• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zwillinge86

    Lillebob: skönt att höra att jag inte är ensam, men samtidigt tråkigt att du befinner dig i samma limbo :( Er plan är alltså att, som SL, samla embryon en tid innan återföring? Hur som helst hoppas jag att det funkar för er!

    Just gjort ett vul som visade två stora äggblåsorvarav den största på 18mm. Gyn tyckte detta var bra ända tills jag meddelade att jag var på cd20. Då konstaterade hon att det nog inte skulle bli nån ägglossning. Jag tolkar detta som att jag genom en äl-spruta för några dagar sedan kanske skulle lyckats få till en ägglossning trots allt. Tror att jag ändå tänker ta en ikväll och hoppas på det bästa!

    Kan hur som helst som RobSab konstatera att denna gyn har ett helt annat bemötande än det vi är vana vid. Varken bekräftade eller dementerade immunspåret, men erbjöd sig att hjälpa till med diverse prover och undersökningar. Allt detta dock som privatbetalande patient då hon lärt sig att landstinget ifrågasätter alla remisser på hysto, lapro och doppler mm. Alltså en välvilligt inställd läkare, men dyrt och hysto mm kunde hon förstås inte utföra själv.

  • Mikki

    Snart lycklig: följer er i tråden även fast jag inte gör immunterapi. Dock har jag ingen egen tråd som jag passar i för tillfället och denna är den som kommer närmast. Ville bara säga att jag tänker på dig idag på din TD och hoppas av hela mitt hjärta att det blir ett positivt resultat! Kramar!

  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-07-28 13:12:41 följande:

    HCG <2. Det blir inga genetiska barn för mig. Går inte beskriva hur ledsen jag är.


    Många kramar till dig...beklagar så..hade hoppats för din skull. .som du har kämpat. .fy vad det är sorgligt o orättvist. .men jag hoppas att du blir Mamma en dag snart med hjälp av ägg eller embryo adoption. .

    Inga ord tröstar..men tänker på dig..

    Kram
  • Mikki

    SL: men du har kämpat och gjort allt du kunnat! Det är en sak som är säker. En förebild för många skulle jag våga säga. Fan vad livet är orättvist!!!!

  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-07-28 13:12:41 följande:

    HCG <2. Det blir inga genetiska barn för mig. Går inte beskriva hur ledsen jag är.


    Men vad säger du!? åh så ledsamt du som har kämpas så mkt och länge.
    Är så ledsen för din skull!! Stora och många kramar från mig  <3
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-07-28 13:12:41 följande:

    HCG <2. Det blir inga genetiska barn för mig. Går inte beskriva hur ledsen jag är.


    Förstår när hoppet släcks så är sorgen en helt annan. Slut. Blir definitivt för er dig nu när äggen i ditt rede är slut. All insats mentalt och fysiskt tar ut sin rätt när proppen dras ur. Du har försökt mer än väl! Så det kan du bära med dig, den styrkan det inneburit den resa du och ni gjort.

    Vet att du smakat mentalt på ÄD...vem vet det är kanske det som är lösningen. Du har ju stöd medicinskt från dr d. Så du kan få din bebis ....
  • Snart lycklig

    Tack snälla ni för er medkänsla. Nej, det är inte en glad dag idag och inte lätt på något sätt. Proppen har gått ur, precis rätt uttryckt! Fick precis ett mycket gulligt sms från D. Han gör mig alltid lite lugnare. Kramar till er alla.

  • Zwillinge86
    Snart lycklig skrev 2014-07-28 17:22:41 följande:

    Tack snälla ni för er medkänsla. Nej, det är inte en glad dag idag och inte lätt på något sätt. Proppen har gått ur, precis rätt uttryckt! Fick precis ett mycket gulligt sms från D. Han gör mig alltid lite lugnare. Kramar till er alla.


    Underbara människa, du är värd all lycka och framgång!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!