• Idefixx

    BF februari 2015 Göteborg

    Hej! Tänkte om det fanns fler göteborgare som är gravida och har beräknad BF februari (januari och mars funkar ju med ;) Här kanske vi kan samlas och prata om allt möjligt. Väntar själv andra barnet, har en dotter född -11. Var med i en liknande tråd under första graviditeten och tycker det hade vart trevligt starta en ny :)

  • Svar på tråden BF februari 2015 Göteborg
  • Idefixx

    Usch förstår att det är jobbigt :( hoppas det går över snart! Är bara illamående till och från, inte alls lika som förut!

    Härligt med bra siffror :) just nu räknar jag med typ samma, födde på "vårat" datum förra gången men 2 dagar innan bf från barnmorskan. Men vad som kan ju hända såklart :) längtar till RUL nu så man får se lite mer :)

  • MajaBrittan

    Vi var också på UL samt inskrivning hos barnmorskegruppen igår. Så skönt och kul att få se ett pickande hjärta på en liten vild krabat som rullade runt och sträckte på ben och armar fick också ny bf 4/2 så där "slapp" man 3 dar :D vi tog blodprov för kub igår och har det UL om två veckor. Fick också en BM som kändes väldigt bra, så nu känns allt fint. Och om 2 dar är de första 12 "kritiska" veckorna avklarade. Men vet att först när vi fått besked att KUB är ok kommer jag kunna koppla av.

    Är fortfarande trött och ofta illamående titt som tätt, äcklas av grillad mat vilket är makens favorit i semestertider så här blir dubbla menyer vissa dagar. Skulle få piller mot illamående & trötthet utskrivet, hoppas de hjälper. För det är himla tur jag har semester nu hade inte pallat att jobba...

  • Idefixx

    Hej!

    Helt dött här ;) imorgon är det tillbaka till verkligheten! Undra om man kommer i sina arbetsbyxor haha :)

    Hur e det med er alla!

    Majabrittan, har du varit på Kub ul ännu?

  • MajaBrittan

    Ja nu har vi varit på KUB och det gick fint. Fick bra siffror så det kändes skönt. Och att BM kolla genom fostret och såg händer, fötter, urinblåsa, hjärta, osv. Så nu kopplar jag av lite.

    Är också åter på jobbet och vardagen nu. Kommer fortfarande i mina vanliga kläder även om det såhär i v.15 börjar bli lite runt om magen.

    Vi har berättat för vår 2,5-åring hemma nu. Insåg att hon fattat mer än vi trodde så då berättade vi och hon blev så himla glad, hoppa upp och ner, skratta och sa tack tack tack mamma och pappa. Så nu pratar hon nästan bara om bebis hit och bebis dit... Får hoppas entusiasmen håller i sig kommande halvår av väntan och att lillasyskonet iaf lever upp till hälften av hennes förväntningar ;)

    Hur är det med er andra?

  • Pippit

    Vad roligt att storasyster blev så glad

    Jag skulle gärna läsa någon bra bok om hur man skapar positiva syskonrelationer. Men alla böcker jag har tittat på har en så negativ utgångspunkt tycker jag. Är det någon som har några tips?

    Jag mår försiktigt bättre även om morgnarna fortfarande är hemska

    Väger samma som vid inskrivningen men tycker att jag är lite rundare om magen. Tycker att saker händer så långsamt nu. Vill att det ska gå fortare och hända mer.

  • MajaBrittan

    Vi har nån riktigt gammal bok som vi ärvt från storekusinen som heter "Emma och lillebror" i den så är bebisen liten och storasystern frå hjälpa till att mata, byta blöja mm min lilla tjej älskar den och vill helst läsa varje kväll. Men skulle också vilja få tips om fler bra "få syskon-böcker" :)

  • Pippit
    MajaBrittan skrev 2014-08-13 14:53:19 följande:

    Pippit: Oj, inser nu att du kanske tänkte på en bok för DIG att läsa HAHA Skrikandes Då har jag inga tips :)


    Ja det var det jag var ute efter Annars har jag hittat många bra barnböcker om syskon och bebisar i magen. Både på bokus och på biblioteket som jag tänkte att vi ska läsa framöver.
  • Pippit

    Jag tycker tyvärr att mycket man läser och ser om syskon för vuxna har en så negativ utgångspunkt. Själv har jag en bror som är tre år yngre men vi har tyvärr inte någon särskilt nära relation. Vi umgås gärna men inte så ofta men vi är liksom inte riktigt nära. Som barn slogs vi jämt. Jag tänker att man som förälder borde kunna påverka relationen men vill helst ha ett annat perspektiv än typ "undvika svartsjuka" utan hur man kan göra det riktigt bra från början för båda. Så säg gärna till om ni har tips

Svar på tråden BF februari 2015 Göteborg