• stumpan81

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH: Jag tror att ett fel jag gjort är att börja ta IL först vid plus. Tydligen ska man ta det redan innan äl. Jag hade även förhöjt TNF-a värde(37). Jag har tagit IL några gånger vid graviditet, och ändå fått MF. Nej, mina cd56 var 8,6. Det är ju inom ramen. Tror att det var IgG värdena som kanske var förhöjda, vet inte eftersom det inte följde med några referensvärden till dem. Alla CD-värden verkar ligga inom ramen. CD3 låg dock strax under gränsen.

  • stumpan81

    TWH; vad bra att din läkare tror på il. Du skriver att han förklarade hur il verkar, vad sa han, lite kort?

    Ligger effekten av il kvar ett tag om man tagit det flera månader i streck? Kan man hoppa över det någon månad(inför äl)?

    Får man IVF av landstinget vid upprepade MF? Känner att det är jobbigt att ta medicin varje månad inför äl, för att sedan sluta om det inte blir någon graviditet-och sedan börja om igen...  

  • stumpan81

    TWH; håller med, pred känns inte bra att ta till och från hela tiden. Man hinner knappt trappa ut det så ska man köra igång igen.
    Tar uppehåll från medicinerna en månad nu, men skyddar oss inte från ev graviditet. Känner just nu att det kanske är min slemhinna som inte är okej. Skulle vilja göra en hysto.

  • stumpan81

    Ninnin; jag får mitt IL på 2,5 timmar. Jag har aldrig fått någon reaktion av det. Med tanke på att du har reagerat på det tidigare bör du kanske ta det under så lång tid som möjligt för att vara skonsam mot kroppen. Jag vet inte, men det är vad jag tror. 

  • stumpan81

    Zinfandel: varför ska man egentligen resa till klinikerna( london och aten), man kan ju skicka blodproverna själv för analys, och sedan ha kontakt via telefon eller mail med doktorerna. Då slipper man ju utgiften och besväret för resan, eller?

  • stumpan81

    Angla: så skönt att ni kommit fram till det beslutet om det känns rätt för er! Önskar att vi också kunde göra det, men än så länge känns det inte som rätt alternativ med adoption för oss. Varifrån ska ni adoptera?

  • stumpan81

    Zin; vet du hur det funkar med humira? Om man får en flare av det, återgår värdena till det ursprungliga igen av sig själv, eller måste man ta en kur igen för att få tillbaka dem? Hur lång tid brukar det isåfall ta innan de återgått?

  • stumpan81

    Jag tycker inte heller att Dr D´s uteblivna svar är okej! Man ska inte behöva hålla inne med frågor om ens behandling bara för att vara snäll med andra. Nej, han kanske skulle behöva en liten tillsägelse så att han fattar läget.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!