• Anonym (Förskolepedagog)

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Vad har ni pedagoger för typer av föräldrar på er förskola? Självklart är de flesta föräldrar fantastiska och förstående. Men det finns alltid de som man stör sig på och som tror till 100% att hens barn är det enda. :)

    Här tänkte jag lista några exempel på föräldrar som gnäller på ALLT.

    * En mamma klagade på att barnen är för kallt klädda på sommaren, så då försökte vi vara noggrannare med det.
    Nu till hösten så har vi klätt alla barn hellre för varmt än för kallt, då klagar föräldrarna istället på att deras barn är FÖR varmt klädda.

    * De föräldrar som aldrig hör av sig till förskolan när barnen är sjuka/sena så att vår kokerska då står där med allergimat som inte äts.

    * De föräldrar som klagar på att hårspännen/snoddar försvunnit och blir arg på oss personal för att vi inte hållt koll på detta

    * De som aldrig märker kläder, men ändå klagar när en t-shirt har hamnat på fel hylla etc.

    Det var bara några av mina exempel.
    Ni som jobbar inom förskola/barnomsorg, vad tycker ni om de anhöriga?
    Har ni exempel och hur hanterar ni sådana situationer? :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-10-13 15:33
    Vill bara förtydliga att jag självklart ÄLSKAR mitt jobb och i 99% är föräldrarna riktigt fantastiska. Det finns dock de som ställer orimligt höga krav på oss i förskolan, som endast tror att det är barnpassning osv. Det är DE föräldrarna jag vill diskutera här :)

  • Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan
  • Jennie med ie
    Linnez skrev 2013-10-13 21:02:34 följande:
    Att gnälla över att saker försvinner som spännen och snoddar är ju bara löjligt, att barnet har annan blöja på sig kan bero på att andra barn har lånat blöja av ditt barn då detta barnets varit slut, och sedan lämnat tillbaka dem när hen fått nya av föräldrarna. På min dotters dagis så sitter det en lapp på dörren om planeringsdagar som man ser varje gång man hämtar och lämnar, personalen nämner det nån gång bara och påminner en. Orkar fan inte med de som gnäller på personalen på förskolorna, 99% av dem gör ett fantastiskt jobb.

    Då kan det ju i o f s finnas anledning att klaga på 1%, och det är ganska många. Problemet är inte ATT det klagas, utan HUR det klagas och HUR det bemötts av den som får klagomålen riktade mot sig.
  • Cogito ergo sum
    Anonym (barnskötare) skrev 2013-10-13 19:56:09 följande:

    överhopade av arbete skulle jag kalla det.
    Så överhopade så barn tar skada? Då är man i fel branch om man inte bryr sig ( har tid) att kolla allergier.
  • Cogito ergo sum
    Linnez skrev 2013-10-13 21:02:34 följande:
    Att gnälla över att saker försvinner som spännen och snoddar är ju bara löjligt, att barnet har annan blöja på sig kan bero på att andra barn har lånat blöja av ditt barn då detta barnets varit slut, och sedan lämnat tillbaka dem när hen fått nya av föräldrarna.

    På min dotters dagis så sitter det en lapp på dörren om planeringsdagar som man ser varje gång man hämtar och lämnar, personalen nämner det nån gång bara och påminner en.

    Orkar fan inte med de som gnäller på personalen på förskolorna, 99% av dem gör ett fantastiskt jobb.
    Lånar man blöjor så kan man ju se till att de får tbx samma storlek tycker jag.
  • Anonym (mor vid 23)
    Anonym (j) skrev 2013-10-13 21:03:10 följande:
    Förskolan ska inte gå med på att servera LCHF till barnen. De barn som erbjuds specialkost är de som behöver det av religiösa skäl eller pga hälsa.


    allergier är självklart, och ska vara väldigt noga.. men om ja tex ville att mitt barn skulle ges viktväktarmat skulle nog soc kontaktas, men lchf är tydligen okej, iaf på vissa förskolor..  

    här hemma äter barn normal husmanskost med varierande grönsaker och frukt varje dag.. däremot lite snål med godis och dricker inte socker, bara på kalas med andra barn, annars gillar vi loka med smak som findricka..

  • Anonym (Förälder)

    Jag har inget att säga om ovastående utom att barnen blir klädda för varmt/för kallt. Nä det är inte lätt att klä barnen alltid, vissa är varma av sig och andra frusna. Men det är inte ok att hämta ett genomsvettigt/fruset barn på fsk när dom är ute! De kan väl inte vara så svårt att känna på barnen med jämna mellanrum. Till vår dotter finns det alltid kläder för alla väder hängandes på fsk.

  • Anonym (barnskötare)
    Cogito ergo sum skrev 2013-10-13 21:18:21 följande:
    Så överhopade så barn tar skada? Då är man i fel branch om man inte bryr sig ( har tid) att kolla allergier.
    i värsta fall kan det leda till missar ,som lan få vväldiga konsekvenser.

    Vad ska vi som jobbar på förskolorna göra tycker du,om vi samtidigt inte ska /får berätta hur vi har det någonstans? 
  • Anonym (barnskötare)

    ursäkta stavfel,sitter i mörkret utan glasögon

  • Serendipitet

    Nu jobbar inte jag som förskolepedagog men ogillar skarpt föräldrar som inte håller sina sjuka barn hemma eller lämnar dem för tidigt. Gillar inte föräldrar ve och fasa som skickar syskon till magsjuka barn till förskolan!!    


    *** Ellinor 2005/09/22 *** Evelina 2012/01/15 ***
  • Gurkan
    Cornellia skrev 2013-10-13 19:49:59 följande:
    Skitsvårt, eftersom vi inte har någon.

    Nu har jag aldrig gnällt på nånting på min sons dagis, men jag uppskattar verkligen att det finns en lapp uppsatt med att dagiset kommer ha stängt en viss dag, en lapp som vi fått två månader tidigare ligger lååååång ner i högen för "papper som kan vara värda att spara men som vi i princip aldrig läser". 



    Då får man skaffa en kalender eller ett system som fungerar exempelvis kolla hemsidan.
  • Cornellia
    Gurkan skrev 2013-10-13 22:07:40 följande:


    Då får man skaffa en kalender eller ett system som fungerar exempelvis kolla hemsidan.
    Nej. 

    Att skriva en lapp på anslagstavlan (som alla ser varje dag!) måste ju vara vettigare än att kräva att alla föräldrar surfar in på dagisets hemsida varje dag?  
Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan