Inlägg från: soffipropp1987 |Visa alla inlägg
  • soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Nu har vi precis kommit hem från Bvc. Han vägde 7255 g och va 62 cm lång. Han fick även vaccin med hepatit b som tillägg. Han reagerade ingenting vid sticket och när de va klara blev han lite lite ledsen, så då lyfte jag upp honom och då blev han nöjd! Riktigt stolt mamma! Jag stod i princip redo med bröstet för att trösta men det behövdes ju inte.

  • soffipropp1987
    boogiewoogie skrev 2014-09-22 16:15:59 följande:

    Min dotter fick med vaccin idag... de var iiiinte kul.. hon grät lika mycket vid båda sticken..:( hon väger 6390 o är 63 cm lång:) föddes den 21a juni..midsommardagen:)


    Då är hon en dag yngre än min Ludwig :)
  • soffipropp1987
    Juronjaure skrev 2014-09-22 20:55:28 följande:
    ...och en dag yngre än vår Signe ;)

    Det är så härligt med en grupp där alla har barn som är nästan lika gamla! Guld värt, älskar er allihop :)
    Va söt du e! Det är jätteskönt att ha er allihop som man kan ventilera och diskutera med :) Lovely!
  • soffipropp1987

    Vill inte starta någon het diskussion men tänk att vaccinprogrammet faktiskt har stoppat många svåra sjukdomar och även utrotat några. Alla gör som dom vill, men jag ser hellre att min plutt får vaccinet än att han blir sjuk i någon av dom sjukdomarna. Speciellt kikhosta som går i nästan hela landet nu, jag vet att vaccinet inte börjar verka med en gång så jag håller honom fortfarande borta från stora folkmassor, men man känner sig klart säkrare när man vet att han fått vaccinet.

  • soffipropp1987
    okajsa skrev 2014-09-23 14:56:08 följande:

    Någon mer som har en bebis som börjat skrika i sömnen? Dottern har gjort detta i ett par nätter nu. Hon somnar utan problem och börjar skrika efter ca 1 timme fast hon öppnar inte ögonen och somnar om lika plötsligt som hon började skrika. Läste att det kunde vara en fas nu när hon närmare sig 4 månader.


    Min har gjort så några gånger, men inte mer än 4-5 kanske. Tänkt att det har varit luft som vill komma upp.
  • soffipropp1987
    Juronjaure skrev 2014-09-24 00:05:13 följande:
    Vart köper man såna ringar? Har köpt ett babygym, men nackdelen är ju att Puttan inte når grejerna, helt meningslöst... Hon skulle äääälska såna här extraringar att dra i :)
    Köpte på Babyhuset. Vet inte om dom har någon webbshop. Det är jättebra! Lilleman håller i dom hela tiden när han ligger där.
  • soffipropp1987

    Hade en pojke med feber igår. Så det fick bli lite alvedon sen va han bra igen.

    Hur ställer ni som valt att inte vaccinera er till tex alvedon, Ipren mm? Man vill ju inte att de små barnen ska ha feber eller ha ont.

  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-09-24 14:41:56 följande:
    Jag vill bara tydliggöra att jag absolut inte är extrem åt nåt håll och undviker allt och bla bla, jag kan bara inte låta min prinsessa få alla de där metallerna och ämnena som de till och med försöker få bort ur hudprodukter för att de är giftiga insprutade i sitt blod. Jag klarar inte av det. Även om jag vet att det finns en liten risk att hon kan få de andra sjukdomarna då (men det finns det ju även om hon får vaccinet) så vill jag inte att hon ev kan få autism, allergier, förändrad personlighet och allt det andra som så många stackars föräldrar får leva med för att de ville sitt barn dess bästa och vaccinerade. Så det är det enda jag har en stark åsikt om, annars är jag ganska avslappnad i min syn på allt annat tror jag.
    Ja efter 3 månader får man ge alvedon, det har mitt Bvc sagt iallafall. Min kille skulle in o köpa Ipren men det får man inte ge barn under 6 månader tydligen.

    Säger som jag brukar, det är tur man tycker olika! Det hade varit en tråkig värld vi hade levt i om alla tyckte lika ;)
  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-09-24 15:25:06 följande:

    Är det inte viktrestriktioner på Alvedon också? Har för mig att dom ska väga över 5 kg innan dom får lov att få det. Vår sessa var precis över 5kg när hon vaccinerades så det var på håret att jag kunde ge henne där på kvällen.

    I övrigt kan jag meddela att jag gärna ser att dottern får alla vaccinationer men annars är jag ganska sparsam med värktabletter både till henne och mig själv. Vill inte proppa i henne för mycket kemikalier om jag inte måste. Kanske låter rubbat att jag tillåter vaccinationer men håller igen på värktabletterna men det står jag för ;) Oavsett så är det bra att man får välja huruvida man vill att ongen vaccineras eller ej, ingen ska behöva göra det mot sin vilja :)


    Ja det står ju faktiskt 5-10 kg på asken. Min klump vägde 7225 g samma dag som han fick vaccinet, men kan ju säga att det kändes sådär att ge honom en hel tablett (sup). Vågade inte ge honom flytande då han kräks en hel del. Jag vill inte heller proppa i oss massa tabletter, men jag har migrän rätt ofta och då måste jag ta någon slags smärtstillande. Alvedon brukar det bli då. Jag vågar inte ta mina migräntabletter då det stod på förpackningen att man inte ska amma på 24 timmar. Ringde läkare och frågade om jag kunde få något annat läkemedel men då sa dom att det är 12 timmar som gäller för mina tabletter och att det inte finns något annat jag kan ta. Peppar peppar så har jag dessa tre månaderna klarat mig på alvedon och sömn. Hade en del migrän när jag var gravid också men då fick jag helt enkelt sjukskriva mig om det blev så illa. Har snart inte tagit de starka tabletterna på ett helt år!

    Kom på nu också att det ju faktiskt är ett år sen våra små mirakel blev till!!! Helt underbart att ha bebis i famnen nu istället för i magen (även om jag saknar magen ibland) ;)

    Blev ett långt och luddigt inlägg dethär :D
  • soffipropp1987

    Så underbart! Vi har blivit lovade en tomt! Så om ett år ca så är vi med hus :) Ska bli så himla kul att ha något eget och att inreda alla rum. Där bor även två barn som vi blir grannar med som är födda iår :) Ser äntligen ljuset i tunneln... Vi har det alldeles för litet nu och bebis har inte ens eget rum här (vilket inte behövs just nu, men inom kort).

Svar på tråden Junibebisar 2014