• Anonym

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Har i princip bara läst TS...Jag tycker det är ovanligt att servera smörgåstårta på ett bröllop men jag tycker inte det är skäl att inte komma. Men absolut, ovanligt. Och att räkna med dans hela natten på det och läsk (som jag också tycker är barndricka...) tror jag är en missberäkning.. Ni åker väl för att fira BRÖLLOPET eller är bara för att få gratismat? Det kan ju dessutom förekomma snacks osv ni kan knapra på under kvällen. Och vad presenten har med maten att göra förstår jag inte alls...Tramsig jämförelse i mina ögon...

  • Anonym
    kallevallevanna skrev 2012-07-15 21:23:05 följande:
    Jag har varit på bröllop där det serverades smörgåstårta och sen även bröllopstårta. Ingen alkohol. Det var en fruktansvärt god smörgåstårta, jättefin och absolut underbar. Så smörgåstårta behöver ju, som sagt, inte alls vara sunkig.

    Åk inte om du inte vill ts, 80 mil t/r är mycket, helt klart. Men sluta skyll på maten, för det handlar ju om att du inte vill. Stå för det även inför brudparet.
  • Anonym
    Shoegal81 skrev 2012-07-15 20:10:03 följande:
    Jag tycker att det är sniket av paret som gifter sig. Tycker inte att de kan förvänta sig att folk ska åka 40 mil. spendera pengar på hotell etc. för att fira "deras dag" om de inte kan bjuda på mat/dryck. Jag hoppas att de inte förväntar sig några presenter, men det verkar inte så med det upplägget.

    Jag skulle nog inte ha åkt.
    Om de inte har råd, sak de ta banklån för att de ska godkänna det?
  • Anonym

    Fyfan vad ts är bortskämd!! Stanna hemma och sura istället och låt brudparet ha en underbar dag utan dig istället!!

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 21:46:26 följande:
    Fyfan vad ts är bortskämd!! Stanna hemma och sura istället och låt brudparet ha en underbar dag utan dig istället!!
    +1
    Och girig eftersom hon inte betalar för något utan baktanken på vad hon kan få tillbaka.
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 21:49:58 följande:
    Hade jag vetat att det var en stor baluns hade vi utan tvekan åkt. Eftersom resan är så lång, då vill jag tycka att det är värt det. Hade de haft bröllopet hemma hade vi ju gått, det är ju bara att åka hem. Nu blir det en lång resa, hotellvistelse - för en fest som grannen hade för sin student. I mina ögon är bröllop något som firas stort.
    Varför kan ni inte köra hem på aftonen? Ni behöver inte stanna till 01.
  • Anonym
    Emeli skrev 2012-07-15 23:16:26 följande:
    Bara bjuda på smörgåstårta och läsk/saft/kaffe när det är fråga om ett eftermiddagsbröllop med efterföljande dans är för lite. Då har man inte ägnat sina gäster tillräcklig omtanke. Många har rest sen tidig morgon för att hinna till kyrkan i tid. Vägkrogarna i Sverige är inte kända för bra mat så man kan lugnt räkna med att många behöver ordentligt med mat om de ska orka hela kvällen.

    Ska ni inte ens skåla för brudparet i champagne? *tar mig för pannan* Läsk och saft är inte drycker för vuxna på bröllop. Det finns alkoholfria vuxenalternativ för den som önskar.

    I min värld innebär vanligtvis stort kyrkbröllop på eftermiddagen att man har stor fest för många gäster senare på kvällen, med minst trerätters middag, sittning i flera timmar, tal och diverse spex och upptåg, läsande av telegram och liknande, generöst med champagne och vin, konjak till kaffet, bröllopstårta och gratis bar. Därefter dans till levande orkester. Det är dyra tillställningar.

    Det kan tänkas att brudparet inte har råd med så mycket, men då hade det passat bättre att ha ett lite enklare förmiddagsbröllop med färre gäster och därefter bjudit på lunch. Om man vill skära ner på kostnaderna kan man ju enkelt minska på antalet gäster. Vill man inte det kan man tydligt signalera att det är fråga om ett lite enklare bröllop, kanske med vigsel i trädgården eller på en strand. Efteråt bjuder man t.ex. på en buffé med hemlagad mat eller på grillat. Man kan ha lite enklare vin (t.ex. bag in box), billigt bubbel och hembakad tårta. Dans till inspelad musik. Man kan bjuda på middag i hemmet, i hyrt tält eller i enkel hyrd lokal. Det behöver inte bli så dyrt, men man ser till att gästerna får mat i magen. Absolut!

    TS, jag skulle tacka nej. Det är ju inga nära vänner till er. Aldrig i livet att jag hade satt mig och era små barn i bilen och kört 40 mil för att sedan bara få lite smörgåstårta.
    Oj... du var en hård gäst. Varför måste bröllop vara enligt din norm för att du ska gå dit om du är bjuden? Är inte dina/din mans vänner och bekanta värda att firas oavsett HUR de väljer att fira sin dag?
  • Anonym

    Jag ska ha smörgåstårta på mitt bröllop, för jag tycker det är för jävla gott (hej svennebanan)! Men jag kommer även att ha en salladsbuffe med bla potatissallad, lite kallskuret, ost och kex, frukt och så, för jag är medveten om att alla inte är lika förtjusta i smörgåstårta som jag och min fästman. Jag vet inte, jag tycker väl lite att det är bra att erbjuda alternativ då alla inte gillar smörgåstårta, och så kan andra som inte blir mätta på bara smörgåstårta äta av det också. Men liksom, jag vet inte, man blir väl mätt på smörgåstårta? Fattar att man behöver mer om man typ ska ut i skogen och jobba och ha sig, men att vara på en bröllopsfest bränner väl inte mycket energi?

  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-16 00:17:33 följande:
    Handla innan då, eller? Jovisst, men då faller ju hela grejen.Meningen med fest är väl trevligt sällskap, sång, dans och god mat. Inte sitta hungriga och leta matställen.
    Tror du verkligen att ingen nattamat serveras?
  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-16 00:17:33 följande:
    Handla innan då, eller? Jovisst, men då faller ju hela grejen.Meningen med fest är väl trevligt sällskap, sång, dans och god mat. Inte sitta hungriga och leta matställen.
    Faller hela grejjen med ett bröllop för att du "tvingas" handla något att äta?
    Buhu buhu.
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??