• Anonym

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Jag tycker inte att smörgåstårta och kaffe på något sätt är fel för ett bröllop, MEN, förväntar man sig att gästerna ska hålla igång halva natten måste man förstås ha mer mat än så!

    Den beskrivna maten är ju helt ok för ett kortare eftermiddagsbröllop, men det kanske man inte vill resa 40 mil för. 

  • Anonym

    Jag fattar mig inte på det här tänket att man alltid ska ha valuta för pengarna. TS anser att det inte är värt 500kr för att hon inte får valuta. Samma resonemang går igenom hela tiden. Är det inte valuta om presenter till andra så är det skatter man inte får valuta för (jag betalar inte skatt för att andra ska få soc) osv osv.
    Vad är det för fel i huvudet på folk? För ja, jag anse att man har någon allvarlig hjärnbrist när man resonerar som TS...

  • Anonym
    EnAnonumius skrev 2012-07-15 15:42:28 följande:
    Äh i stället för att klaga på TS så kanske man skulle uppmuntra henne till att lära sig något nytt i stället.

    Att det går att ha en hejdundrande fest utan alkohol och "rätt sorts mat" och med barn med.
    Det skulle nog vara en nyttig lärdom för TS så kanske hon lär sig att slappna av och förstår att man inte måste ha alkohol för att festa loss. Cool
    Det är sant

    Men varför ska alla alltid ha valuta för det de betalar eller tom gör?
    Om jag gör en tjänst till en kompis blir jag sur om jag inte får valuta för det, om jag betalar skatt vill jag ha rätt att bestämma vart den ska gå, om jag ger presenter vill jag ha motsvarande tillbaka.

    Varför är det så?
  • Anonym
    EnAnonumius skrev 2012-07-15 15:35:58 följande:
    De som har flyttat in till Stockholm märker jag att de får ofta "dum dryg"-attityd och sätter sig gärna på "höga hästar" och anser sig vara "mer förmer" än alla, bara för att de har flyttat till Svenska Hufvudstaden. 

    (Ja ja till alla andra som läser, självklart finns det undantag på bägge sidor Glad).
    Instämmer. Det är rätt löjligt också, för stockholm är liksom ingen särskilt stor eller häftig stad. Flyttar man till New York däremot, då kan jag förstå det
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 16:03:19 följande:
    Instämmer. Det är rätt löjligt också, för stockholm är liksom ingen särskilt stor eller häftig stad. Flyttar man till New York däremot, då kan jag förstå det
    Men nu får du kamma till dig. Jag vet att det svider men det är liksom inte vårt fel att vi är bäst på alla sätt och vis. Det är bara att acceptera att man är lite bättre (läs mycket) när man bor i sthlm.
  • Anonym
    Tjejgänget skrev 2012-07-15 16:07:38 följande:
    Även om man har ont om pengar så kan man ha en bra bröllopsfest. Man kan göra buffé med pajer o.s.v Jag skulle ALDRIG med att bara bjuda på smörgåstårta! Spec. inte när folk har åkt 40 mil eller mer...Sen tkr jag inte alls att det är lika roligt utan alkohol. Dricker man med måtta så blir det blir mkt roligare än att vara utan. Dom bröllop jag varit på som INTE serverar alkohol är verkligen supertrista. Folk vågar knappt gå fram och säga hej och allt känns väldigt stelt...Brudens släkt sitter på ena sidan och tjatar och brudgummens på dom andra. Har varit på ett sånt bröllop som du beskriver TS och det var inte roligt alls... Så jag förstår dig! Något mer än en futtig smörgåstårta borde dom kunna bjuda på!
    Vad är den principiella skillnaden på buffé och smörgåstårta mer än att buffé oftast är mycket billigare?
    Jag är nykterist och ser inget fel i att det inte serveras alkohol. Man KAN ha roligt utan alkohol, att du har alkisar som umgänge som bara kan vara trevliga med något innanför västen är beklagligt men det innebär inte att de som inte dricker är trista utan att du och ditt umgänge har en något krystad inställning till alkohol.
  • Anonym
    Delia skrev 2012-07-15 16:18:57 följande:
    Tjejgänget: Problemet är ju inte att man själv vill ha en viss typ av mat på sitt eget bröllop, problemet uppstår när man börjar ställa krav på vad andra ska servera för att det ska vara
    värt att komma.

    Det du säger om alkohol känns ärligt talat bara tragiskt.
    Vad jag älskar dig! Hjärta
    I tråd efter tråd säger du det självklara.
  • Anonym
    Alltid Daph skrev 2012-07-15 16:28:02 följande:
    Smörgåstårta i radhusområdets festlokal... Ett sådan tillställning kan man tacka nej till med gott samvete. Vore det bästa vännerna som gifte sig skulle man väl åka 40 mil även för ett sådant snålkalas, men mannens arbetskamrat... nja. Såvida inte mannen alldeles rysligt gärna vill gå, då kan man väl åka för hans skull.
    Klart att man kan tacka nej till sånt skit!
    Ett bröllop är inget att fira.
  • Anonym

    Å vad glad jag är att jag och maken rymde iväg och gifte oss på hemlig ort.

    Jag blir ledsen av att människor ser ner på andras val av mat och lokal och så vidare.
    Är det så det är?
     

    Går dessa människor även runt och tycker att klänning, dekorationer brudklänning osv inte är fina nog för att de inte har kostat rätt summa/ är köpta på rätt ställe?        

  • Anonym
    Alltid Daph skrev 2012-07-15 16:34:08 följande:
    Haha, jodå. Bröllop är det roligaste som finns om man känner och tycker om brudparet. Men så lång resväg för främlingar och mat man inte tycker om i tråkig lokal kanske inte känns så lockande. Men mannen är ju god vän med brudgummen, därför tycker jag att hon kanske kan åka för att vara snäll mot honom.
    Precis får man inte valuta för pengarna är det klart att man ska tacka nej till sånt skit. Vaddå bröllop, vad har det med saken att göra när man inte får tillbaka värdet av det man lägger ner på bensin och present?
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??