Inlägg från: soffipropp1987 |Visa alla inlägg
  • soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Har en pojke som är 6 veckor idag! Han får mat innan han ska sova ca 22 och idag vaknade han kl 5 o ville ha mat. Sen hade han förstås svårt att somna om, men med lite hjälp från sambon så sov han igen 06.15. Så jag ska väl inte klaga. Sover dock lite oroligt pga den där förbaskade dykreflexen, ska höra med Bvc på onsdag om man kan få låna ett andningslarm.

    Angående träning så blir det promenader och knipövningar (Ni glömmer väl inte dom?!?). Sen så har jag hittat en tjej här i Varberg som har mammaträning och då får man självklart ha med sig sin bebis! V34 ska det börja så det ska bli skönt att komma igång på rätt sätt och med experthjälp :)

  • soffipropp1987
    Juronjaure skrev 2014-08-01 22:56:42 följande:

    Fin Ludwig :) Min dotter är också 6 veckor, jag tycker det är så roligt att hon plötsligt HÄNGER MED så mycket, följer med blicken, lägger  märke till leksaker etcetera. Hon känns så STOR plötsligt. Och, jag fattar inte hur det är möjligt, men ungen blir sötare för varje dag. Hon som var så ofattbart söt när hon föddes, borde inte vara möjligt att bli ännu sötare...? Livets mysteriet...


    Tack! Ja det är helt sjukt vad dom lär sig fort! Och större och sötare blir dom :) hittade en bild från 14 juli när han ligger på en filt och en bild från igår på samma filt och nu får han ju knappt plats på den, på bara två veckor!!

    Man märker ju inte själv hur mycket dom växer, men helt plötsligt inser man ju det för dom passar inte i dom där kläderna som dom ju faktiskt kunde ha igår :)
  • soffipropp1987

    Sovrekordet! 7 tim och 20 minuter! Han somnade såklart några timmar innan mig och så sover jag ganska oroligt och måste hålla koll hela natten. Men med tanke på att han äter varannan var tredje timme på dagen så är det ju helt otroligt att han sov så länge! Han har sovit rätt långa pass sen han föddes men detta va det längsta. Får hoppas att det går mot ljusare tider :)

  • soffipropp1987
    ellami skrev 2014-08-03 12:41:30 följande:

    Måste fråga om detta kan vara dykreflexen eller vad är det frågan om?

    Ammade inatt så satte min lilla i halsen. Men istället för att släppa tutten och hosta till som i vanliga fall så fortsatte han äta (mjölken kanske rann av sig själv? Sprängfyllt bröst) och han slutade att andas bara! Det blev helt tyst, man hör ju annars hur de andas genom näsan. Jag tog ut tutten men han började fortfarande inte andas, han var helt tyst och stilla! Jag ryckte upp honom på axeln fort som sjutton och då "vaknade" han till, hostade till och kippade efter andan och började först då andas. Så sjukt läskigt det var. Han har förr "glömt" att andas ibland när han ammar och är vaken, alltså känns som att han bara stänger av näsan, men då räcker det att jag tar bort tutten och ev kittlar lite på kinden så fortsätter han andas som vanligt. Inatt kändes det som en evighet :( tur att kjag inte somnade!


    Nja jag vet faktiskt inte riktigt. När min plutt drabbas av dykreflexen så liksom ser man i ögonen, de blir tårfyllda och röda och han har munnen öppen som att han inte får luft, men han försöker så han får i sig lite lite luft.

    Man riktigt ser paniken i ögonen!

    Det konstiga är att får han det när han sover så lyfter jag upp honom och klappar lite på ryggen och när det släpper så sover han fortfarande, så då kan jag lägga ner honom igen och vi fortsätter att sova. Han verkar inte veta om det själv liksom.

    Bebisar kan ju sluta andas en stund ibland, det verkar som det är det din bebis gör, men sen börjar dom ju igen :)

    Vi var hos läkaren nu i veckan för att jag va orolig och hans dotter hade haft andningsuppehåll i 30 sekunder när hon va bebis så det är väl egentligen ingen fara, men det gör ont i mammahjärtat när man märker att något inte är som det ska!
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-08-03 12:53:18 följande:

    Låter hemskt när era små bebisar slutar andas. Andningalarmet gick ett par ggr första tiden kanske var samma som den s.k. dykare reflex eller vad den hette?

    Känns som man är orolig över allt.

    Sen det med rutiner tror jag kan vara lite tidigt att införa...visst man kan bada ta på pyjamas m.m. på kvällen men mer än så kan man inte riktigt göra.

    Vilka blöjor tycker ni är bäst på era bebisar? Jag provar pampers nu, tycker de luktar äckligt men verkar vara bra då Cassandra inte blir röd eller får märken av blöjorna.


    Söt loppa!! :)

    Vi fick libero på bb så det är det vi fortfarande använder. Har fått gå upp till storlek 3 nu, han växer så det knakar min plutt!

    Jag tror (bara tror) att våra rutiner börjar sätta sig i min pojk. Byta blöja, smörja in i olja, sätta på pyjamas, äta och sen sova. Om inte annat är det skönt att redan ha rutiner när de blir större :)
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-08-03 13:15:32 följande:
    Jag har precis börjat med 2:orna på min lilla tjej och de känns så stora på henne:-P

    Rutiner är kanon att ha. Mina pojkar har fasta rutiner medans lillan inte kommit in i rutiner riktigt mer än bad, pyjamas sen vill hon äta massor innan hon somnar för natten runt 01- 06.

    Hur mycket väger din lille? Och hur många veckor är han?
    Förra måndagen vägde han 5114 g. Nu är han 6 veckor och ska vägas igen på onsdag :) 2:orna började kännas väldigt tighta :) han va 55,7 cm lång vid förra mätningen också :)
  • soffipropp1987

    Tänk vad olika alla gör. Jag själv använder 50% olivolja - 50% kallpressad rapsolja. Smörjer morgon och kväll, både för att det är bra för huden och att det är mysigt och att det nästan blir som massage. Badar gör jag även i den oljan blandat med parfymfri mild tvål. Kan varmt rekommendera detta! Har det också på rumpan och där blöjan sitter och han har inte varit röd där alls sen jag började använda detta :)

  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-08-06 06:13:52 följande:

    Usch imorrn är det eventuellt dags för 2 månaders-vaccinet mot rotaviruset. Är det nån mer än jag som är nojig över vaccineringar? Antingen kan hon bli ordentligt magsjuk om man inte vaccinerar (hon kommer få viruset oavsett men KANSKE i lindrigare form) och om man vaccinerar kan hon eventuellt få tarmvred som är en av biverkningarna...bu eller bä liksom ????


    Ja usch! Det enda jag har tänkt om vaccinationer är biverkningar. Man vill ju inte att de små ska må dåligt! Som småbarnsförälder är det ju redan jobbigt som det är.
Svar på tråden Junibebisar 2014