• kallemaja

    Januarimammor 2014

    Tänkte att vi som har plussat nyligen och har beräknad BF i Januari 2014 kunde samlas här och dela erfarenhet..
    Fick nyligen reda på att jag plussat för första gången i mitt livSkrattande äntligen!
    Mycket tankar och känslor....dela gärna med er...
    När har ni BF? (själv har jag inte varit på MVC än, utan bara räknat ut via gravkalendern) 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-12 20:43
    Har ni några gravsymptom än glömde jag fråga...

  • Svar på tråden Januarimammor 2014
  • ScillaBlå

    Tänkte höra. Hur gör ni andra med kaffe? Man ska ju inte dricka så mycket kaffe när man är gravid. Men nu när jag inte mår illa (ännu) så tycker jag det är svårt att dra ner. Särskilt som jag behöver äta mellanmål för att hålla koll på blodsockret. Då är det ju gott med en kopp kaffe till mackan...

  • Frumu

    Jag tyckte också det var lite trist att inte "kunna" dricka lika mycket kaffe. Har läst att det är ok att dricka en del så jag tar mig kanske en kopp var tredje dag eller något. Vill inte riskera att stoppa i mig massa som skulle kunna skada bebisen, även om det säkert inte är nån större fara.. 

  • LillFrö
    Frumu skrev 2013-05-20 13:31:28 följande:
    Jag tyckte också det var lite trist att inte "kunna" dricka lika mycket kaffe. Har läst att det är ok att dricka en del så jag tar mig kanske en kopp var tredje dag eller något. Vill inte riskera att stoppa i mig massa som skulle kunna skada bebisen, även om det säkert inte är nån större fara.. 

    På Livsmedelsverket rekommenderas Max 2 koppar kaffe per dag eller 6 koppar te... Så det är nog ingen större fara!
  • Hemmeline

    Kommer nog berätta för chefen innan semestern. Jag är ensam med mina uppgifter vilket för det lite utsatt.

    Jag har dragit ner på kaffet, dricker iofs bara på morgonen. Min man, som har gått all in på att kolla mat och sånt så att jag slipper göra det själv, har stått och mätt våra koppar för att räkna ut hur mycket det blir, haha.

  • TTs mammi

    Väntar 3dje barnet plussade idag :)
    Minns ej när senaste mensen var men skulle gissa på att den startade 13 april o då betyder det att jag har bf kring 18onde januari.

    Mina symtom än så länge är en HEMSK trötthet :(.. Lite mensvärk (vilket jag aldrig har innan det var därför jag började ana att någon bodde i min mage ;) ). lite små ömma bröst vilket ja aldrig annars har.
    O ett konstigt sug innåt i magen vilket jag bara fått vid andra graviditeter :P

  • lisa86

    Goaround- vad kul! Är det ditt första barn? Och vilket datum är du beräknad? Jag har suttit och ringt runt till typ alla gynmottagningar i dag och fick samma svar överallt. "vi är fullbokade så du får vända dig någon annanstans". Suck! Så jag vet inte hur jag ska göra nu... Jag kommer inte berätta på jobbet förs jag börjar jobba efter min mammledighet till hösten. Så jag kommer bara jobba 3-4 månader innan det är dags att gå hemma igen. Mina chefer är de sämsta man kan tänka sig, så hade det inte varit för att det skulle synas och märkas hade jag väntat ännu längre med att berätta för att slippa gliringar.

  • Ung Mamma

    Idag har jag haft riktig kraftig molvärk hela dagen. Inget jag har minne av från mina tidigare graviditeter. Men det påverkar humöret enormt :(


    Emma 070616, Alva 090606, Liam 110722 & BF 140114
  • kallemaja
    ScillaBlå skrev 2013-05-18 16:22:14 följande:
    Jag har inte heller börjat må illa ännu. Men det kommer nog i vecka 7 här också... Däremot har jag svårt att somna på kvällen. Kroppen beter sig som om jag hade druckit kaffe eller så. Jag är trött, men huvudet kan inte slappna av. Vet att jag haft så med tidigare grav. Nån som känner igen sig i det?

    Jag känner exakt igen mig..kvällarna ligger jag och bara vrider mig, har alltid haft lätt att somna, men man känner sig hög på koffein eller nåt..undra varför?:)
  • kallemaja

    KUL att vi är så många nu :) Jag går in i vecka 6 idag, känner mig väldigt svullen om magen redan- nån mer som är det?? När har ni alla tänkt att berätta, jag och mannen håller det fortfarande helt hemligt.. Ska försöka få till ett ultraljud i början av v 8..

  • lisa86

    Jag känner mig också jättesvullen! magen är redan lika stor som den var i v. 20 förra gången. Det är lite jobbigt när man träffar familj som bara går och väntar på att dottern ska få ett syskon. Men går det att dölja så tänker vi inte berätta nått förs ganska sent pga alla missfall vi fått förut. Då berättade vi ganska tidigt men när vi fick såpass dåligt stöd av de som visste så vill vi vänta den här gången. Jag försökte få till ett tidigt ultraljud men det verkar vara omöjligt att få en tid här i Uppsala. Vart bor du kallemaja? Är det lätt att få tid där?

Svar på tråden Januarimammor 2014