• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • lill111

    [quote=76562617][quote-nick]Ananax skrev 2016-04-23 18:19:54 följande:[/quote-nick]Tack UndrandeSökare! De som är på 300 mg är ju perfekta när man tar stora doser för att slippa så mycket tabletter. Bra pris dessutom!

    Pharma Nord känner jag till, de tillverkar de q10 jag köpt hittills. Är det någon som känner till de andra varumärkena?[/

    Jag köper från i-herb på 400 mg:)

    Nu har jag tur att en läkare skrev ut q10 till mig på 525 mg st...knaprar för fullt;)

  • aylak
    lill111 skrev 2016-04-23 13:54:06 följande:

    Såå intressant Aylak, tack för att du delar med dig! Jag har ju precis som du då spottings!! Har ju testat allt för att få bort dessa! Som jag letat och testat allt från angus cactus till LAP då jag trodde det berodde på endo, men inga spår alls av endo!

    Minskar om jag tar letrozol el lågdos menopeur/ gonal-F och ovitrell i naturlig cykel!

    Det säger ju en hel del tycker jag att immunförsvaret attackerar mina ägg i äggstockarna, inte bra, påverkar givetvis mina hormoner!

    Detta kan ju då vara förklaringen till mina spottings eller hur?

    När blev du av med dina spottings?? Mina kommer bara några dagar efter äl:(

    Mitt tnf-a-lag på 35 men det är snart 3 år sedan... Inte blivit gravid sedan dess...


    Intressant att dina spottings minskar med dessa mediciner! Höjer alla dessa östrogenet (indirekt)? 
    Jag blev eg. inte av med mina spottings, mer än enstaka cykler, men det verkade gå att bli gravid med ivf ändå till sist. Hade sådana småblödningar/spottings även runt plus. Mina spottings har mer varit i slutet av cykeln och de kom senare, närmare och närmare mensen tyckte jag, men helt av med dem blev jag inte.
  • Ananax

    Lill111: hittade inga på 400 mg men lyckades hitta samma märke som i-herb säljer fast på en engelsk sida. Tänker att det säkert tillkommer tull om man beställer från USA. Köpte 300 mg, 60 tabletter per burk. Blev billigare än den finska sidan så jag är nöjd men om du snubblar över länken med kapslar på 400 mg får du gärna skicka den

  • Ananax

    Efterlysning: Någon som kan tipsa om en bra Gyn och/eller vårdcentral i Stockholm eller i närheten av Stockholm som är öppna för immunbehandling och kan hjälpa med IL och även andra immunmediciner som ev. kan komma att behövas?

    Inboxa gärna om ni har några tips!

  • pipperoni
    Ananax skrev 2016-04-22 22:46:41 följande:

    Hej mom2012! Tog du några mer mediciner under de 3 månaderna till äggplock, alltså utöver de kosttillskott och inflammationshämmande du nämner? T.ex. IL eller annat?

    Har ni med endo sett att det finns koncentrerad gurkmejajuice att köpa? Gurkmeja ska ju vara inflammationshämmande så jag tar mågar matskedar om dan av det nu. Absolut inte gott, men tänker att det kan ju inte skada i alla fall


    Jag tog gurkmejakapslar ett tag. Har inte endo (vad jag vet), men autoimmun hypotyreos och högt TNF-alfa. Men... sen läste jag på flera ställen att gurkmeja används som preventivmedel i Indien och kan påverka ägglossningen, så då vågade jag inte ta det mer. Har förstått det som att gurkmeja har anti-östrogeneffekt. Men det kanske är bra om man har endo förstås?
  • pink lily

    Aylak, skrev ett jättelångt svar till dig ang okunskapen både om sköldkörtelproblem under graviditet och om vilka allvarliga följder det kan få. Naturligtvis slukades det upp i cyber-space ... Har nu i alla fall börjat titta på mitt T4-värde istället för tsh-värdet, pga att kortisonet sänker tsh-värdet falskt. Det står t o m på sjukvårdens egna hemsidor har jag sett nu, men varken bm eller läkaren visste det. Det är dock en klen tröst för mig att se på T4 istället för tsh, då mitt T4 låg på nedre gränsen i referensintervallet. Det tycker dock läkaren är så bra att levaxinet kan sättas ut. Mitt T4 före ivfen var 17, då tycker inte jag 11 är bra, är ju en klar försämring och jag mådde ju inte bra vid 11 heller. Efter 2 veckor på levaxin är T4 15, så det är ju bättre. Hur jag ska förhålla mig till mitt T3 sompendlar mellan 3,3-4,1 har jag ingen aning om ... Har tusen frågor till en specialist/endokrinolog, men får ingen remiss nu då T4 på 11 ju låg inom refintervallet. Blir så frustrerad.

    Eg går alla mina frågor ut på att försöka få reda på om bebisen tagit skada i sin utv av hjärnan under alla de månader som gick, innan jag på eget initiativ började testa sköldkörtelvärdena en bit in i andra trimestern. Oron för vad som eg hänt/händer med fostret vid sköldkörtelproblem och att man som gravid inte får veta förrän om ett par år känns så grym, och faktiskt onödig. Det finns både prover, medicin och inte minst specialister på endokrinologen som kan hjälpa, och så får man inte tillgång till dessa. Har läst forskningsresultat om följderna av sköldkörtelproblem under graviditet som jag inte ens vill referera till här. Ännu en fråga är om man bör äta jodtillskott när man tar levaxin, eller det blir för bra, vem vet? Inte bm i alla fall ...

  • mom2012

    Pink lily är det inte först efter födsel som sköldkörteln mäts och ev spelar roll på hjärnans tillväxt? De tar ju det provet på BB först. Jag tänker att bebis kanske tar det den behöver och att du blir "låg" på hormonet. Så är det ju inom näring mm och kanske även på det området?

    Du har gjort vad du har kunnat och tyvärr har du mött personal inom vården med dålig kunskap. Hoppas inte det blir framtida problem för lilla pyret.

  • lill111

    [quote=76561539][quote-nick]aylak skrev 2016-04-23 10:30:43 följande:[/quote-nick]Tack! Det är ju en bit kvar ännu, men å så jag hoppas att det ska gå bra. :)

    Jag tog 4 IL i cykeln innan sista ivf-försöket (gjordet fet då) och sen i försökscykeln 4 IL före återföring och sen ungefär 2 ggr i veckan. Först sista veckan som jag kunnat dra ut på det och ta mer sällan. 

    Jag hade tnf-a på 27 för några år sedan när jag var nere i Aten, men då mådde jag ovanligt bra och hade en cykel utan spottings och immunkänningar... Dr D trodde inte riktigt det var rättvisande.[/

    Nu kommer mer frågor här ;) tog du IL på egen känsla eller efter dr D:s ordination alltså utifrån resultatet på FBC? Sedan undrar jag om du kört med progesteronstöd i dina naturliga cykler med? Tacksam för att du tar dig tid;)

  • lill111

    [quote=76564763][quote-nick]Ananax skrev 2016-04-24 15:29:41 följande:[/quote-nick]Lill111: hittade inga på 400 mg men lyckades hitta samma märke som i-herb säljer fast på en engelsk sida. Tänker att det säkert tillkommer tull om man beställer från USA. Köpte 300 mg, 60 tabletter per burk. Blev billigare än den finska sidan så jag är nöjd men om du snubblar över länken med kapslar på 400 mg får du gärna skicka den [/

    Jag googlade bara på i-herb q10 400mg så kom de upp;) testa så hoppas jag du hittar;)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!