• Idefixx

    BF februari 2015 Göteborg

    Hej! Tänkte om det fanns fler göteborgare som är gravida och har beräknad BF februari (januari och mars funkar ju med ;) Här kanske vi kan samlas och prata om allt möjligt. Väntar själv andra barnet, har en dotter född -11. Var med i en liknande tråd under första graviditeten och tycker det hade vart trevligt starta en ny :)

  • Svar på tråden BF februari 2015 Göteborg
  • you had me at hello

    Jag är 30.
    Har inte provat något för illamåendet men blir det värre än såhär, framförallt på morgonen så får jag nog hitta något alternativ.

    Ni som har lite mer vana på det här än jag, hur vet jag vad som kommer hända på inskrivningen? Jag ska dit den 16/7 och skulle såklart gärna få göra ett vul men det kanske man inte får så tidigt?

  • Idefixx

    Jag har inte fått göra vul på inskrivningen men går på närhälsans mvc. Vet att många privata gör vul på inskrivningen. Jag fick bara göra d eftersom jag hade en liten blödning. Men d är säkert olika,

  • MajaBrittan

    Som jag minns det på inskrivningen så var det mest samtal om vad som stundade i graviditeten, lite invägning och provtagning med kanske. Vi fick berätta lite om oss och lära känna BM, typ. Tips om kost. Och lite papper med info. Minns jag tänkte ska de inte ta ett gravtest å kolla så jag inte lurar dem :P

    Vi ska gå på Barnmorskegruppen denna gången och för 200 kr har jag bokat ett UL på vår inskrivning. Dock är jag redan i vecka 11+1 den dagen om mina uträkningar stämmer så då klarar de nog att göra vanligt UL och inte ett VUL hoppas jag. :)

  • Idefixx

    Ja det låter som min med! Invägning och mest prat. Prover skulle d ta nästa gång.

    Ja vanligt ul blir d ju då med största sannolikhet :) va roligt!

    Det är där jag bokat ul med i vecka 12 lr om d va 13.

  • MajaBrittan

    Ja och sen får vi se den lill* krabaten igen på KUB:en. Längtar! Det blir liksom lite mer verkligt då.  

    I övrigt funderar jag på att söka upp BM snart om inte mitt illamående släpper snart. Mår som en sork Skrikandes eller så ska jag kanske bara va glad att jag "bara" mår illa och inte spyr... Men hoppas det blir bättre när jag är ledig och kan ta det lugnare om dagarna. Semester på fredag :)

  • Idefixx

    Ja tack å lov har de mesta släppt hoss mig! Det är verkligen hemskt att må illa, va kan man få mot illamående?

    Ja äntligen semester på fredag!! Väldigt efterlängtat :)

    Har ni berättat för familj och vänner?

  • MajaBrittan

    Vi har börjat berätta för några familjen nu. Och jag har berättat för min chef. 

    När tänker ni berätta för er dotter? Vi tänkte nog vänta så länge som möjligt, ja tills det syns så att säga. Hon är inne i en period med mycket bebisprat och docklekar så är rädd det kommer bli mycket tjat "kommer inte bebisen snart?" från henne ;)

  • you had me at hello

    Nu är det bara 2 dagar kvar till semster!! Snart slipper man tvinga sig upp på morgonen med yrsel och illamående och pallra sig iväg till jobbet. Hoppas det gått över något till i augusti när man ska tillbaka igen?.

    Vi har inte sagt något till familj och vänner än. Men jag ska bjuda hem min bror och mamma på grillning imorgon så jag antar att de kommer ana något när jag inte dricker något vin till maten Obestämd

  • Idefixx

    Jag har berättat för familj och på jobbet. Har ett jobb där jag var tvungen att bli flyttad eftersom d kunde vara skadligt för barnet. Och eftersom jag vart gravid på samma ARB plats innan så valde jag att även säga till ARB kamraterna eftersom alla fattade med en gång endå :)

    Har faktiskt sagt till dottern med. Hon pratar inte så mycket om det ännu, blir nig mer när d syns. Men hon hänger på snacket när jag och sambon pratar. Kändes bäst å involvera henne då vi pratar om d så mycket hemma.

Svar på tråden BF februari 2015 Göteborg