• Anonym

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Vi hade smörgåstårta på vårat bröllop, en mastig och skit god sådan. Gästerna åt tills dom nästan hamnade i matkoma ;) var mycket populärt! och med en mastig smörgåstårta så står man sig länge.

  • Anonym
    Eris skrev 2012-07-15 03:36:53 följande:
    Jag har aldrig påstått att TS gör något för sin man genom att inte följa med. Självklart bör man göra saker för varandra i ett förhållande men i det här fallet ser jag faktiskt ingen anledning för TS att göra det. Nu har TS själv skrivit att hon kan tänka sig att följa vilket jag tycker är snällt av henne och jag ser såklart inget fel i det. Men utgår jag från mig själv så hade jag tänkt att om min man såg fram mot bröllopet och tyckte det var roligt att åka, så skulle han antagligen tycka att det var roligt oavsett om jag följde med eller inte. Tyckte han inte att det var roligt om jag inte följde med så är nog inte bröllopet någon stor grej för honom och då kan vi lika gärna hitta på något annat istället. Med det inte sagt att jag aldrig följer med min man på grejer som jag inte tycker är så roliga och tvärt om, men hade vi varit med om liknande hade det här antagligen inte varit en av de gångerna.

    Vad då inte kostar henne mer än en nykter kväll? Bröllopet ligger 40 mil bort, det innebär en resa på 80 mil och övernattning på hotell. Det är typ en hel helg som går bort.
    Måste det bli övernattning?   Vi hade en bröllopsgäst som  körde tillbaka minst lika lång sträcka för att predika enligt schema dagen därpå....   Men   Ts  barn  kanske är mindre än prällens.
  • Anonym

    nja.. ja vet inte om jag hade åkt. 40 mil e ganska långt för någon man inte känner.. och jag HATAR desutom smörgåstårta, skulle inte äta en bit för jag tycker verkligen inte det är gott..
    fast jag kom nu på att jag har varit på ett bröllop där de serverades smörgårdstårta! men de var ju inte bara smörgådstårta, utan kräftor, sallad, pajer, grillat kött, vegitariskt alternativ osv osv och MASSA öl och sprit!  De va min sambos pappa som gifte sig, vi åkte tvärs över hela landet, hade missat vigseln (fick vi veta när vi kom fram), och det var det absolut bonnigaste bröllopet jag någonsin har varit på! hehe.. och alla söp skallen av sig! jag och min sambo var då 21 och 22, vi var de första som gick och la oss vid 3, för vi kunde inte stå på benen längre..! men kul var det, väldigt annorlunda för en stockholms tjej som mig, att åka till en liten håla utanför gbg å gå på bröllop i partytält i deras trädgård bland gamla bilar och andra motor delar! de använde till och med en motor för att hålla ner partytältet så att de inte skulle blåsa iväg Cool

  • Anonym
    Anonym (Frugan) skrev 2012-07-15 12:20:14 följande:
    Det här med avstånd...I mina ögon är 40 mil inte superlångt direkt, men jag är född och uppväxt i norrland också där avstånden är lite längre till andra städer/orter osv. 

    Däremot vet jag inte om jag skulle åka 40 mil enkelväg till ett bröllop där jag knappt känner personen som ska gifta sig...dessutom när det inte bjuds på "riktig" bröllopsmiddag...Klart man kan ha bröllop med smörgåstårta, men ska man ha fest till 01 känns det som att man behöver ha en riktig bröllopsmiddag så folk håller sig mätta och belåtna och en bröllopsmiddag tar flera timmar. Äta smörgåstårta går på ett kick.

    Det är hur jag tänker... 

    Hoppsan... att åka 40 mil för ett bröllop där någon man knappt känner gifter sig är ok om det bjuds på tre rätters middag är helt ok men om det bara bjuds på smörgåstårta är inte att tänka på

    Där ser man, egentligen handlar det inte om vem som gifter sig eller var dessa gifter sig utan vad man blir bjuden på Obestämd
    Underligt sätt att resonera på kan jag tycka, antingen bestämmer man sig för att gå på ett bröllop för att man vill fira tillsammans med brudparet eller så struntar man i det, att låta valet avgöras av vad som bjuds på säger mer om personen ifråga än de som valt dennna modell av bröllop    
  • Anonym
    Anonym (Frugan) skrev 2012-07-15 12:33:22 följande:
    Eller så tycker man inte att det är värt att åka 40 mil för smörgåstårta... Lägga ut pengar på bensin och hotell för det eftersom amn ändå inte känner brudparet.

    hade någon i min närhet gift sig 40 mil bort och bjudit på smörgåstårta, säg en nära vän eller nån ur familjen hade jag utan tvekan åkt...men för min mans jobbarkompis...njeeeaaa. Om vi lix hade vägarna förbi, absolut, men hade inte åkt  80 mil fram och åter. vet inte om jag ens gjort det trots trerättersmiddag, men jag hade iaf då fått ordentligt med mat och en fest som varat. Mina åsikter bara.

