• Anonym

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 01:02:29 följande:
    Ett glas vin till maten är knappast något att hetsa upp sig för om man har barn. Läsk är inte festligt någonstans, utan det är till för barnen. Känns så bonnigt med kall smörgåstårta och cola.
    Läsk är inte heller något att hetsa upp sig över.
  • Anonym
    Whitetrash86 skrev 2012-07-15 01:11:48 följande:
    jag är vuxen och dricker bara läsk... skulle aldrig få för mig att förtära alkohol och det är väl ganska solklart att man inte dricker alkohol (om än lite) när man har barn i närheten?
    Varför skulle det vara solklart?
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 01:11:02 följande:
    Jag har tänkt tacka nej, då det känns som en onödig utgift. Maken vill däremot gärna gå, så visst kan jag haka på för hans skull. Ville snarare kolla om detta var ett vanligt upplägg för bröllop, jag har aldrig stött på det.
    Dåså. Antingen går du och håller god min, eller så går du inte och är glad för att du slipper. Just nu beter du dig bara otacksamt, barnsligt och bortskämt.
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 00:50:40 följande:
    Vad spelar det för roll? Vi jobbar båda heltid, så det är väl båda? Han tjänar 2800 mer än jag, så efter skatt blir det inte så mkt.
    Se mina tidigare svar. Klart att det är kul att de ska gifta sig, men det känns inte värt att resa så långt för lite smörgåstårta. Det känns inte som de ansträngt sig. Men jag kanske har konstiga referenser, för i min umgängeskrets är bröllop stora balunser.
    Klart det spelar roll. Om mannen drar in större delen av pengarna till hushållet och vill åka och fira sin kollegas bröllop så har han all rätt i världen att få igenom sin vilja, även om du inte uppskattar annat än minst 3-rätters sittande middag med vin och bubbel!
  • Anonym
    Frontline skrev 2012-07-15 01:31:30 följande:
    I min värld har vi gemensam ekonomi och skulle man tänka vem som tjänar mest så kunde jag bo 8 månader om året i Thailand och leva på mina pengar medans frugan fick bo hemma under knappa förhållanden...

    Vad menar jag med detta då jo gemensam ekonomi = gemensamma beslut typ...
    Visst, men, om maken nu väldigt gärna åker till bröllopet, som ts skriver. Så får ts vara ödmjuk och inse att hon kanske får dra igen på andra förmåner som hon har från hans inkomst, för att han för en gångs skull ska få igenom något som han vill.

    Att ha gemensam ekonomi betyder inte att frun/sambon kan neka allt mannen vill och sen köpa smink och åka på spa, eller som du skriver till Thailand för pengarna, utan att de ska vara överens om ALLA ekonomiska transaktioner.
  • Anonym
    Eris skrev 2012-07-15 01:34:30 följande:
    Jag skulle inte ha åkt på bröllopet, om det inte var typ min systers bröllop, så jag förstår dig helt och hållet. Ska man lägga ner de pengarna och den tid det faktiskt tar att resa 80 mil så vill man ju att det ska vara god mat och roligt, och helt ärligt så lät inte deras bröllop speciellt skoj. Jag skulle inte ha åkt på bröllopet, om det inte var typ min systers bröllop, så jag förstår dig helt och hållet. Ska man lägga ner de pengarna och den tid det faktiskt tar att resa 80 mil så vill man ju att det ska vara god mat och roligt, och helt ärligt så lät inte deras bröllop speciellt skoj. Hade det varit i närheten kanske jag hade tackat ja och gått på vigseln, gratulerat och ätit lite tårta och gått hem innan 18 typ.

    Jag tycker dessutom att det är fånigt att de inte serverar alkohol, inte ens ett glas vin till maten liksom. Visst man kan ha kul utan alkohol, men är man så torr att det inte får förekomma på ens bröllop betvivlar jag starkt att just det tillfället skulle vara ett av dem.
    Så att göra något för din man/sambo, som han verkligen vill göra, är uteslutet för dig?
  • Anonym
    Eris skrev 2012-07-15 01:53:00 följande:
    Nej varför skulle det vara det? Jag gör mycket för min man men långt ifrån allt. I det här fallet tycker jag det är lätt att lösa så att båda blir nöjda, han åker och jag stannar hemma.
    Ts skrev att mannen vill att de alla åker.... Så på vilket sätt gör ts något för sin man om hon inte ens kan föölja med på ett bröllop, som mannen vill, när det inte kostar henne något mer än en nykter kväll?
  • Anonym

    Jag tycker också det låter lite tråkigt men det är deras val, de kanske inte har bästa ekonomin och vill ha ett enkelt bröllop och det kan säker vara jättefint. Det är bra att alla bröllop är olika och inte så påkostade. Ni får ta med er barnen också det är inte alla så tillåter det, det gillar jag

  • Anonym

    Hur kan man tycka att 40 mil är för långt och göra så stor sak av det? Ska det vara ett nyktert bröllop så kan ni lätt åka t&r, om ni väljer att åka hem lite tidigare. Är inte mannens närvaro viktig när det handlar om hans arbetskamrat/vän?

  • Anonym

    Jag håller med TS, det låter som ett lite tråkigt sätt att fira att man gift sig på och jag skulle nog heller inte åka om det typ inte var min syster. Det låter verkligen som något ihopslängt och ogenomtänkt sätt, finns enligt mig bättre alternativ om man inte vill lägga mycket pengar på en "fin" fest.

    Afternoon tea-bröllop 

    Picknick-bröllop

    Grillfest

    etc. 

    Men om ni får åka så långt tror jag inte heller att brudparet förväntar sig en present då era omkostnader blir så stora. Det räcker med att ni tar med er ett grattiskort isf. 

Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??