• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • GrukanGrace

    Skickar en extra stor varm kram till dig. Ibland är det verkligen motigt.

    Vårt sista försök fick avbrytas hade bara 2 äggblåsor. Jag blev chockad har alltid (7 tidigare ivfer) haft 8-16 ägg. Sen blev jag besviken att det avvrutna försöket kostade oss 8000 kr. Länge sen jag läste avtalet men ändå. Tråkiga pengar och dyrt för två vul...

    Så jag känner med dig. Vi funderar nu och ska välja klinik för äggdonation.

    Kram


    pipperoni skrev 2016-04-17 13:01:47 följande:

    Grattis Pebble! 

    Pink Lily - jag har alltid tagit mina sköldkörtelprover på morgonen innan jag tagit Levaxin och Kortison och kortisonet har ändå tydligt tryckt ner tsh:t, vilket gav mig en falsk bild av att jag var rätt medicinerad, trots att T3 och T4 sjönk pga Menopuren och jag mådde rätt kasst och tappade mängder av hår. Så jag håller med Aylak - titta mer på T3 och T4 och känn efter hur du mår än att titta på tsh:t. 

    Själv är jag hemma igen efter mitt första äggplock hos Dr D i Aten. Besviken och deppig. Av tre folliklar blev det bara ett ägg, de andra två var tomma. Och det ägget blev visserligen befruktat, men delade sig långsamt och var inget att ha på dag 2.  Dålig cykel enligt Dr D. Han misstänkte det redan när jag skickade honom resultatet från det andra VUL:et. Folliklarna växte för fort sade han och det gör de om de är dåliga.

    Min sambo var med i Aten den här gången för att lämna sitt bidrag, så det är åtminstone avklarat (räcker till iaf 5 gånger till) och vi har varit hos Notarius Publicus som bevittnat att vi kommer att ta hand om eventuella barn som behandlingen resulterar i (nödvändigt eftersom vi inte är gifta). En hälinflammation (som Dr D tror är immunologiskt och beror på allt pollen i luften) hindrade oss från att göra så mycket sightseeing och vi fick ta metron istället och lyckades bli bestulna två gånger på totalt nästan 3000 kr och min plånbok med alla kreditkort, trots att vi tänkte på risken och försökte vara försiktiga. Så, var försiktiga när ni åker metro - särskilt på trånga vagnar mellan Syntagma och Omonia! Båda gångerna var det sjukt trångt på vagnen och vi hade fullt upp  med att hålla i oss. Men, det var åtminstone fint väder...

    Jag bröt ihop efter den andra stölden och kände lite att måste all jävla otur drabba oss.... Kunde vi inte åtminstone fått några fina dagar i Aten tillsammans när nu inte äggplocket gick som det skulle. Men, nu är det bara att ladda om och ställa in siktet på ett nytt och förhoppningsvis bättre äggplock nästa månad. Vi har också tillsammans med Dr D bestämt att vi inte kommer att göra något återförande i anslutning till äggplock, utan satsa på att få min kropp i balans och göra ett frysåterförande när vi har 2-3 fina ägg att sätta tillbaka. Det känns på sätt och vis lite skönt ändå. Ska försöka komma igång och träna lite, vilket jag inte har gjort annat än sporadiskt de senaste 2-3 åren.  Och jag kan bära flyttlådor och måla väggar i nya sommarhuset utan att behöva vara överförsiktig pga ruvande. Och ta något glas vin och slappna av lite.  Vill förstås bli gravid så snart som möjligt och hoppas att det ska komma några bra cykler nu, så att det inte blir allt för många resor. Men har ställt in mig på att det kommer att ta lite längre tid än jag först hade tänkt. Vi har också sagt att vi ska utvärdera efter nästa äggplock och fundera över hur länge vi ska försöka med egna ägg innan vi eventuellt går över till ÄD.

    Kram alla!


  • pink lily

    Ayla och Pipperoni, vad är normalt/bra T4-värde när man är gravid? Och, likadant ett bra T3-värde när man är gravid? Och, ändras det under graviditetens gång var de värdena bör vara?
    I riktlinjerna för mitt län när det gäller behandling av gravida som får sköldkörtelproblem under graviditeten, så finns det bara riktlinjer för var TSH bör vara under graviditet. TSH ska vara lägre än 2,5.
    Kan inte heller hitta någon rekommendation från labb eller i svenska artiklar om var T4 och T3 bör ligga under graviditet ....
    Mitt T4 före ivf var 17, vilket ansågs bra av ivfklinik och Dr D, nu är det som lägst 11. Ref intern 10-22.

  • pink lily

    Nä, fy vilken hemsk otur Pepperoni!
    Kan bara instämma i det som sagts, det kan bara bli bättre nu!
    Täcker inte försäkringen (del av) stölden? Kolla med ditt försäkringsbolag ...
    Låter klokt att först skörda ägg, och sedan återföra senare.
    Lycka till!

  • Fidelia
    Snart lycklig skrev 2016-04-15 21:40:33 följande:

    Vad roligt att allt gått bra! Jag tog endast i magen hela tiden. Gick bra, hade lite extra hull tydligen trots spänd mage. Dock är jag fortfarande blå på magen, trots att min lilla pojke är drygt 9 månader. Undrar om ngn annan också fått bestående blånader, eller om det helt gått bort efter ni slutade med sprutor?


    Jag tog sprutorna i magen hela graviditeten och för mig tog det ett år tills de sista mörka fälten försvann.
  • Snart lycklig
    Fidelia skrev 2016-04-17 22:29:57 följande:

    Jag tog sprutorna i magen hela graviditeten och för mig tog det ett år tills de sista mörka fälten försvann.


