Inlägg från: soffipropp1987 |Visa alla inlägg
  • soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Juronjaure skrev 2014-08-29 22:20:09 följande:

    (Jag försöker intala mig själv att hon nog känner sig mer trygg hos mig än utan mig, även när hon skriker i panik och verkar tok-orolig...)


    Det tror jag är sunt tänk! Dom vill ju bara känna närhet och mammas doft och hjärtslag.
  • soffipropp1987
    rosii skrev 2014-08-31 13:27:48 följande:

    Hur många amningsplagg har ni? Jag har 3 amningsbhar med bygel från glammom & 4 amningslinnen från hm, jag tycker jag klarar mig nätt & jämt. Synd att dessa plagg är så dyra.


    Jag har 4 behåar och en tröja, använt en gång. Jag har bara vanliga tröjor och linnen annars :)
  • soffipropp1987

    Har äntligen varit på första mammagruppsmötet! 8 st va vi och alla hade pojkar! Det hade bara blivit så tydligen, sen sa de att det har varit ett pojkår hittills, speciellt här i vår kommun. Mätte o vägde idag också nu är pojken 2,5 månader, väger 6660 g och är 61,6 cm lång! Han följer sin kurva riktigt fint :)

  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-09-04 19:27:20 följande:
    Åh vad roligt! Vi ska den 11e och enligt vår bvc-sköterska så är vi 18(!) stycken som fick barn i juni så vi blir nog många. Sen kanske det är några som inte kan/vill komma, men jag tyckte ändå 18 kändes galet mycket Förvånad
    Oj!! Det va sjukt många! Vi har bebisar i vår grupp som är födda i maj-juli så vi är inte så många :) det finns många små bvc här i närheten, så det är väl därför vi är så utspridda :P men visst ska det bli kul! Träffa andra i samma situation :)
  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-09-05 20:47:51 följande:

    Åh idag vände sig min lilla tjej om! Jag la henne på rygg i babygymmet och gick in i ett annat rum, när jag kom tillbaka låg hon på mage <3 hon blir 3 månader nästa vecka!


    Se där ja! Kul när det börjar hända lite grejer :) Min pojk vill väldigt gärna runt, han kommer bara inte över sin axel. Men han kommer däremot över från mage till rygg :)
  • soffipropp1987

    Nu är det dags för namnkalaset! Vi e så snygga allihopa och ser verkligen fram emot detta. Ska börja med en liten tipspromenad och sen mat. Får återberätta när dagen är slut :)

  • soffipropp1987

    Namnkalaset blev väldigt lyckat!! Tipspromenad, mat och sen höll min fästman ett litet tal och berättade vad pojken skulle heta och varför och jag läste en jättefin dikt. Min syster som är fadder tillsammans med sin sambo höll ett rörande och fint tal, min mamma läste också en liten dikt. Sen blev det hela ett tårtkalas mes tre olika sorters tårtor som jag hade gjort själv. Presentöppning och massvis med kort togs. Jag har själv aldrig varit på ett namnkalas men det blev riktigt bra! När ska ni ha namnkalas/dop?

  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-09-07 12:36:46 följande:
    Åh vad mysigt det lät!

    Vi har inte planerat att ha varken dop eller namnkalas men nu börjar jag bli sugen på att ha det ändå :(

    Hur många var ni på kalaset? Förberedelser? Hur långt innan skickade ni ut inbjudningar? Berätta berätta berätta :D
    Ja det va verkligen jättemysigt! Och tur med vädret hade vi också :)

    Vi va inte så många 22 med barn inräknat. Skickade inbjudan ca 1 månad innan och alla som blev bjudna kom. Vi beställde exotisk planka med potatissallad till och så bakade jag tre olika tårtor (fråga mig inte hur jag hann/orkade det med en bebis som kräver all uppmärksamhet). Fick hjälp med barnpassningen av min mamma ;)

    Jag hittade en så himla fin dikt på en blogg som jag läste upp, kan den tyvärr inte utantill men kan lägga in den här imorgon om nån vill veta :) tipspromenaden va jättelyckad och alla frågor handlade om Ludwig, tro det eller ej men vi fick ihop 10 jättebra frågor. Hade bara ett litet pris till vinnaren, en ask choklad.

    Köpte vimplar från Lagerhaus och hängde upp i taket och det blev väldigt festligt.

    Det va nog allt :)
  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-09-07 23:34:05 följande:
    Funderar oxå på ett namnkalas, eftersom vi inte vill döpa vår tjej. På ett sätt känns det som att man tigger presenter, men det är inte det jag vill, utan man vill liksom fira henne lite och inte bara missa hela namngrejen. Vad kom du på för frågor till tipspromenaden? Lät ju jättekul!
    Ja men så kände bi ju också, fira att vi har fått en sån fin bebis! Alla de som kom jade ju ändå kommit om det hade varit dop så att man tigger presenter behöver man inte känna. Vi hade dessa frågorna:

    Vad vägde han när han föddes?

    Hur lång var han när han föddes?

    Vad brukar man äta vid den högtid han föddes på? (Föddes på midsommarafton)

    Vem vann tävlingen om datum och kön?

    Vilket stjärntecken är han född i?

    Vem besökte oss en timme innan vattnet gick?

    Vad kallades Ludwig sin första tid i magen?

    Hur många pojknamn hade mamma och pappa att välja på?

    Vad betyder Ludwig?

    Hur många heter Ludwig i Sverige?
Svar på tråden Junibebisar 2014