• Anonym

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Ojsan skrev 2012-07-15 17:25:56 följande:
    Vaddå tält eller tvättstuga? Jag tänkte att gästerna skulle knoppa i höet på logen ;)
    Oh så romantiskt!
    Det har asfaltsbarnet jag aldrig gjort så det ser jag verkligen fram mot!

    Det kommer att bli helt underbart fantastiskt ert bröllop!
  • Anonym

    Men varför går man på ett bröllop? Är det verkligen festen som är det viktiga?
    Jag gör aldrig ansträngningen för att gå på en specifik sorts fest, utan för att jag känner mig ärad över att få vara med och fira brudparets fina dag och löften till varandra. Har varit på bröllop som inte ens hade fikan efteråt, utan bara kramkalas utanför rådhuset. Skulle åka långt även för det.

  • Anonym
    EnAnonumius skrev 2012-07-15 17:56:54 följande:
    En bra fråga..
    Synd att ingen kan ge ett bara svar på den. Rynkar på näsan
    Jag antar för att man känner sig träffad, lite bortgjord och då väljer att kämpar om rätten att ha rätt istället för att medge att den andra har en poäng eller två.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 16:52:36 följande:
    Det är kanske möjligt att tacka nej. Om man nu inte står sig på smörgåstårta och måste äta dyrt på restrang för att kompensera bristen på orrrrdentligt lagad mat.

    Jag fattar inte vad din ekonomi har med bröllopsparets val att göra och varför du tror att du kan styra deras val med att lägga an martyrskap. Man kan lika gärna tänka på de obligatoriska svältande barnen i afrika och servera ett  glas  varmt vatten.

    Blir du glad då? när man så uppenbart tänker på de som har det sämre och anpassar bröllopet till alla-som-inte-har.
    Det ligger en del i Themis inlägg.   Etikettexperten anser att det är ganska pretentiöst att välja att ha  bröllop på en ort som innebär att de flesta bröllopsgäster måste resa dit och kanske t o m bo  på hotell.   Förutom att skaffa festkläder och oftast även present till brudparet.

    Men släktingarna  kanske alla bor på orten bruden kommer ifrån?
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 18:21:06 följande:
    Det ligger en del i Themis inlägg.   Etikettexperten anser att det är ganska pretentiöst att välja att ha  bröllop på en ort som innebär att de flesta bröllopsgäster måste resa dit och kanske t o m bo  på hotell.   Förutom att skaffa festkläder och oftast även present till brudparet. Men släktingarna  kanske alla bor på orten bruden kommer ifrån?

    I ts tillägg står det att paret har valt att förlägga bröllopsfesten i ingenstans i en lokal i deras radhusområde. Nog måste man väl få förlägga sin bröllopsfest i närheten av sitt eget hem även om det innebär att visa gäster får 40 mil dit?
  • Anonym
    KimPossible skrev 2012-07-15 18:16:13 följande:
    Alltså, det viktigaste är väl att det finns gott om mat, och att man (framför allt om man har många långväga gäster) ser till att inte gästerna behöver gå hungriga under dagen/kvällen/natten.

    Finns det alltså smörgåstårta i överflöd så att de som vill kan ta flera bitar, och kanske även en bit lite senare på kvällen, borde väl de flesta stå sig framåt natten och då är det väl ok. Är det däremot begränsat till en bit max, serverad kl 17 (tidigt), tycker jag det är uruselt. Jag skulle skämmas om mina gäster, på vilken sorts fest det än var, skulle gå hungriga. Vilket rätt många blir framåt kvällen om man bara äter en pyttebit smörgåstårta på eftermiddagen.

    Sen förstår jag fortfarande inte varför man anses otacksam och dum om man inte vill lägga i runda slängar över 1200 spänn på bensin för att åka till en vigsel mellan personer man inte känner. Speciellt om man förväntas släpa med sig sina ungar också.

    Då hade jag ju hellre lagt pengarna på barnen, åkt till nån djurpark eller tivoli, inte slösat bensin för att kolla en vigsel och fika en stund.
    När man resonerar att det man bjuds på är billigt skit  för att det kostar minsann så och så mycket att ta sig dit, ja då ÄR man otacksam och egocentrerad.  Festen är för brudparet och de gör som de vill. Tycker man att det blir för dyrt, långt eller whatever så tackar man nej.

    Jag antar faktiskt att det inte förväntas att TS sambo ska släpa med vare sig TS och ungar men det ÄR så man gör, bjuder en hel familj. Så länge har jag varit med på FL att jag VET att det hade blivit ett JÄVLA liv om bara sambon bjudits. Så gör man bara inte varken IRL eller på FL.
    Men förväntas, det görs det knappast, det är ett ERBJUDANDE eftersom TS med barn är en "blindtarm" så att säga, något man släpar på vare sig man vill eller inte.  
  • Anonym
    KimPossible skrev 2012-07-15 18:29:56 följande:
    Tillägger;

    Det är självklart helt upp till brudparet själva att bestämma över hur de vill ha sin dag, som gäst kan man inte komma med några krav eller synpunkter alls, utan har att snällt tacka ja eller nej.

    Vill paret alltså ha vigseln och festen på Grönland, servera valkött och havsvatten, så får de ju göra det, men de får ju även köpa att inte alla tycker det är en sån hit att slänga ut pengar på en sån resa, och därför tackar nej. 
    Var står det att bröllopsparet INTE accepterar ett nej?
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 00:40:56 följande:
    Ok, några fattar vad jag är ute efter. Det blir ju så mkt kringkostnader för oss. Först bilresan, sedan hotellövernattning och present. Allt för lite enklare förtäring imed läsk. Känns inte så kul, utan mer som fest hos grannen. Hade det varit ett dop eller en studentmottagning hade nog ingen reagerat om vi tackat nej, men nu när det är bröllop så anses det vara något man SKA prioritera. Och stadig lunch kl 12 gör nog knappast skillnad kl 21...

       Vet att man inte betalar för festen genom sin present, men tycker ni verkligen att det känns kul att spendera så mkt pengar för ingenting?
    Stanna hemma då för i helvete!!
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 18:29:06 följande:
    I ts tillägg står det att paret har valt att förlägga bröllopsfesten i ingenstans i en lokal i deras radhusområde. Nog måste man väl få förlägga sin bröllopsfest i närheten av sitt eget hem även om det innebär att visa gäster får 40 mil dit?
    Tror du att blivande brudgummen  pendlar 40 mil enkel resa till sitt jobb?    Från fästmön?

    Jag uppfattade det som att bröllopet ska hållas på orten varifrån den blivande bruden kommer.  Gamma tradition.   I detta fall  där hennes föräldrar bor i radhusområdet   snarare.
  • Anonym
    Alltid Daph skrev 2012-07-15 16:46:14 följande:
    Vi gifte oss i Vadstena, dvs 50 mil från Stockholm där alla vännerna bor. Och jag hade haft full förståelse om de tackat nej om vi bjudit dem. Vilket vi inte gjorde, vi bjöd bara våra familjer, jag var höggravid och ville ha en lugn tillställning. Fantastiskt boende och mat för våra allra närmaste, intimt och mysigt. Men verkligen ingen kul hejdundrande fest som kunnat locka något utanför innersta kretsen. =)  
    Fast nu är det väl knappast 50 mil mellan Stockholm och Vadstena? 
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??