• stumpan81

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Men jag vågar nog inte avvakta med IL tills gravidkänning...Jag känner mig gravid varje månad inför BIM.  Och att måsta bråka sig till ett HCG-test orkar jag inte...Och tänk om det ändå blir för sent. Jag tror jag kör på IL inför ÄL även denna månad.

  • stumpan81

    Men om man nu ska trappa ned pred dosen så långsamt, då är det ju aldrig lönt att sluta mellan försöken. Jag börjar ta pred vid äl, och tar ganska hög dos fram tills det visar sig att jag inte är gravid. Då trappar jag ner enligt mitt eget schema på ca en vecka! För att inte behöva ta pred konstant alltså. Hur ska man tänka, och behöver man verkligen 25 mg from äl, som många förespråkar?

  • stumpan81

    Ninnin: Jag tar droppet före ÄL, då blir det rätt från början. Som du skriver kan det ju vara försent när det visar sig att du är gravid. Immunförsvaret kan redan ha börjat ge sig på graviditeten då. Men det känns bortkastat när man inte blir gravid och har tagit IL inför ÄL varje månad!

    Jag  verkar också ha svårt att bli gravid nu när jag tar alla mediciner inför ÄL. Kanske är så som någon skrev; att kroppen ställer om sig, och inte blir gravid innan den är i balans. Jag vill tro det ialla fall!

  • stumpan81

    Singhatjejen: Mitt TNF-a värde låg på 37. Jag kunde inte få Humira utskrivet i sverige, det var tvärstopp. Fick därför köpa det själv på ett recept av Dr G. Det kostade 11000 kr för en omgång. Tyvärr testade jag inte värdet igen efter det, utan ville chansa på att det blivit bra. Kändes för dyrt och krångligt att skicka proverna till chicago. 
    Jag har fortsatt få MF efter det. Skillnaden detta försök är att jag tar alla mediciner från ÄL. Förut tog jag dem från plus. Anledningen till mina värden kan ha varit att jag haft ureaplasma, mykoplasma och hidden C. Dr G sa att värdena kan gå tillbaka av sig själv efter 1-2 år. Vet inte om jag tror på det...  

  • stumpan81

    Jag kunde hämta ut Humira(utan högkostnadsskydd) med Dr Gorgys recept(engelskt). Så det borde ju funka att hämta ut själv om Dr D skriver ett recept. Man kan ringa på apoteket och fråga vad som gäller för grekiska recept.
    Någon här som har Dr Gorgy som läkare, och som vet hur han funkar att ha för konsultation under graviditeten? Gör han precis som Dr D, och vill ha FBC resultat(analyserade i sverige) lite nu och då?  

  • stumpan81

    Tjorven, tack för din info ang Dr G. Det låter inte som att jag kan konsultera honom vid en ev graviditet. Det blir alldeles för dyrt och väldigt krånglig, då jag måste resa till sthlm varje gång jag behöver skicka prover. Kan Dr D vara ett alternativ istället, även fast man inte haft honom som läkare tidigare?

    Zinfandel: Dr G sa till mig att mina TNF-a värden kan gå ner av sig själv inom 1-2 år. Kan det stämma tror du? Jag har haft ureaplasma, mykoplasma och hidden c, och efter avslutad behandling för det tog jag en humirakur(2 sprutor med 2 v mellanrum). Har inte testat mitt TNF-värde efter det(som låg på 37 innan kuren). Nu är det säkert runt ett år sedan humirakuren. Känner att jag inte har råd eller möjlighet att skicka något chicagoprov nu heller.

  • stumpan81

    Jag blir gravid på naturlig väg. Man kanske kan ta FBC-tester här hemma och försöka sig på att läsa av läget på dem(så man får ett hum om läget ialla fall). Dr G är ialla fall inte att tänka på som stöd under graviditeten då...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!