• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Är inne på Lifeclinics hemsida för 20 gången och blir inte riktigt klok på den... (är den inte lite gammelmodig?)
    Alltså vad kostar det egentligen...?
    Det enda som jag hittat för immunproverna är:
    "Immune Blood Screening (USA blood tests) 850€". Men priserna tycks vara från 2010..?
    Nån som kan berätta vad det kostade för er...? (gärna specat vad ni fått för pengarna )Som kanske varit nere nyligen...?
    850 euro är ju knappast 20 000 25000kr som det står i trådstartsrubriken att det kostar...?
    Kliniken tycks ju även ha flyttat .. så vilket hotell rekommenderas nu...?
    Hur tog Ni andra första kontakten...? Mailade Ni/fyllde i formuläret på hemsidan eller ringde..?
    Är så himla sugen på att åka NUUUU. Suttit och översatt delar av min journal till engelska. Försökt att i kronologisk ordning lägga in IFV/FET, lyckad graviditet,  olika mediciner, provtagningar, kroppsliga reaktioner, MF/MA osv.... allt som kanske kan ge doktorn en bild av situationen.
    Sambon tycks förstå att jag faktiskt menar allvar med att resa. Att det här är nåt som jag SKA göra.
    Har även skickat min journal till ett annat närmare universitetssjukhus. Ber o hoppas att de inte ser oss som ett hopplöst fall... är så sjukt trött på att man bor i ett byråkratiskt land där inte samtliga IVF kliniker för utföra IVF med donator. N måste vi gå igenom universitetssjukhusen. Dessutom satte mitt jobb stopp för bruttolöneavdrag då endast två privata kliniker i sverige var anknutna till "vårt" lönesystem. Sköna tusenlappar som brann inne... :(. Ser framemot att lämna landet och förhoppningsvis få valuta för pengarna!

  • Solkattan

    Äntligen klar med sammanfattning av vår ferilitets historia "so far"... Mailade precis hela Word dokumentet till lifeclinic. Ska bli spännande o se vad de svarar... Suttit o kollat klinikens läge och metro. Metron går inte direkt förbi kliniken. Men det tycks ligga en stor busstationen i närheten.. ? Är redan "där" i tankevärlden... :)

  • Solkattan

    Mailade till Lifeclinic i måndags och undrade om jag fick bli patient hos dem. Skickade med ett rätt utförligt word dokument med min fertilitetshistoria. Har inte hört nåt än? Borde jag maila på måndag igen o fråga... eller blir jag för "tjatig"..?
    Nu i veckan öppnade sig en ny möjlighet för oss. Ett universitetssjukhus i närheten är villiga att ta emot oss för IVF/DI ! *lycka*  Pratade på telefon med deras överläkare och han tyckte att vi skulle köra på hårdare med stimuleringen. Har PCO äggstockar och har 3 IVF:er kört långa protokollet. Fått ut 6,5 resp 7 ägg.
    Men är rädd för att "hård" stimulering är helt emot vad läkaren i Grekland kommer tycka...? Är även rädd för överstimulering då jag 2:a IVF hade svårt att ta djupa andetag och svullnade upp så. Överläkaren jag pratade med tyckte att man skulle köra på hög stimulering och kanske hoppa över färsk försök och bara göra frys. Jag har tidigare lyckats bäst på färsk och vill inte riktigt bara göra frysförsök...
    Googlat och hittade att det finns mediciner som dämpar överstimuleringssymptom som man kan ta för att göra färsk återföring... nån som tagit det...?
    Googlat och hittade att det tycks finnas fler än bara korta o långa metoden vid IVF. Finns varianter "flare" och "microflare" och vad de nu kan heta... nån som vet om dessa varianter görs i Sverige...?
    Känns som om man vid mina IVF varit för snabba.. man har inte låtit äggen mogna ordentligt. Har många äggblåsor vid första VUL men sen är man ivrig att plocka ut dem vid 18-20 mm storlek. När jag ägglossat naturligt så har äggen varit bortåt 25-27 mm. Borde man inte köra på med IVF stimulering och ta ägglossningssprutan när äggen antagit en storlek av 20 - 22 mm (istället för 18-20)..?
    Har så många frågor....! Hoppas nån kan ge mig nåt svar... :).
    zwillinge: Kram.... så himla orättvist... :(

  • Solkattan

    Inte hört nåt på en vecka. Mailadressen är väl : info@lifeclinic.gr ? Mailade precis igen o frågade. Komiskt läge här... Nu har två kliniker i Sverige hört av sig o är villiga att hjälpa oss med privat Ivf med spermiedonator! Nästan svårt att välja ! :) blir nog det geografiskt närmaste alternativet... Känns lite skrämmande att man snart ska "upp på hästen" igen. Fylla kylskåpet med mediciner o tömma plånboken... :).

  • Solkattan

    Nu har jag mailat båda adresserna... :) Isadora: så du betalade inget kontant eller direkt när du var där ? Får man vara fräck o fråga hur mycket du ska betala... ? Sitter o räknar på flyg/tåg/hotell o är uppe på dryga 5000 kr hittills...

  • Solkattan

    Isadora: till ett plus.. ? Finns det nån slags tidsgräns.. ? Kan ju ta år innan pluset visar sig... Bara funderar... :) Tack för infon! Hoppas dr d svarar snart så jag vet om jag är välkommen eller ej... Så laddad !

  • Solkattan

    Fick svar igår eftermiddag på mailen.. så nu har jag fyllt i registreringar blanketten o mailat tbx.. :) Veronica: Googlade lite på olika protokoll vid ivf och hittade att man ibland får ta just birth controll pills innan start. För att nollställa hormonnivåerna. Dock stod det inte på den siten jag hittade just vilka hormoner...

  • Solkattan

    Nuuu har jag fått en tid hos dr d!!! Var så inställd på att det skulle bli en tid på mån den 3:e feb. Fick nu på tid den 4:e kl 13:30. Har ju redan kollat av flyg och planerade att åka på lördagen och hem kl 06:25 på onsdagen. MEN när man läser tråden så ska man avsätta 2 dagar i Aten. Alltså kan jag behöva onsdagen där också... ??? Alltså inte åka hem förrens torsdag morgon... ?! Snälla ge mig råd ni som vet "hur det fungerar". Måste boka biljetten rätt omgående !!!i

  • Solkattan

    Isadora: precis min plan. En dag till att shopa läkemedel. Var lite rädd för att man typ misslyckas med provtagningarna eller nåt missad o man ska komma dit dagen efter... På lunchen ska jag boka. Blir flyg på lördag o så hem tidigt på onsdagen. Tar Pan hotellet som du isadora. Bling-bling har tyvärr inte fått svar ännu ifrån FK. Vet att det vär fler tjejer som funderar på att åka. Är det någon som vill hänga på så hör av er... Åker annars helt ensam då familjen måste stanna hemma. Vore kul med sällskap! :) Att få tid hos dr d verkade inte vara så svårt...

  • Solkattan

    Nu är allt bokat.. utom taxin. Väntar på hotellet så jag får en bekräftelse. Nu kommer ångesten över telefonkonsultationen... Pratar doktorn med brytning eller är det enkelt att höra/förstå honom... ? Ställer han knepiga frågor om typ släktens sjukdomar o så.. ? Nåt man typ ska vara förberedd på ..? Usch jag är så kass på att prata engelska... :(. Lyssna o förstå är ju okej... Ska bli så spännande att äntligen komma iväg ! :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!