• Anonym (Ensammast)

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Min bästa väninna gick igenom en tuff skilsmässa för ungefär ett år sedan. Eftersom min man är en ovanligt klok och empatisk person, sade jag till min vän att hon gärna fick diskutera sina problem med honom. Jag vet att det hjälpt henne mycket att prata med honom: han är utbildad inom ledarskapscoachning och vet hur man hjälper någon utveckla sina egna tankar. Min väninna har alltid varit nära oss, men nu blev hon en naturlig del av vår familj, vi skojade om att min man hade två fruar. När hon sov över sov hon i vår säng, med min man i mitten. Min man har ett stort krambehov, och jag såg inget problem med att han kramade henne när hon var ledsen. De åkte ofta iväg och badade tillsammans om kvällarna medan jag var hemma med våra två sovande barn. Då såg jag inget direkt fel i det, jag vet att min man älskar kvällsdopp.

    För några dagar sedan berättade min man att han är förälskad i henne. Jag vet att han inte kommer att lämna mig, det är jag som är hans livspartner, och han tror inte att hon känner till hans känslor.

    Så sent som igår var jag inne på att ljuga för min vän, att inte berätta om förälskelsen och bara be att hon backar från min man.

    Idag känner jag att jag vill avsluta vår vänskap. Jag känner att jag gett henne allt, och att hon faktiskt varit en dålig vän till mig det senaste året. Hon svarar knappt på mina meddelande, fast jag vet att hon chattar som sjutton med min man. Ofta får jag numera veta vad som händer i hennes liv via min man.

    Jag tror inte jag kan gå förbi detta. Jag känner mig så sviken, både av min man och av min vän. Jag känner mig utnyttjad. Jag känner mig så ensam.

    Vad ska jag göra? Någon som varit med om något liknanade?

  • Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?
  • ammela

    Vadå litade på din vän? Du säger att han har varit otrogen och att han inte tror att hon känner till hans känslor, vad har hon då gjort för fel? Kan hon hjälpa att han får känslor för henne? Hur har hon utnyttjat dig om du inte ens vet om hon har några känslor för honom och dom inte har gjort något?

  • Anonym (Hmmmmm)

    Hmmmmm tror de är din man som är stora boven tyvärr. Din vän vet jue inte om känslorna? Hur kan hon då ha utnyttjat dig??

    Att bli kär i olika kvinnor titt som tätt ja fy vilken bra relation ni har.

    Nä dumpa honom och behåll vännen.,

  • Liljekonvaljer
    Anonym (Ensammast) skrev 2014-08-05 19:08:38 följande:

    Här är lite information som jag utelämnade tidigare:

    För några år sedan var det jag som satte vårt äktenskap på prov, genom en allvarlig förälskelse till en gemensam vän. Det var nära att jag lämnade min man då. Men han stod kvar, trots att jag behandlade honom som skit när jag lät mina förälskelsekänslor ta överhanden. Min man är ingen man slänger iväg lättvindigt.

    Jag älskar min man. Vi är faktiskt bästa vänner och vi älskar varandra djupt. Och jag HAR litat på honom till 100%, och jag litar fortfarande på honom.

    Jag har varit alldeles för osjälvisk och naiv, men nu tar det stopp. Jag kommer aldrig mer låta en annan kvinna bli en så intim del av vårt äktenskap. Jag litade också på min vän, men inser nu att hon utnyttjat mig. 

    Men nu när jag måste dumpa min bästa vän känner jag mig så förtvivlat ensam. Hon har varit min vän i 20 år.


    Om man älskar sin man så är det ingen man som man slänger bort lättvindigt.

    Sätt honom inte på en pidestal.

    Men ja, jag tycker du får skylla dig själv. Det är din tjejkompis som haft det svårt, men det finns gränser.

    Ni är ett gift par, vissa saker gör man inte.

    På vilket sätt har hon utnyttjat dig? Hon har väl varit knäckt och kört på, det är din man som blivit förälskad, inte hon i honom.

    Hon kanske knte har uppmuntrat honom, det kanske är något i din och din mans reltion som gör att han funnit intresse för henne?

    Tycker inte du ska lägga all skuld på henne.

    Du ska själv fundera på hur du tänkte när du lät en annan vuxen kvinna dela säng med din man och regelbundet hitta på saker med honom på egen hand.

    Du har junockså en del i det här som uppmuntrat dem, sen betyder inte det att han har rätt att gå och göra vad han vill.

    Visst, de kanske inte kan umgås mer, men varför ska du slyta vara kompis med henne!

    Däremot kanske du ska inse att det är din kompis, inte din mans kompis.
  • Anonym (Nog nu)

    Jag tycker du ska prata med din man, be honom avsluta sin täta kontakt med henne och att han förklarar för henne att han behöver koncentrera sej på sin familj, att han vet att du tycker att du inte längre är hennes väninna, att du känner dej förbigången.
    Älskar han dej så gör han det!

