jag ska börja med sprutorna runt 3-4 mensdag...
    Känns nästan lite skönt med att det fortfarande finns tid kvar. Har ännu inte helt sytt ihop säcken med blodprover och dropphjälp. Även om jag nu har lite olika alternativ. Försökt att rita en tidsaxel med alla prover/mediciner men det blir rörigt...! Mycket känns som om det "beror på".
    Såg att min svenska läkare skriver att jag ska börja med Fragmin innan äggplock. Och Dr D efter... hmm...?
    Känns som lite olika bud. Känns som om jag litar mer på Dr D... :).

    Finns det någonstans på nätet (även utländska siter alltså) där folk har lagt ut sin USA prover (NK panel 50:1, 25:1,  %CD19 %CD56  osv ) så man kan få en bild av hur det kan se ut för andra...? Kanske hitta nån som liknar mina egna värden och se hur det gått för den personen...?

  • Solkattan
    CurlyRed skrev 2014-02-22 17:48:59 följande:
    Twins blastisar innebodda från Serum i Aten eftermiddag . Tog akupunktur före och efter ET på kliniken, superskönt och avslappnande, kan verkligen rekommenderas!

    Härligt.. lycka till ! :)
  • Solkattan
    Snart lycklig skrev 2014-02-24 10:58:41 följande:
    Tillägg till tidigare inlägg. Dr D har berättat och intygat att han läser alla mail, men svarar snabbare på mer akuta. Sedan ska vi tänka på att många som inte skriver här mailar honom också. Jag tror vi alla här har lärt oss att begränsa våra mail till de viktiga, men vi vet ju inte alls hur andra gör. Många kan ju "bli till sig" när man helt plötsligt kan maila direkt med en fertilitetsexpert och få svar. Jag tror vi alla måste tänka på det.
    Många gånger är det ju "lättare" att fråga här på forumet än att maila Dr. D... :). Samma slags frågor uppkommer ju "gång på gång" och många här inne har ju hängt med ett tag och har "svaret".
    Ska mycket till innan jag mailar/ringer Dr D.
    Är det någon härinne som tagit provera..? För att framkalla mensen..? Min svenska läkare tycker jag ska ta det om ca 2 veckor för att få en cykel på ca 28 dagar istället för 38. Sen direkt köra på med stim. sprutorna vid mensstart. Blir lite nervös att tillföra ytterligare en medicin som Dr D inte har förespråkat..? Enligt FASS är provera ett syntetiskt progesteron... Har ju spottings så extra progesteron kanske bara är bra..?!
    Skulle Ni andra ta provera kuren..? Känner mig kluven..
  • Solkattan

    Cathy: Jag har PCO liknande äggstockar och har alltid i stort sett haft cykler runt 35 dagar plus/minus 3 dgr i hela mitt liv... gravid på egen hand är nog otänkbart. Anledningen att jag är i IVF svängen är en trasig äggledare och steril sambo. Kör med donerade spermier. Och IVF ger ju större chans än inseminationer... (I Sverige får man ju vara själaglad att man ens får chans på donerade spermier... även om man så öppnar "stora plånboken".. tycks ju vara en brist utan dess like.. hmm.. höja ersättning för donation kanske ...någon .. valår :) !?? .. )
    Prolaktinvärdet testade jag ganska nyligen. Hade något runt 170.. högsta refvärdet något på 600-700. Så där jag tror jag inte det finns nån "lösning".
    Dr D tyckte jag skulle börja med Angus Cactus om 2 veckor... Har det nån effekt på menscykelns längd tro..?
    Svårt det där med "flera" läkare och olika ordinationer...
    "Tror" den svenska läkaren skrev ut Proveran just för att jag skulle få komma igång snabbare med IVF. Vi fick ju vänta en hel extra menscykel pga "trångt med patienter". Proveran skulle ju även göra så att jag ej har extrema oturen att hamna mitt i påskveckan för äggplock/återföring...
    Tänk vad man som patient står i centrum för verksamheten... NOT. Men ändå så ska man punga ut med 10 tusentals kronor och ändå snällt stå o tacka för att man ens får hjälp... suck.
    Där vinner Dr D med hästlängder!! Skulle inte i min vildaste fantasi tro att han skulle skjuta upp något pga en påskhelg...
    Tack för ditt svar Cathy... :) Hoppas du och underverket mår bra!

  • Solkattan

    Zwilllinge: åh lycka till idag ! Mig rekommenderade han bara hysto. Var aldrig diskussion om att göra det på plats. Jag frågade dr d om jag fick köpa med il dropp. Fick köpa 4 påsar av honom. Känns bra nu i efterhand att ha dessa då dessa är receptbelagda i Sverige och att få nån läkare att skriva ut känns svårare än att vinna miljonvinsten på lotto. Tyvärr var de rätt dyra... Ca 400 kr st.

  • Solkattan

    Cathy:Ja det är inte lätt att hålla ordning på alla här inne! :) Tyvärr blir vi ju fler o fler...
    Jag ska nog ta o ringa IVF kliniken idag och höra exakt VAD provera kuren ska vara bra för. Kanske fanns det något jag missade i informationen..? Kanske var det inte bara tidsaspekten...?
    Sambon tyckte rent instinkttivt att jag inte skulle ta både provera och Angus Cactus. Att jag skulle ta Provera kuren om jag skulle välja något.
    Googlat en del om Angus Cactus. Och vad jag hittar så ska man ta det från Mens till ÄL. För att förstärka ägglossningen. Varför har då Dr d rekommenderat mig att ta det 14 dagar efter mens...? Sen fram till nästa mens? Har jag missuppfattat Dr D? (fick det bara muntligen angivet att ta AC har det alltså inte nedskrivet från honom). Hur har ni andra blivit rekommenderade AC..? När i cykeln...??
    Är Dr D synsk också tro..? Alltså när jag var därnere så frågade han om jag inte hade ryggproblem.. eller stela fingrar på morgonen. Tyckte det kändes riktigt bra att kunna svara honom. NÄPP.
    Vad händer...? Jo, nu sitter jag här med ett befarat diskbråck... samt fingrar som domnar på morgonen!!
    Hmm... känns läskigt att han kunde få rätt i efterhand... :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!