• Anonym

    Den jäveln runkade!

    MammasNyaKille skrev 2012-02-07 07:59:07 följande:
    Det har varit ett antal gånger som man blivit så förbannad av diskussioner här på FL som man börjar tro att det faktiskt ryker ur öronen på en.

    Detta är ett sådant fall.

    Onani kan ALDRIG jämföras med sex mellan två (eller fler) människor. Det kan såklart, om man känner för det, ingå i själva akten om man (som flera här sagt att de blir) upphetsad av det och då fyller onanin en funktion i en sexuell gemensam kontext.

    Men onani är ett uttryck för ens egna sexualitet, och alla har en sådan. Du kan aldrig påtvinga din sexualitet på någon annan utan att, i vissa fall, begå ett lagbrott och du kan inte heller kontrollera en annans sexualitet utan att faktiskt nedvärdera och förakta den människan. Alla har rätt till onani, det är ditt egna, ditt privata, din stund och ingen har rätt att inkräkta på det om man inte själv vill.

    Alla som säger "men han/hon kan väl ha sex med mig då istället för att runka/pulla!". Till er vill jag vänligt men bestämt säga; Dra åt helvete. Den primära anledningen, som jag ser det, är att man har sex med varandra för att man är tända på varandra, man vill vara nära varandra, njuta av varandra och få varandra att må bra. I vissa fall finns det ju barnönskan bakom det hela och andra anledningar men jag vill ändå tro att detta är vad alla vill att ett sexuellt förhållande ska vara.

    Onani är något helt annat, som sagt. Det är ens egna sexualitet och anledningarna till att man gör det kan vara otroligt många och skiftande. Allt från att man har tråkigt till att man behöver koppla av och släppa stress eller att man helt enkelt bara är kåt och sugen på att komma. Att få fokusera enbart på sig själv i sin egna stund. Ska man verkligen behöva höra "med du runkar/pullar ju, då vill du ju ha sex!"? Förstår ni vilken känsla av skam som tillslut kan uppstå hon er parner när han/hon upprepat får höra detta, framför allt inför sin egen sexualitet? "...jag måste vara konstig som vill runka/pulla men inte vill ha sex". Herregud vilket människoförakt. 
     
    Intressant inlägg

    Jag tänkte dock att har man i ett förhållande gått så långt att partnern staterar att "men du runkar/pullar ju, då vill du ju ha sex?!?" isåfall så har det oftast gått riktigt länge sedan personen haft sex. Detta ger då en ordentlig törn till personen, eftersom suget finns men vaginan inte duger, eller kanske är det hon som inteduger osv... Tankarna svindlar ju runt.

    För när man ingår i ett förhållande så antar man (om inget annat sägs) att regelbundet sex mer eller mindre ingår. Får man inget sex av en partner, men får samtidigt inte vara otrogen elelr vara med någon annan. Så ligger ens egen sexualitet i den andres händer.

    Så vad tycker du att denna kvinnan ska göra i den situationen? Ska hon bara tiga och må dåligt. Känna sig mer och mer värdelös för varje gång som går, tills hon antingen bryter ihop, försöker stå upp för sig själv i förhållandet och ta reda på vad som är fel (exakt de du sa att man inte ska göra) eller göra slut.
  • Anonym

    Ts, Du har mkt starka kontrollbehov (vill tom kontrollera vad din partner gör med sin egen kropp när du inte är hemma). Dessutom är du mkt hotfull, drar dig inte för att tom offentligt hota honom med vad som kan vara grovt psykiskt våld för honom, (att göra slut).

    Sök hjälp, och försök att inte ge dig på andra oskyldiga män, du har stora problem.

  • Anonym

    Asså, min kille får runka, men jag gillar det inte, vet egentligen inte varför men jag förbjuder honom inte, försöker bara att inte tänka på att han ibland gör det (för det vet jag att han gör).

    Kan förstå om man blir lack ifall killen HELT slutar ha sex med en för att han runkar istället.. men sålänge han fortsätter ha sex med sin tjej lika ofta som vanligt så är det väl inget problem.. 

  • Anonym

    Hahahaha.... Till låt mig små le.. Hur kan man ens skriva så? Du måste ju va fejk! Här hemma runkar vi och onanera utan varandras tillåtelse. Jag blir så brydd när jag hör detta.. Sen är du säkert en som nästan aldrig ens släpper till. Utan han får bara när du tycker han e värd el förtjänar det el ska avla ungar! Sådana som du ger oss tjejer dåligt ryckte! Låt gubben rynka och sära på benen oftare för han så kanske du slutar va så egotrippad.. Testa sj att onanera utan honom.. Det ÄR skööööönt!

