Inlägg från: soffipropp1987 |Visa alla inlägg
  • soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Kela1981 skrev 2014-09-25 15:39:36 följande:
    Grattis! Gud vad skönt för er att veta att ni snart har bättre plats. Bara det gör det säkert lättare att "stå ut" med att ni har för litet nu :)

    Ska ni bygga nytt? Vilka är det som bygger huset? Om man får vara nyfiken ;)
    Tack!

    Ja det blir att bygga nytt. Vi har kollat på lite olika men har fastnat mest för Hjältevadshus. Vi ska på möte med dom nästa fredag :)

    Sen får vi väl kolla runt lite mer o se vart man får bäst pris.
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-09-26 09:17:15 följande:

    phpDw4FqE09113.jpg

    Sähär hittade jag min lilla loppa idag.

    Hon blir tre månader idag och då ska jpn få vaccinet. Hur länge hat era bebisar haft feber efteråt?

    Mina andra barn har fått vaccinet och personligen tycker att de är bra. Finns biverkningar på allt man trycker i sig. Jag anser dock inte att de som väljer att inte vaccinera sina barn gör fel.

    En sak jag märkte när jag var på baby café förra veckan var att de bara var jag och en till som ammade typ 2 av 20 personer. De fick mig att undra lite om de typ är pinsamt att amma eller så numera.


    Haha vad roligt att hon är så rörlig!

    Min pojk fick feber på tisdag kväll, han fick vaccinet måndag kl 13. Då han fick en alvedon sen va febern borta! Han hade inte jättemycket feber men han låg en hel grad över normaltemp och så var han väldigt gnällig.
  • soffipropp1987

    Har börjat ploppa upp bebisar som föds nu i mitt Facebookflöde. Då kände jag bara att jösses så skönt att ha en liten 3 månaders nu! Hade inte velat stå här med en tredagars idag :) Såhär efter 3 månader så har man ju verkligen lärt sig språket och man vet när dom vill äta eller sova. Ska nog vänta 3-4 år innan jag gör om det :) Haha!

  • soffipropp1987

    Helt otroligt! Min son sov mellan 20.30-6.30, då ville han ha mat och sen somnade vi om igen till kl 9! Han är 3 månader och 8 dagar nu :D pigg och glad mamma!!!

  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-09-28 23:02:15 följande:
    Åh underbart!! Själv har jag bara gråtit hela helgen för att jag är så slutkörd. Vår tjej sover max 1 timma innan hon vaknar hela natten och min kropp börjar säga upp sig nu efter nästan 4 månader. Jag och mannen varvar soffan och vi har börjar lämna henne till sin mormor och till sin morbror lite då och då. Men jag orkar snart inte. Idag lämnade vi henne till mormor och jag bröt ihop för jag vill inte behöva lämna bort henne hela tiden, vill ju ha henne hos mig. Men jag börjar snabbt närma mig att gå in i väggen, är så fullständigt slut så jag börjar bli deprimerad på riktigt. Vet inte vad vi ska göra? Finns ju inget annat än att bara vänta ut och hoppas på att hon sover bättre snart, men det kan ju dröja...börjar få smått panik smile4.gif
    Nej vad jobbigt du har det! Skönt att du kan lämna bort henne ibland, det är ju guld värt! Hoppas det vänder snart, du behöver ju faktiskt sova för att fungera.
  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-09-30 09:32:39 följande:

    Det är ju helt makalöst vad trög man är :) Varje gång bebisen är vaken hela natten, skriker hela dagen eller vad det nu må vara så tänker jag "åh nej, det är såhär det ska vara nu hela tiden" och varje gång hon gör något som jag tycker är riktigt najs så tänker jag "äntligen så har hon hittat rätt i sina rutiner". Hur trög får man lov att vara? Hon ändrar ju både dom bra och dåliga grejerna hela tiden :P I natt var fantastisk! Somnade 19:30, sov till midnatt, somnade efter maten direkt, vaknade vid 3 och ville ha napp, sov till 5:30 , fick mat och somnade sedan om till 7:30. Helt fantastiskt! Och då säger min hjärna direkt; det är såhär det kommer att vara nu ;) Nä mest troligt inte men det är skönt att veta att detta också är en verklighet som kan bli sann en dag :) Hoppet är det sista som lämnar, säger man inte så ;)


    Haha ja man tror ju att det ska vara samma hela tiden!