    Tack för info. Då är jag inte ensam.
  • pipperoni
    Ananax skrev 2016-04-17 16:20:00 följande:

    Vad tråkigt Pipperoni att det inte gick vägen med äggen denna gång. Maximal otur att pricka en dålig cykel och till råga på allt blir bestulen två gånger.... Men det borde ju verkligen innebära att turen vänder nu....! Du ska se att allt säkert går bättre nästa gång!


    Ja, det var trist. Jag hoppas att du har rätt och att vi har bättre tur nästa gång! 
  • pipperoni
    mom2012 skrev 2016-04-17 18:11:38 följande:

    Men hu vilken resa på flera sätt. Vi har aldrig blivit bestulna i Grekland och har varit där säkert 10 gånger på olika platser. Beklagar både stöld och äggplocket. Kanske kan du göra extra vul i sverige innan nästa resa så ni kan avbryta hemma innan alla extra kostnader? Jag fick en deal med gyn där jag bor om att ringa bara och säg att jag behövde en snabb drop in kontroll. Det stod Tack o lov i min journal - annars hade tjejerna i växeln sagt nej varje gång.


    Ja, jag tror främst att det är överfulla tunnelbanevagnar i de centrala delarna man ska akta sig för... Jag gjorde 3 VUL i Sverige innan vi åkte, dag 2, dag 6 och dag 10, och det såg ju ut som det var 3 fina folliklar, så det hade nog inte hjälpt med extra VUL tyvärr. Dr D trodde nog också att det var ok, men han sade att han i efterhand tyckte att de hade växt lite för fort för att det skulle vara normalt. Men han visste nog inte heller förrän efter. Det måste vara bra att ha en sådan samarbetsvillig gyn... jag har gjort VUL på en privatklinik och betalar 1300 kr per gång. Så har någon tips på en bra och flexibel gyn som kan ta emot med kort varsel i Göteborg så tar jag gärna emot tips!
  • pipperoni
    GrukanGrace skrev 2016-04-17 19:13:50 följande:

    Skickar en extra stor varm kram till dig. Ibland är det verkligen motigt.

    Vårt sista försök fick avbrytas hade bara 2 äggblåsor. Jag blev chockad har alltid (7 tidigare ivfer) haft 8-16 ägg. Sen blev jag besviken att det avvrutna försöket kostade oss 8000 kr. Länge sen jag läste avtalet men ändå. Tråkiga pengar och dyrt för två vul...

    Så jag känner med dig. Vi funderar nu och ska välja klinik för äggdonation.

    Kram


    Tack GrukanGrace! Ja, det har känts rätt motigt... Hoppas på bättre lycka nästa månad. Jag har också alltid haft mellan 6-8 ägg vid tidigare plock, men tänkte att det nog skulle bli några färre (men förhoppningsvis bättre) nu med lägre dos Menopur. Men att det inte skulle bli något hade jag inte räknat med. Rynkar på näsan Vi ska göra ett försök till i alla fall med egna ägg. Funkar inte det så går vi också över till ÄD. Hör gärna av dig med vad du kommer fram till när det gäller val av klinik!
  • pipperoni
    pink lily skrev 2016-04-17 22:02:37 följande:

    Ayla och Pipperoni, vad är normalt/bra T4-värde när man är gravid? Och, likadant ett bra T3-värde när man är gravid? Och, ändras det under graviditetens gång var de värdena bör vara?
    I riktlinjerna för mitt län när det gäller behandling av gravida som får sköldkörtelproblem under graviditeten, så finns det bara riktlinjer för var TSH bör vara under graviditet. TSH ska vara lägre än 2,5.
    Kan inte heller hitta någon rekommendation från labb eller i svenska artiklar om var T4 och T3 bör ligga under graviditet ....
    Mitt T4 före ivf var 17, vilket ansågs bra av ivfklinik och Dr D, nu är det som lägst 11. Ref intern 10-22.


    Jag behöver ligga i övre delen av referens för att må bra, runt 17-22, i alla fall inte under 16. Ligger på 14 nu och tappar massor med hår och är trött. T3 behöver ligga i alla fall runt 4,5. Så T4 på 11 låter lågt tycker jag (mitt lab har samma referens). 
    pink lily skrev 2016-04-17 22:05:53 följande:

    Nä, fy vilken hemsk otur Pepperoni!
    Kan bara instämma i det som sagts, det kan bara bli bättre nu!
    Täcker inte försäkringen (del av) stölden? Kolla med ditt försäkringsbolag ...
    Låter klokt att först skörda ägg, och sedan återföra senare.
    Lycka till!


    Tack! Ja, det är väl så man får se det. Det kan ju inte bli sämre nästa gång i alla fall. Bara att ta nya tag! 

    Nope, hemförsäkringen täcker bara om man har blivit rånad och har sett stölden, inte när man har blivit ficktjuvad utan att märka det. Märkligt... Obestämd 
  • che71
    Vilaa skrev 2016-04-15 20:10:34 följande:

    Hej igen! Hur gjorde ni med fragminet när magen är stooor? Jag är i vecka 30 nu :D och magen är så spänd så känns inte bra att sticka där i längre.. Har tagit två gånger i skinkan men var halvbökigt, har för mig att läkaren sa att man kunde ta i låret men på fass står det bara magen och skinkan, hur har ni gjort?


    Tog Fragmin till v 37

    Lite svårare med den stora magen..Men lyckades alltid få lite hud att nypa i o man ska ju sticka lite snett så ingen fara nålen är ju kort.

    Snart lycklig tänk 9 månader redan! Min lilla fyller snart 2 år. Mina blåmärken försvann fort. Vad säger mvc eller läkare om dina kvarvarande blåmärken?

    Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!