• kallemaja

    Januarimammor 2014

    Tänkte att vi som har plussat nyligen och har beräknad BF i Januari 2014 kunde samlas här och dela erfarenhet..
    Fick nyligen reda på att jag plussat för första gången i mitt livSkrattande äntligen!
    Mycket tankar och känslor....dela gärna med er...
    När har ni BF? (själv har jag inte varit på MVC än, utan bara räknat ut via gravkalendern) 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-12 20:43
    Har ni några gravsymptom än glömde jag fråga...

  • Svar på tråden Januarimammor 2014
  • ScillaBlå

    Jag har också lite mage sedan tidigare, men den har definitivt vuxit. Dock är den inte varken hård eller öm ännu, tack och lov. Tänkte att jag ska försöka åka till Friskis och köpa ett kort imorgon. För ett halvår. De andra graviditeterna har jag inte kunnat röra på mig alls, men nu vill jag iaf försöka. Kanske nåt baspass eller styrketräning iaf. Tränar ni nåt?

  • Hemmeline

    Jag har nästan alltid haft lite putmage. Jag tränar styrketräning ett par gånger i veckan samt springer. Är anmäld till en halv mara, men den ska jag nog skita i.

  • parvel85

    Hej! Jag plussade igår och har bf 20 januari, lite kul för både blivande pappa och farfarn fyller år 21 januari. Så det ska bli spännande att se när liten tittar ut. Väntar mitt tredje barn, har två pojkar sen innan som är födda 09 och 11, så det blir tätt. Var egentligen inte alls planerat med en trea nu men är glad ändå :)

  • Only Love

    Hej hopp! Här är en till som plussade igår 21.a maj...bf  24.e januari. Detta är mitt första... har inte riktigt hunnit smälta att jag är gravid. Skulle kunna skriva en hel roman just nu ... men håller mig kort. Mina symptom är trötthet... känner mig som en zombie, molvärk, gigantiska ömma bröst...varm, svullen mage ... lite bubblig. Går också omkring och vill känna illamående... fast det kanske man kommer får ångra sen när eller om man väl får det hihi

     

  • anynom

    Hej alla =) jag plussade i måndags med första barnet och på första försöket (trodde jag aaaaldrig). Är superglad men fortfarande lite chockad. Är nu i v 3+5 och beräknad till 30 januari =) 

    Känner mig sjukt trött och har liksom värk i ryggen och magen, är sjukt orolig för det... Men verkar som det ändå är normalt? Börjat känna mig lite smått illamående idag, men hoppas verkligen jag slipper kräkas och sånt. Usch! Ringde barnmorskan idag för bor i storstad och fick inte hälsosamtal förrän den 17 juni... Känns lite sent, är i v 8 då. Men men =) dricker ju inte direkt alkohol eller röker så.

  • kallemaja

    Härligt att vi är så många! Någon frågade vart man kan göra tidigt ultraljud och vul. Jag vet inte hur det är i mindre städer, men här i Sthlm känns det som att alla möjligheter finns, jag ska till Mama Mia. Idag är jag v 5+1. Tycker att tiden står still, två veckor sedan jag plussade på fredag. Mitt första barn/graviditet. Allt är så nytt, men underbart! Dock ganska jobbigt att jag redan känner mig tjock, efter lunch blir magen stenhård och står ut som en boll som om jag vore flera månader längre fram än vad jag är. Hur ska det gå att dölja ända till v 12? Inte nog med det så börjar man ju klä av sig snart nu när sommaren är här.. Symptom är "magkatarr-illa" värst på morgonen, väldigt gasig, svullen som en ballong, dålig hy, fett hår..ömma bröst börjar jag få nu.. Men mår inte speciellt illa- men däremot tycker jag att allt luktar illa..klarar inte av skumma dofter.. OCH sist men verkligen inte minst- humöret!!! Tycker såå synd om min man där hemma..han är så snäll så snäll och jag är som en buffel i humöret, lipar för allt, blir arg, sur för småsaker..jag börjar skämmas :s nån mer som är sån? Jag är sugen på senap och syltlök, kan äta det med sked ut burken..och lakrits! Vad tycker ni ska vi göra en BF lista? Vore kul att veta vart ni alla bor nånstans? Nån mer som känner oro så här tidigt i graviditeten- vågar man slappna av och njuta? Blir rädd när jag läser på FL alla verkar ju ha fått missfall..

  • MrsCD

    jag lyckades boka en tid via vårdkontakter och fick tid för inskrivning den 14:e (kommer vara i vecka 11 då). Tror inte hälsosamtal behövs för min del. De påminde om att äta folsyra, men det gör jag redan. Jag tycker det är bra att man inte får tid för tidigt, vid den tiden har man ju gått förbi de allra osäkraste veckorna. Kommer knappt ihåg vad man gjorde på inskrivningen förra gången. Tar man blodprover? Skall ni ha pappan med?

  • Hemmeline

    En BF lista hade varit skoj! Kanske kan vi lägga den i en egen tråd och länka? Jag sitter med mobil nu, men någon med dator kanske kan dixa?

    MrsCD: vet inte alls vad de gör men blivande pappan ska absolut med!

  • smurfmamman2014
    MrsCD skrev 2013-05-22 17:38:15 följande:
    jag lyckades boka en tid via vårdkontakter och fick tid för inskrivning den 14:e (kommer vara i vecka 11 då). Tror inte hälsosamtal behövs för min del. De påminde om att äta folsyra, men det gör jag redan. Jag tycker det är bra att man inte får tid för tidigt, vid den tiden har man ju gått förbi de allra osäkraste veckorna. Kommer knappt ihåg vad man gjorde på inskrivningen förra gången. Tar man blodprover? Skall ni ha pappan med?

    Håller med ang hälsosamtalet, ger ju inte så himla mycket, mest prat om alkohol och räkning. På inskrivningen tror jag det är urinprov, blodprov, vikt och samtal bm
Svar på tråden Januarimammor 2014