    Du bör oxå prata med din väninna och säga som du känner, att du saknar hennes vänskap och att du känner det bortvald och att hon väljer din man framför dej och fråga henne om varför hon gör så.

    Sen är det tyvärr så att även om han varit förälskad förr och berättat om det men ändå stannat hos dej, men nån gång så kanske han väljer att lämna dej oavsett hur han gjort tidigare, det finns en första gång för allt.

  • Anonym (Nan)

    Men gudars skymning vad folk är trångsynta här Obestämd

    Det är ju sjukt vanligt att man blir förälskad/attraherad i/av nån annan under ett förhållande, konstigt vore det om man BARA tände på sin partner!

    Dock så håller jag med om ett du gett dom lite väl mycket tid tillsammans, TS. Om dom träffats som vänner och fikat och pratat hade det ju varit fint och bra, men du lät dom ha sådan kvalitetstid som du och han borde ha!

    Din make har ju varit ärlig med dig och det tycker jag är bra. Hur du vill göra är upp till dig, men jag förstår att du känner dig sviken av din väninna. Hon gick igenom en svår skilsmässa, känns rätt logiskt att hon klängde fast vid lite uppmärksamhet (även om den bara skulle vara i ett terapeutiskt syfte) från din man.

    Kram på dig, och hoppas du gör det DU känner är bäst {#emotions_dlg.flower}

  • Isola747

    Det är väl ändå inte det minsta konstigt att man blir förälskad i andra personer då och då även när man är i en sund och välfungerande relation?! Förälskelse är ju till stor del biologiskt och något man kan utveckla för vem som helst som man känner attraktion till, har en doft som tilltalar en och som på något vis fångar ens intresse eller har tilltalande personlighetsdrag. Det är inte alls konstigt att känna sådant när man kommer nära någon. Mer onormalt att INTE få sådana känslor ibland, då handlar det nog mer om att man inte tillåter sig själv eller varandra att ha nära relationer med andra människor än sin partner, eller att man sätter stopp vid minsta tillstymmelse till intresse och inte får chans att utveckla känslor, än att man har det så himlans bra med den man redan är ihop med. Det viktiga är ju vad han väljer att göra av sina känslor och det verkar ju som att han gör helt rätt; är ärlig och villig att backa från objektet för förälskelsen. Tycker det låter som ni har en väldigt bra relation där ni vågar ta upp och vara ärliga i en sådan situation och att du känner så pass mycket tillit till honom och trygghet i dig själv att du faktiskt kan förstå att det är dig han vill vara med i det långa loppet och kommer över förälskelsen utan att agera på den. Dock väldigt jobbigt när objektet är någon som står dig nära. Förstår att du vill bryta och känner dig ensam och sviken även om känslorna från mannens sida inte är avsiktliga. Men det låter absolut som att ni kan ta er igenom detta!

  • Myling
    Anonym (Nan) skrev 2014-08-05 20:44:35 följande:

    Men gudars skymning vad folk är trångsynta här 

    Det är ju sjukt vanligt att man blir förälskad/attraherad i/av nån annan under ett förhållande, konstigt vore det om man BARA tände på sin partner!

    Dock så håller jag med om ett du gett dom lite väl mycket tid tillsammans, TS. Om dom träffats som vänner och fikat och pratat hade det ju varit fint och bra, men du lät dom ha sådan kvalitetstid som du och han borde ha!

    Din make har ju varit ärlig med dig och det tycker jag är bra. Hur du vill göra är upp till dig, men jag förstår att du känner dig sviken av din väninna. Hon gick igenom en svår skilsmässa, känns rätt logiskt att hon klängde fast vid lite uppmärksamhet (även om den bara skulle vara i ett terapeutiskt syfte) från din man.

    Kram på dig, och hoppas du gör det DU känner är bäst 


  • Anonym (hm)

    Fruktansvärd berättelse TS, det måste komma som en chock för dig. Att det dessutom är din bästa vän som gör så här mot dig visar ju egentligen att det inte är din bästa vän. Bästa vänner tänker inte ens tanken att ta den andres partner. Finns liksom inte ens på kartan.
    Samtidigt undrar jag hur det egentligen är ställt i er interna relation du och din man eftersom du tidigare varit otrogen och nu är denne det mot dig. Det ringer ju klara varningsklockor här för att relationen egentligen har passerat bäst före datum.
    Jag tror nog du skall lämna mannen samt säga upp bekantskapen med din "vän" som tar din man. Nu verkar ni ju i alla fall vara kontanta med varann och kan prata så gör det snyggt så underlättar det för framtida umgänge. Jag tycker verkligen synd om dig TS, det är nästan som på film...det händer inte.

Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?