    Min son somnade 20.30 igår bökade runt lite inatt och fick nappen några gånger och sen vaknade han kl 8 i morse, pigg och glad kille! Pigg och glad mamma också för den delen!! :)
  • soffipropp1987

    Idag har jag och min mamma varit på stan och shoppat kläder och overaller till min son, ska också tillägga att det är andra gången jag har med honom dit. Första gången va jag själv och sprang igenom allt på en timme medans han sov. Men idag tog vi det lugnt, han sov första timmen men sen vaknade han och ville inte ligga i vagnen, skönt att ha med mamma då så vi kunde hjälpas åt med att bära! Sen gick vi till en "korvkiosk" och skulle äta, då ville ju Ludwig såklart inte att man skulle sitta still med honom. Vi sa till honom typ "Vad vill du nu då?". Då säger en äldre dam från andra sidan av borden att "Jag vet vad han vill, han vill ha mat." Min mamma skrattade och sa att "ja här sitter ju vi och äter och så får han ingenting." Sen fick vi tyst på honom och jag såg att damen vände sig om typ för att kolla vad vi hade gjort (kanske matade honom?!?). Jag fick känslan om att hon tyckte att vi skulle ge honom mat (han skulle inte äta förrän 1,5 h senare). Blev irriterad o tänkte att ja hon om någon borde ju veta hur MIN son är när han är hungrig. Gah! Ville bara skriva av mig litegrann :)

  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-09-30 20:45:53 följande:

    Idag vände sig Alice från mage till rygg för första gången! Jag är stoltast i världen! Fram tills nu har hon fullkomligt avskytt att ligga på mage och jag har inte tvingat henne till det heller. Men så fastnade hon för sin egen spegelbild så då provade vi magläge igen och då går det hur bra som helst :) Min lilla plutt börjar bli stor ;)


    Så härligt!! Min som har tyckt om att ligga på mage lila mycket spm rygg, han hade otur och välte en gång när han låg på mage så han hamnade på rygg... Men nu ser jag ibland hur han kämpar för att komma över på mage. Då hjälper jag honom över med ena benet och håller honom på rumpan så han kan ta sig runt nästan på egen hand. Så kul att se utvecklingen :)

    Skrattar gör han också när man antingen fjantar sig eller kittlar honom :)
  • soffipropp1987

    Hemsk dag jag har haft! Började med snuva i morse så jag fick hoppa över träningen, sen kände jag hur huvudvärken kom krypande... Vid 13 hade jag så ont att jag fick ringa till min fina sambo och be honom köra 8 mil hem från jobbet för att ta hand om våran son så jag kunde sova. Kl 14 ammade jag och sonen han va så glad och verkligen flirtig o sååå go! Samtidigt satt jag i grät pga smärtan, han måste undrat vad fasen jag höll på med. Iaf så kom sambon hem strax efter 14 och tog då över. Jag gick o la mig o sov till 16.30. Huvudvärken va puts väck och jag va som en ny mamma! I sådana situationer hade jag så gärna velat ta en migräntablett, men det kan jag inte. Och tack o lov så har min sambo ett väldigt flexibelt jobb så han kan vara hemma när något sånt här händer.

  • soffipropp1987
    Gulas skrev 2014-10-03 16:34:50 följande:

    Hej! Får jag vara med här? Jag fick en liten pojke den 28 juni. Jag hade en riktigt jobbig graviditet och en jobbig förlossning men blev belönad med världens underbaraste bebis!

    Såg att ni pratade om vikt. Det känns som om jag är den enda som inte går ner av amning.. Gick upp 34 kg och vägde över 100(!!!) kg på förlossningen, gick snabbt ner 15 kg men nu händer det inget längre..

    Kul att följa andra junibebisar :D


    Hej! Du är så välkommen så!! :)

    På tal om vikten så har jag ca 4 kilo kvar till startvikten, men jag siktar på att gå ner ca 4-5 kg till efter det. Det va målvikten jag försökte nå innan jag blev gravid :)

    Jag tränar två dagar i veckan på mamma/bebis träning, det är superbra! Sen tränar man ju armar och rygg mycket hemma när barnet på 7,5 kg måste bäras omkring inland för att somna! Sen försöker jag gå ut på promenad iaf en gång om dagen (blir inte alltid så :P ). Totalt har jag tappat 15,5 kg sen förlossningen.
Svar på tråden Junibebisar 2014