    Jag bryr mig inte ett dugg om hur folk väljer att ha sina bröllop. Vissa kör på storslaget, andra kör på enklare. Dagen för brudparet kommer vara den vackraste oavsett. men för mig som gäst är det ju en enorm skillnad på smörgåstårta och trerätters. Och gifter sig någon av våra nära vänner eller familjemedlemmar kommer vi gå på deras bröllop oavsett hur långt borta det är och oavsett om det blir korvgrillning eller trerätters. tycker detta är något helt annat...en person TS knappt känner...Då kan man, som jag resonera på ett annat sätt...känns det värt eller inte? 
    Och nu hadlade det om en arbetskamrat till TS man, men TS man verkar inte ha mycke att säga till om TS tycker inte att det är värt att åka på bröllop där det bara serveras smörgåstårta...

    Jag tycker att många i den här tråden har en oerhört trist inställning till folks val.

    Jag vet inte om jag hade åkt 40 mil till ett bröllop för ett par jag knappast känner men jag vet med bestämdhet att maten inte hade varit avgörande för mitt beslut     
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 12:35:24 följande:
    Du lade fram det så bra! Det är precis så jag känner.

    Vad känner din man, eller hans känslor kanske inte har någon betydelse i sammanhanget
  • Anonym
    Anonym (såhärärdet) skrev 2012-07-15 12:57:20 följande:
    Dryg och snobbig för att man vill kunna få sig riktig mat och äta sig mätt? Obestämd och åka 40 mil dessutom.......
    Men man anpassar väl inte sitt bröllopsupplägg för att passa de långväga gästerna. Det står er fritt att tacka nej om det inte funkar. Om jag själv hade 40 mil att resa till ett bröllop, så är det ju snarare min relation med brudparet som är avgörande. Är det ytligt bekanta som bjudit mig av artighet, så kanske jag väljer att tacka nej. Är det en nära vän eller släkting så kanske jag tycker det är värt den långa resan att få vara med, och då äter jag väl varm mat i egen regi om jag inte tror att smörgåstårtan räcker till.

    Vill ni åka, så stanna efter vägen och ät en ordentlig lunch, så räcker det nog med tårta sen.
  • Anonym
    Zchimla skrev 2012-07-15 13:04:14 följande:
    Bröllop är liksom i min värld lite mer, lite större än ett vanligt kalas.
    Det är helt OK, så länge man respekterar att det i andras värld kan förhålla sig på andra sätt.

    Några har uttryckt det som så: Om det inte är stort/fint nog, så gå inte! Precis så enkelt är det. Du får en inbjudan - du får veta förutsättningarna - och du får göra ett eget val utefter detta.
  • Anonym
    sextiotalist skrev 2012-07-15 13:29:36 följande:
    Man märker att det har blivit inflation i dyra bröllop. De bröllop som jag var på under 80-talet, där skulle nog majoriteten fått tummen ner av medlemmarna här. För det var hemlagat, kall mat, enkla bufféer etc. Kuvertavgift fanns inte. Tårtan var ofta en enkel historia.

    Men vi kunde ge järnet till småtimmarna (även efter en enkel måltid) 

    Min systers bröllop var nog det största (men då var det ändå budget med dagens perspektiv) jag har varit på. 

    Presenten var inte vikigt, det var ofta enkla saker, det dyra stod föräldrarna för. 

      
    Man kan ha minst lika roligt med kallskuret,/smörgåstårta/ grillat , det är gästen som gör festen.
    Ät något innan om du är rädd för att inte bli mätt, sen kan ni ha något i bilen med för de brukar bli ett litet mellanrum innan festen. Själv älskar jag smörgåstårta. Drömbröllopet är helgrillad gris hemma i trädgården. Med papptallrikar och stora skålar med bål....Flört 
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 10:59:16 följande:
    40 mil är inget avstånd. Vi åker 80 mil t&r för att komma till IKEA över dagen, så för att närvara på en väns/kollegas bröllop kan man väl göra den lilla ansträngningen som det krävs? Man äter väl lunch på vägen? Självklart kommer det att finnas snacks och kanske nattamat som varmkorv eller liknande. De är knappast socialt inkompetenta bara för att de bjuder på smörgåstårta istället för 3-rätters.
    Du kan inte jämföra något annat med Ikea hörrö ;)
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??