Inlägg från: Johanna 413 |Visa alla inlägg
  • Johanna 413

    Marsbebis 2013

    Just nu sitter jag hos BM, har precis druckit den där äckliga sörjan man ska ta när man gör glukostolerans-testet. Det var det vidrigaste jag druckit!
    Men det gick ner för jag höll för näsan och låtsades att jag drack citronsoda haha:) sen fick jag vatten av sköterskan.
    Nu ska man bara vänta 2 timmar innan hon ska sticka mig igen och sen får jag äntligen äta frukost. Är så hungrig!
    Min BM tyckte jag hade högt BMI och att min farfar och farbror fått typ 2 diabetes så det var lika bra att ta prov.
    Hoppas jag inte spyr upp det bara för då får man tydligen göra om det...

  • Johanna 413

    12+0 idag! :) äntligen! Hur mår ni allihopa? Jag mådde jätteilla efter glukosbelastningen. Det måste finnas något annat man kan dricka som inte gör en spyfärdig!
    I helgen har min sambo överraskat med en weekend på hemlig plats. Ska bli spännande. Hoppas jag kommer må bättre då.
    Hoppas allt är bra med er

  • Johanna 413

    Idag var jag på tidigt ultraljud. Bebisens hjärta slog så fint och jag är så lättad! Så underbart, nu kan man äntligen slappna av lite och njuta av graviditeten. Bara för att man mår bra betyder det inte att bebis dött i magen. Kom ihåg det tjejer!
    Har dessutom känt rörelser sen vecka 11 och såg på skärmen när bebisen rörde sig så då visste jag att det var den känslan jag haft!! Så häftigt!!:):) lägger upp bild på bildtråden:) v 14 imorgon

  • Johanna 413

    Messalina01: jag sa till BM på inskrivningen att jag var orolig över att det inte fanns något i magen och att jag tänker på det varje dag. Så då tyckte hon att jag kunde få ta ett tidigt ultraljud. Vår BM är ganska snäll:)
    vårt RUL är inte förrän jag är i vecka 20 så jag fick med sent. Men det var för att vi gärna ville veta kön så då bokade BM oss den veckan för det är lättare att se

    Var inte orolig! Allt är säkert som det ska. Jag var så nervös innan ultraljudet och nu mår jag mycket bättre. Bra för bebis med om man inte oroar sig för mycket så lugna nerverna och boka in ett så kommer det kännas bättre!:) finns det ingen som kan stötta när du ringer dom?

  • Johanna 413

    Messalina01: så tänkte jag med innan men hade ställt in mig på att kolla upp det så man slipper oroa sig i onödan. Det är faktiskt ett barn som växer i dig och om du inte kan njuta av det så tycker jag det är väldigt synd:(
    Jag ångrar verkligen inte att jag kollade såklart eftersom att allt var bra. Men jag tror att jag hade tyckt det var bättre att veta nu än att få chocken v 18-20 på RUL.
    Du kan klara det! Man tål mer än man tror och då kan du ju gå vidare om det visar sig att det inte utvecklats. Men jag tror att allt är som det ska. Man tror att man ska få MA eller MF bara för att man läser om/ känner så många som fått men alla är unika och det betyder inte att du kommer få det.
    KRAM*

  • Johanna 413

    Ni som vet allt!:) hur känns foglossning?
    Jag gick hem från jobbet idag för att jag hade så fruktansvärt ont i nedre delen av ryggen på höger sida, ner mot benet/låret och även på framsidan runt höften. Kunde inte röra mig imorse alls, sen blev det bättre så jag gick till jobbet men fick gå hem för att jag började få ont på vänster sida med!
    Kan det vara foglossning? Jag är i vecka 14 bara ju.. BM tyckte det lät tidigt att få det.
    Gör ont när jag böjer mig fram, när jag går för fort och om jag ska vända mig om och backa.