  • Anonym

    Jag kan förstå en del som säger att i vissa förhållande så har de bara sex 1 g/mån medan den ena partnerna onanera dagligen, där hade jag med blivit sne, å andra sidan håller jag mig borta från förhållande där man inte kan prata med varandra. Men har man ett sunt och öppet förhållande där man har sex 3-4 ggr/v och dessutom onanerar vid sidan om så tycker jag absolut det är okej med onani!
    Jag hade hoppat på min man om jag kommit på honom att onanera, han är ju den som gör mig kåt!!! :) 

  • Anonym

    Men seriöst! Något att bli sur över!?!?

    Skulle min sambo göra det så hade reaktionen blivit "good for U" :)

    Känner man att man har lusten och behöver "avreagera" sig så varför inte? Man kan inte förbjuda något som är fullkomligt normalt och som praktiskt taget hela befolkningen håller på med! Även de präktigaste människorna på planeten!

    TS Du får leta upp en munk eller något att ha ett förhållande med om du ska ställa sådana krav! Eller gå med i ett nunnekloster!

    Detta e ju helt absurt!         

  • Anonym

    Hur ofta vill du ha sex TS? Anledningentill att jag frågar är för att du kanske inte vill ha sex lika ofta som din pojkvän och han har större sexlust än vad du har, det kan vara därför han runkar......inget att bli så upprörd över.

    Ärligt talat så tyckte jag synd om min pojkvän när jag var gravid och ett tag efteråt. För jag total avskydde sex och blev helt asexuell. 
    Han tyckte nog att det var skitjobbigt, och jag kom på honom med att ¨smygrunka" ibland. Men han pressade mig aldrig och talade alltid om hur mkt att älskade mig osv. Fick dåligt samvete och "ställde upp" för hans skull. Men i ärlighetens namn så hade jag helst sett att han runkade eller tittade på porr. Så osugen var jag.....stackarn. Tänk dig in i hans situation. 

  • Anonym
    Anonym (onani-blä) skrev 2012-02-07 15:09:31 följande:
    Att jag blir äcklad av honom och frågar om det är ok för honom att jag mår illa av att se honom eller när han rör vid mig.
    Du borde nog tänka över att leva själv resten av livet. För jag tror inte det finns någon kille som inte onanerar, så då ljuger han antagligen för dig.
  • Anonym

    Hm, undrar lite vad som är äckligt med att mannen onanerar??
    Min man får gärna onanera om jag inte vill ha sex eller om jag inte är där osv. Skulle dock bli lite sårad om han VALDE onani framför mig........

  • Anonym

    Tycker det är lite komiskt att det inte verkar som om många har koll på effekterna och följderna av sin sexualitet. 
    Vid flera tillfällen har jag i tråden läst bland annat att man får mindre sperma av att onanera ofta. 
    Aja här kommer en liten kunskapsbomb till alla där ute...

    FAKTA 

    1. Spermaproduktionen ökar vid regelbunden utlösning.  
    2. Män som onanerar 5 ggr eller mer i veckan minskar risken för vanliga cancerformer (främst prostatacaner) med upp till 33%.
    3. Det lindrar stress och sänker blodtryck.
    4. Man somnar lättare då kroppen utsöndrar ett sömnhormon i samband med orgasm. 
    5. Minst två orgasmer i veckan ger en 50% mindre risk att drabbas av hjärtattack med dödlig utgång.
    6. Kroppen utlöser ett eget smärtlindrande ämne.
    7. Kroppens immunförsvarar stärks.
    8. Man lever längre och har minskad risk för att drabbas av blodpropp.

    Källor:
    iform.se/valbefinnande/sex/sex-sa-paverkas-du
    web4health.info/sv/answers/sex-autoero-male.h...
    www.nyttigt.eu/darfor-ska-du-ha-mer-sex-atta-.../
    www.aftonbladet.se/halsa/cancer/article103798...

    Så varför förneka sin partner njutning och bättre hälsa? 
    Låt gubben få spela lite skinnbanjo och tanten få massera musslan så blir världen en lite friskare och gladare plats.

    Tack för mig.
    Adrian 

Svar på tråden Den jäveln runkade!