  • Johanna 413

    Lalii: vad gjorde du åt det? Ska man ringa sjukgymnast?
    Jag jobbar hela helgen men min chef sa att jag fick göra det jag känner att jag klarar av( så bra chef man kan ha) kan ju ändå inte ringa sjukgymnast förrän på måndag. Vill inte bli sjukskriven för vill jobba så mycket som möjligt så jag kan spara pengar innan bebis kommer..

  • Johanna 413

    Angående amningen hade jag tänkt att helamma så länge jag klarar av. Om det ens fungerar för mig såklart.
    Jag tycker alla ska få göra som de vill med amningen.

  • Johanna 413

    Laliii: jag kände första rörelsen i vecka 12 och när jag var på ultraljudet i onsdag ( då var jag i vecka 12+6 alltså nästan v 14) så såg man när fostret rörde sig, då var det exakt samma känsla som jag haft innan!!! Trodde först jag hade inbillat mig men det blev ju en bekräftelse på att det var den känslan jag haft som varit en fosterrörelse!!:)
    Det var det coolaste jag varit med om! Nu känner jag jätteofta om jag sitter eller ligger ner, speciellt på kvällarna:) så mysigt!:)

  • Johanna 413

    Hoomlan: jag tror att alla här blivit ignorerade eller glömda flera ggr. Det är väldigt sällan folk svarar på mina inlägg heller. Men jag skriver inte så ofta heller. Läser allt som skrivs och svarar bara ibland så jag får väl acceptera det:)

    Enstoltmamma: du skrev att du fick en spark på handen. Vad häftigt! :) vilken vecka var du i nu?:)

    Allmänt vill jag bara säga att den största anledningen till att jag inte svarar alltid är att man inte kan citera på iPhone och det är störande att skriva in namnet på alla man ska svara på....

  • Johanna 413

    Cantaton: ja precis jag förväntar mig inte svar alltid heller för jag vet att många är som jag och kollar bara forumet men svarar sällan.

    Jag är bara glad att följa alla och få tips och råd om allt. Ganska häftigt sen när man fött och har varit med från början!:) Även om vissa är mindre aktiva( jag tex) och man ser ju vilka som skriver mest;)

    Är i vecka 15 nu och börjar bli lite piggare, har varit extremt trött de senaste veckorna. Har börjat må illa när jag äter, får passa i några minuter sen fortsätta igen. Och jag slänger inte i mig maten.

  • Johanna 413

    Noliee: är det farligt att dricka coca cola när man är gravid?

    Om det är pga koffeinet så kollade jag upp på nätet att den rekommendera mängden koffein när man är gravid motsvarar ungefär Max 3 liter coca cola om dagen. Och hur många dricker så mycket cola per dag? Det är lika mycket koffein i 3 liter cola som i 3 koppar kaffe.. Inte alls lika mycket koffein som de säger att det är i en burk. (gammal undersökning tror jag)

    Däremot läste jag idag att om man dricker ett glas läsk varje dag kan man riskera att föda för tidigt. Skulle tydligen öka risken med 25% men hur mycket man kan lita på alla undersökningar vet jag inte..... ( stod i Aftonbladet)

  • Johanna 413

    Jag är så avundsjuk på er som gjort KUB testet. Vill oxå men de har inte det i denna lilla hålan...
    Får nöja mig med RUL. De tar inga blodpropp då väl? Så jag vet om jag ska ta Emla plåster innan jag drar dit
    Fick tid den 17 oktober, men det bestämde vi när jag hade inskrivning i v 12 så jag har inte behövt vänta på någon kallelse:)

  • Johanna 413

    Jag har varit nervös i flera dagar för jag har inte kännt bebisen under den tiden. Har ju känt rörelser sen v 12 och är i v 16 nu..
    Så ikväll helt plötsligt började det röra sig jättemycket i magen och jag blev så lättad!!:)

    Varför kan det bli så? Har det hänt någon annan här?

Svar på tråden Marsbebis 2013